Tack…

…Smurfit Kappa för en trevlig bjudning igår! Alltså lite skillnad är det att vara anställd på vår fina fabrik jämfört med kommunal omsorg. Inte så att vi blir bjudna på diverse upptåg var och varannan vecka men nån gång om sänder så visar företaget oss uppskattning på olika sätt. Alla sex skiftlag inom sulfaten har fått varsin eftermiddag tillsammans, först med aktivitet och sedan middag/hockey.

Kl 16 träffades vi på Fritid och Vildmark för en säkerhetsgenomgång av en instruktör. Sedan fick vi gå in i skjutbiografen där man var fyra personer åt gången. Det fanns olika eldvapen att välja på, från 22-mm till 380 (tror jag, men jag är ju nollad när det kommer till pangpangare)

Jag var inställd på att skippa min aktiva del och endast vara med som iakttagare pga vänsteraxeln men instruktören övertygade mig att en 22:a (alltså ett salongsgevär) skulle funka finfint i sittande skjutställning med ett stöd under gevärspipan. Lokalen är skithäftig och på bioduken lufsade olika djur fram. Det är som en film som spelas upp och bakom filmen finns ett papper som registrerar patronträffarna tack vare värmeförändringar. Vi fick skjuta tre skott var på nån typ av buffeldjur, en älg och en räv. Superkul! Tyvärr fick jag hoppa över pistolskyttet som jag verkligen ville prova, där var man tvungen att hålla båda armarna framsträckta medan man kramade avtryckaren och det klarade jag inte av! Dessutom gjorde rekylen att armarna åkte uppåt lite grann och detta hade nog förvärrat värken i axeln. Jaja, vad är en bal på slottet? Vi hade riktigt många duktiga prickskyttar i gänget på 15 pers, bästa skytten fick 45 poäng av 50 möjliga (5 skott var på en poängtavla)

När vi var klara med skyttet så rullade vi in till stan för middag på O’Learys. Förrätt, varmrätt och efterrätt inkl kaffe medan vi såg fjärde finalmatchen mellan Frölunda och Skellefteå. Underbart god mat och när kistan var full och matchen över så pyste alla hem till sitt.

Last
Nu när min inkomst decimerats rejält pga sjukskrivning så kände jag att en av alla onödiga utgifter som borde slopas är min dumma last- snuset. Mentalt är jag dock inte redo för detta än och då kan nog t.o.m en femåring enkelt räkna ut hur snabbt ett fiasko blir ett faktum 🙁
En av mina rara kollegor upplyste mig om att hon köper snus på burk som man preppar själv. Hmm been there, done that liksom men… Vid närmare eftertanke så ville jag ge det ett försök och en burk är inhandlad!

  
Inte är det ju som General men det får duga!

Visst är smakskillnaden enormt stor men det är kostnaden oxå! Normalt kostar en stock General White ca 380kr, detta är alltså 10 dosor. Innehållet i burken räcker till 25 dosor och kostar 300kr 🙂 Förhoppningsvis är den nya burksorten så äcklig i det långa loppet att jag trappar ner och slutar men det återstår att se!

Uppdatering pillerjävlarna
Justdetja, de förbannade vitaminerna har kommit! Humöret sjönk tillfälligt som en gråsten i en vattenhink när jag såg förpackningen och min första tanke var att ringa Konsumentrådgivningen innan jag skulle ringa företaget som levererat asken med piller men klockan var så mkt så de hade hunnit stänga för dagen.

Nya tag i dag, slog en pling till kommunen efter att jag gjort helg från jobbet. Jag var på intet sätt ensam om att ha gått i fällan med dessa vitaminer, hon kände väl till tillvägagångssättet och företaget. Inget märkvärdigt kom fram mer än att ångerrätten gäller i fjorton dagar så det var bara att returnera paketet mot portokostnad. Enligt villkoren på fakturan från Lev Väl- vitaminföretaget- så skulle de meddelas innan paketet skickades tillbaka. Matte fnös och var skeptisk till att jag alls skulle få nåt svar men se det fick jag. En trevlig kille svarade och jag förklarade mitt ärende. Framförde även att deras produkt säkert är bra men att kunder riskerar att bli anti enbart på grund av klumpiga callcenter- bomber som ringer och i princip lurar på en produkterna.

Detta gillade han inte att höra och bad mig återge samtalet. Han tackade mig sen och sa att detta måste de kolla upp, inte för att jag tror att nån ändring sker på den fronten men förhoppningsvis registrerades det vem som sålde på mig prenumerationen så att just den personen får sig en skopa ovett! *morr*

Han var som sagt väldigt trevlig och tillmötesgående, avslutade genast prenumerationen och frågade om jag fortfarande ville delta i nån av tävlingarna eller returnera asken. What, var hennes snack på riktigt?! Jo en av tävlingarnas vinster var antingen fri el under ett år eller 10’kr. Betalade jag in fakturabeloppet på 59kr så hade vi chansen att vinna endera pris. Nja jag sa som det var, jag kände mig bränd och lurad sedan förra samtalet och detta lät för bra för att vara sant. Då gav han mig sitt fulla namn inkl efternamn så att jag skulle känna mig mer trygg i att det inte var nåt lurendrejeri. Han påpekade oxå flera ggr att min prenumeration var avslutad. Hmm näe nu är det färdigt! Jag skrev ett meddelande på fakturan som skulle skickas tillbaka med returen, tejpade igen postpåsen och klistrade på ett frimärke. Åkte raka vägen till en gul låda, filmade när jag stoppade in det frankerade paketet i lådan och nu hoppas jag att denna fadäs är överspelad.

Älskade maken tycker lite synd om mig som är så godtrogen och som alltid framhållit att man ska vara trevlig mot telefonförsäljare. Jag har nämligen alltid sagt att det är lite synd om de som jobbar med detta skitjobb, det kunde lika gärna ha varit nåt av våra barn som uppmanats av AF att söka alla tillgängliga jobb inkl callcenter. Nu har jag nog ändrat lite uppfattning, inte så att jag ska ryta otrevligt i framtiden men jag kommer ändå vara mer bestämd och tacka nej, önska dem en bra dag och avsluta samtalet efter att ha sagt hejdå!

Shoppingplåster
Nästa blogginlägg ska inte skrivas via mobilen utan på mitt nya tangentbord i kombination med paddan. Jag har äntligen fått tummen ur röven och köpt ett fodral åt paddan så att den inte ska bli repig. Passade även på att investera i ett bluetooth- tangentbord som kopplas mot paddan, det blir spännande att se om det blir bra eller anus 😉

  
Tangentbord och fodral från Kjell & Co.

Lite plåster på såren för 600 spänn, hehe! Har även sålt iväg en cykel ikväll (maken annonserade, jag swishade in cashen), ätit god middag hos bästa svärföräldrarna som dessutom skickade med oss några matlådor hem, handlat för morgondagens femårskalas och landat in i stökiga men sköna hemmet med lillskrot som kvällens sällskap. Matte är ute på kalasmiddag så jag och liten ska mysa en stund och sen krypa ner bredvid varandra i storsängen med varsin padda och lurar 🙂 Sen planerar jag att vi somnar gott nära varandra och att alkotankade maken bäddar ner sig i soffan, hahaha

Ha en skön fredagkväll!

Kram ❤️

Skriv gärna en kommentar