Hejdå…

…2016 års påskhelg! Sista dagen idag och den har varit ljuvlig på ett avslappnat sätt. Vi började dagen med den nuförtiden obligatoriska målarstunden, och på dagens konstschema stod tydligen äggmålning enligt gullrumpan

  
Okontaktbar när hon målar och jag erkänner mig skyldig till detta genetiska arv

  
Den kycklingen blev inte kvar länge i skalet, smack krack, så hade Sally skalat och slukat proteinklumpen

Medan solen påbörjade sin vandring runt huset mot baksidan så klädde vi oss och njöt av den friska luften, smältvattenljud, småfåglarnas kvitter och svanarnas osköna men underbart våriga skrik. Vi har en underbar baksida på huset, fritt läge utan insyn, lite vattenutsikt och sol rätt stor del av dagen.

Som ni vet så rustade vi först upp ”gamla” altanen på kortsidan av huset och året därpå byggde vi ihop den med nya altanen som går på baksidan- ni vet den där platsen där det så småningom ska upp en inglasning, helst innan vi säljer huset vidare till nån annan storfamilj 😉 Hursom, innan vi flyttade in spa-badet under tak så stod det i hörnet på altan och det syns tyvärr eftersom vi har en stor kvadratisk mörk fläck kvar på platsen. Jag försöker andas djupt, hålla blicken borta från färgskillnaderna och tänka att alla olika nyanser av träfärg ska åtgärdas till sommarn!

  

Ni fattar vad jag menar va?!

  

Gullrumpan lagar ”mat” på sin spis med snöresterna som hon samlat upp från träplankorna

  

Snötårta serverades som efterrätt

  

Solen jobbar hårt för att smälta bort snön men än är det mycket kvar. Vi har iaf fått en gång till grillstaden och såpass mycket ”barmark” att möblerna kan stå framme

  
Chill

Solen strålar som mest på kortsidan från förmiddag och till fyratiden, sen är det baksidan som gäller men egentligen spelar tiden mindre roll eftersom altanen går runt husknuten så den största uppoffringen man får göra är att flytta på stolen utifrån solen 🙂

Förutom arbetet på trägolvet så har vi en hel del projekt att färdigställa. Det roliga arbetet blir att pimpa badhörnan med lite hyllor, handdukskrokar, blomster osv. Det ska monteras räcke uppe på balkongen och vid badet samt färdigställa kanterna på taket över badet, sen måste vi fixa till entrén på framsidan för där ser det förj*$#igt ut med flagnande färg på stolpar och räcken. Hela huset ser ruckligt ut pga detta! Men å andra sidan så är väl detta livet på en pinne när man äger en fastighet, det finns alltid något att pyssla med 🙂

Idag fick vi uppskattat besök av två kollegor så elden brassades igång och det blev grillade hamburgare och kokkaffe över öppen eld i vackervädret. Jag passade på att smita iväg och köpa nya täckbyxor eftersom the love of my life har snott mina gamla. Hittade ett par på rea och sen spenderade jag lite mystid med min fina frissaLisa medan hon slingade mig lite vårblond.

Lite tonårshäng och ”Shindlers list” (en av mina absoluta favvofilmer) får avsluta denna fina dag!

Kram ❤️

Skriv gärna en kommentar