Sakta men säkert…

…jadå, det går framåt med upprustning av altan 🙂 Vi är absolut inte klara än, bl.a ska vi upp med räcken (både på altan och uppe på balkongen), kanterna runt altan ska kläs igen med brädor, kanter på plasttak ska fixas… Men nu har vi iaf ett nytt golv av rillad trall! Om några dagar ska vi tömma spa-badet och flytta in det under tak så jag kan inte piffa så mycket än med hyllor, blommor och annat lull-lull förrän jag har badet på plats men det kommer (och jag längtar!)

  Plasttak och räcken är bortplockade på den belamrade söderlägesaltanen/ balkongen, och det ska målartvättas samt skrapas klart där det ska målas om.

 Det gamla golvet och de två förhatliga stolparna (som mest bara var i vägen) ner i altangolvet är nu ett minne blott! Stålbalken som stagar upp är på plats och ska kläs in.

  Målartvätt pågår, högst nödvändigt!

  Den som är minst höjdrädd får ta de högst belägna jobben! Grundmålning är en bra start på resten av jobbet.

  Fula vita väggen kläs med rödmålade brädor för att få väggen mer enhetlig.

  Nä den här urkiga balkongundersidan vill vi inte vila ögonen på när vi ska ligga och njuta i badet…

  …så utsikten är utbytt till en finare variant!

  Golvet är på plats och jag har smugit igång med lite småpimp med blommor och ljus!

Jag är så glad att min motsträvige man gick med på att slå underspikning och sätta några spottar (inte loskor utan lampor, hehe) under balkongen och längst ut på plasttaket men… jag vill ha mer. Än så länge är vi inte överens men jag tycker mig ana en krackelering i hans vilja när det kommer till plasttaket. Jag har hela tiden sagt att jag vill ha underspikning och dimbara spottar under hela taket men han har nekat. Tyckt att det är som luftigt och mysigt med plasten. Idag lät det som en öppning i sakfrågan, det kan hända att jag får som jag vill. Mest troligt inte i år för han börjar känna sig  less, typ jätteless, på snickerier/ målerier. Det har jag full förståelse för och jag kan gärna leva med ett års väntan. Vem vet, i slutändan kanske det är jag som ändrar mig och vill ha det vita, ljusgenomsläppande plasttaket som det är 😉

Bra jobbat hittills, mer kommer allt eftersom!

2 tankar kring ”Sakta men säkert…

Skriv gärna en kommentar