Mer eller mindre…

…på frivillig basis så var alla hemmavarande barn med oss igår. Äldsta sonen jobbade tyvärr och det var synd för vi hade gärna samlat alla våra kids. Kompisar och uterännande fick stå tillbaka för en familjekväll vilket är väldigt sällsynt nuförtiden. Efter en riktigt god grillmiddag tillagad av familjens kock så åkte vi ut till Haraholmen för en omgång gokart. Jag var (och är fortfarande) ruskigt dålig i kroppen så jag skippade körningen och fotade/ filmade istället. Storasyster Sofia var snäll och ”offrade” sig genom att köra dubbelgokart med Sally. Den går inte så fort men de var nog rätt nöjda ändå båda två där de puttrade runt och försökte föra en dialog 🙂

  

Ready to go…

  

Fint att även små barn och funktionshindrade kan komma ut på en åktur 🙂

  

Ett (hyfsat) glatt gäng efter avslutad körning.

  

Matte vann på snabbaste tid, Samuel på flest varv och duobrudarna på långsammaste tid 😉

Kampen var stundtals hård mellan främst Matte och Samme men som sagt, de fick varsin vinst i olika kategorier. Detta är tyvärr inget nöje man gör alltför ofta med familjen. Åtta minuters körning kostar 130kr/person, det drar fort iväg i pengar! Men trevligt hade vi 🙂

Efteråt köpte vi glass som vi käkade hemma innan det var läggdags för familjens minsting. Sen var det dags för nästa drabbning- Mölkky

  

  

(bild från Mattes snap)

Innan vi kom igång hade kvällsmörkret sänkt sig, myggen var högst aktiva och det duggregnade från och till. I slutet av andra omgången regnade det ganska mycket så mellan eget kast så stod vi under tak för att undvika att bli alltför blöta. Mölkky är nästan som en variant av kubb och majoriteten tyckte detta var en roligare spelform

Tack älskade ungar för att vi fick ”låna” er en kväll ❤️

Idag var en spännande dag! Sally har påbörjat inskolning på sitt nya dagis på avdelningen ”Lilla Äventyret” Vi hälsade på en timma och hon rusade runt som en kalv på grönbete för att utforska både inne- och utemiljön. Imorn ska hon vara lite längre och prova äta lunch utan vårat sällskap vilket säkert går bra. Hon är ju ett riktigt dagisbarn som gärna omger sig med kompisar och hittar på lekar i alla lägen, det vi måste träna lite nu är modet att våga släppa våra händer och ge henne tid att lära känna både vuxna och barn. Idag gick hon knappt mer än fem steg ifrån oss förutom en liten stund när hon och en fröken hade några minuter för sig själva i målarrummet medan jag satt utanför i en soffa. 

Nu njuter vi av sommarvädret i väntan på att svärmor och svärfar kommer hit och bjuder oss på tacos 🙂

  

En bra början på min föräldraledighet!

KRAM ❤️

1 tanke kring ”Mer eller mindre…

  1. Tess

    Det där ”Mölky” verkar ju RIKTIGT kul!! 😀 Kanske vi kan passa på att luncha nån dag i stan om du har tid? 🙂 Kram fina! <3

    Svara

Skriv gärna en kommentar