Vardagen…

…är tillbaka i våra liv. Resan hem gick komplikationsfritt och trots att vi lämnade strålande sol och +27 grader så var det jätteskönt att landa i ett regnigt Norrbotten där tempen var blygsamma +2. Vi hämtade hem de yngsta barnen och gjorde kväll efter många kramar och lite uppackning.

Tisdag påbörjade jag min tre veckor långa 50%-iga arbetsperiod. Det var uppfriskande att få munhuggas lite och känna mig som en i arbetsgemenskapen. Mitt eget skift var inne i nattsvängen och eftersom rehab ska utföras dagtid så får jag vänta till måndag innan jag återser dom.

Vi har haft rehabmötet som jag oroade mig över. Det gick ändå bättre än väntat, jag lyckades hålla inne med tårarna och vi har en plan. Berättar mer om den när jag känner att allt är i hamn, och jag hoppas verkligen att allt ska bli bra när vi väl är igång. Just nu är det axeln som fortfarande ställer till det, jag är kvar på ruta ett och värken vill inte packa ihop och sticka. Det skulle vara jäkligt skönt att ha facit på hand och kunna säga exakt datum när jag är återställd men det är, som ni förstår, omöjligt. Min personalledare har inte en lätt uppgift när han ska planera och täcka upp för mig då han inte vet hur lång tid som krävs. Till veckan hoppas jag att läkaren hör av sig så jag får veta vad nästa drag blir för nåt måste ju gå att göra annat än bara vila och vara försiktig med vänsterarmen!

Efter första arbetsdagen hämtade jag snorpan på dagis, åkte hem en snabbis för borstning av gaddar och sen till tandis för femårskoll. Bissingarna såg finfina ut, enda som kom fram var att hon har korsbett och det är inget vi hört något om förut. Detta är inget som åtgärdas nu men vi ska hålla koll på hur de nya tänderna kommer sen. Korsbett innebär att hon har ett normalt bett på ena sidan (överkäkens tänder biter ihop över underkäkens) men på andra sidan ligger de nedre tänderna utanpå de övre, det ser alltså ut som att underkäken är snedvriden åt ett håll.

  
Försvinnande liten i stolen 🙂

  
Duktig tjej och lika duktig pedagogisk tandhygienist 

Nu ska jag klaga och det är nästan lite skrattretande mitt i besvikelsen. Max hamburgerrestaurang brann för några år sedan och en fräschare, mer modern anläggning byggdes på samma ställe. Sen den dagen har Max varit en stor besvikelse i våran familj. Oavsett om vi handlat i driven eller inne i kassorna så har det blivit fel. I åtta fall av tio så har nåt saknats och i det nionde fallet så har vi fått fel mat. Idag beställde vi fyra mål, varav ett barnmål och ett tillval i form av sex st chilicheese-bollar. När Matte kom hem till sina hungriga vargar och började packa upp maten så saknades alla fyra strips, en leksak (viktigaste av allt enligt Sally) och två av sex ostbollar. Förargade ringde vi till Max och sa som det var. Killen som svarade bad så mkt om ursäkt och vi förhandlade till oss en helt ny omgång av en likadan beställning eftersom burgarna skulle hinna kallna innan nya strips hämtats hem från stan. Enda vi inte behövde nytt av var drickorna.

Matte körde tillbaka till stan och väl där så fick han påminna om leksaken (som de faktiskt höll på att glömma igen) och sen styrde han raka spåret hem igen. När han packade upp omgång nr 2 så saknades burgaren till barnmålet! Vi bara tittade på varandra med gapande munnar, skakade på skallarna och sen började vi skratta. Hur dåligt var inte det?! Fel på två beställningar! Nu har vi gett upp Max för ett bra tag, de har fått några extra chanser men nu är tålamodet slut. Det är en himla tur att stan har fler hamburgerier där maten är minst lika god och där det sällan fallerar.

  
Många påsar blev det för fyra måltider!

Sen vi kom hem så har jag fått förfrågningar om Krakow från flera av varandra oberoende personer- jättekul! 🙂 Bjussar på en bild som visar er alla var vi bott på våra resor och några av de ställen där vi varit. Det mesta ligger centralt och på gångavstånd.

  
Övre röda pricken; Lägenhetshotellet Ventus Rosa där vi bodde sist

Nedre röda pricken; Hotell Rezydent där vi bodde 2010

Gula pilen; Kazimierz, även kallat judiska området.

Röda pilen; Wawels slott

Ljusblåa pilen; Schindlers fabrik

Gröna pilen; Stora torget i gamla stan

För att göra det enkelt så kan ni läsa HÄR för en bra sammanfattning av ställen värt att besöka.

KRAM ❤️

Skriv gärna en kommentar