Tisdag 15/8…

…tidigare uppstigning för Engberg/ Lundmarks för idag hade vi bestämt att vi skulle vara ute i tid för att få plats på frukoststället där det var överfullt igår. Duschade, fixade och promenerade ut till centrum men där fick vi tji. Nu hade vi istället kommit dit för tidigt, Polen hade nån sorts helgdag igår vilket gjorde att många affärer var stängda- dock inte detta ställe men de öppnade lite senare. Happ… bara vandra omkring lite i väntan på att kunna hänga på låset 🙂

Simon provade pälsmössor hos en marknadsknalle som höll till på torget, Matte hämtade ut kontanter till dagens tur och Emil kröp in i ett känt konstverk


Tittut ❤️

Kl 9 öppnade ”Bistro Charlotte” och vi fick bra platser. De hade många goda alternativ till frukost men in kom tillslut varsin brödkorg, kaffe, te, varm choklad, färskpressade juicer och deras egengjorda marmelader (apelsin, jordgubb, och hallon) och choklad (brun och vit).

Matte tog dessutom lite bubbel och kokt ägg, det fanns ett alternativ där dessa tillägg ingick 🙂 Riktig sockerdopning för oss alla till priset 125 zl (=277kr)

Eftersom vi skulle bli upphämtade 13.20 i närheten av Wawels slott så strosade vi iväg åt det hållet. Morgonens lite småkyligt vindar började ge med sig och luften värmdes snabbt till svettläge. Vi hamnade till slut på en av båtarna som ligger förtöjda efter floden.Omkringliggande vatten ska man nog inte dricka från, mycket alger och annat kolijox. Men dryckerna de serverade var mycket goda och vi satt faktiskt där i nån timme eftersom vi bara kände för att softa och mysa i solen som värmde gott


Från vänster; Simons, Mattes och min öl


Mattes mojitoMina fina killar! ❤️❤️❤️❤️

Prislappen för två stora öl och en mojito blev 38 zl (=88kr) Pojkarna pyntade sina egna drycker, nåt ska de ju använda fickpengarna till 😉

Busshämtning till Auschwitz skedde vid restaurang Pod Wawelem, där träffade vi några av de trevliga svenskarna från gårdagens tur till gruvorna. Två minibussar rullade från uppsamlingsplatsen men sen anslöt sig fler så vi blev en grupp på 30 svenskar. 6 mil och 1 timmes färd senare väntade 1,5-2 timmars besök i Auschwitz, en snabb lunch ute i det gröna och sedan vidare färd 3 km till Birkenau för drygt 1 timmes besök. Vi skulle vara hemma 19 men vi kom inte hem förrän en timme senare. Så är det när det är högsäsong och mycket folk.

Lunchpåsen som vi åt innan bussarna rullade från Auschwitz till Birkenau innehöll banan, kexchoklad, yoghurt, vattenflaska, jättegod macka, påse med salta kex, allt för 25 zl (=58kr) Den här gången hade vi beställt lunchpåsarna via bolaget som höll i dessa turer.

Mörkret hade lagt sig när vi återkom till stadskärnan igen och vi drog en chansning och åt middag på restaurangen där vi hämtades/ släpptes av. Eftersom detta inlägg legat i redigeringsläge sedan resan (skämskudde deluxe!!) så lägger jag in några bilder med ev kommentarer och kompletterar resan senare. Vi har hunnit med ganska mycket i våra liv sedan pojkarnas Krakowresa men även det får komma i ett senare skede. Imorgon påbörjas nämligen vår fjärde resa till fina staden, den här gången utan barn och utan de sedvanliga turerna. Nu blir det fokus på avkoppling, mat och dryck (tyvärr verkar vi ska få pissigt väder men mysa kan man göra ändå)

Våran duktiga guide!

På väg hem från Birkenau

Mumsig mat, priset återkommer jag med efter kvittokoll

Som sagt, återkommer med de sista dagarna av pojkarnas resa, Hemavan 2017, Kanarieöarna 2018 och annat smått och gott längre fram. Nu ska vi vila lite innan bilfärd ner till Skellefteå flygplats och resan mot Krakow.

Kram på er!

Skriv gärna en kommentar