Utesäsongen…

…är i full gång hemma hos oss. Projekten avlöser varandra men det största arbetet är altanbygget/-renoveringen som påbörjades ifjol.

  

Nya och gamla altanen möts

Vi har, som tidigare nämnts, fått upp den nya altanen på baksidan och på den kommer en inglasning så småningom. Nu återstår bara att fylla ut med material runt kanterna. Den gamla altanen på kortsidan är riven och ska moduleras om. Stolpar, räcken, tak och golv ska rivas/ byggas/ bytas ut/ målas och när allt är klart ska SPA-badet in under tak.

För tillfället jobbar Matte på marknivå (han är hyfsat höjdrädd hehe) och förstärker platsen där det tunga badet ska stå medan jag har det stora nöjet att skrapa gammal färg! Jag måste erkänna att han är ruskigt duktig och förtjänar sina pauser men lite mansgrisig är han allt! 😉

  

Jojagtackarjag, uthängd på fb!

Arbetet går sakta för mig, jag måste ta det pö om pö för att kroppen ska hålla men det känns ändå kul att vi kan hjälpas åt med projektet. Nästa steg efter skrapning blir målartvätt av det vita som ska målas om och sen ska det på ny färg på både gammalt och nytt virke.

  

Fint med kantbelysning!

För ett tag sedan såg jag en annons på Facebook som intresserade mig. Jag återvände till sidan några gånger innan jag slog till och gjorde en beställning. Det är ett ID-armband som finns i flera storlekar och utseenden men jag fastnade för modellen ”glow in the dark” Hönsmamma som jag är så har jag skrivit mobilnummer och ibland husvagnsplats på barnens armar/ händer när vi varit på semester. En gång bar det sig då äldsta dottern som nyss lärt sig cykla, lyckades irra bort sig på en camping och kom tillbaka snabbt tack vare att en annan campinggäst kunde hitta igen oss med hjälp av märkningen på hennes arm!

Nu har jag uppgraderat märkningssystemet till ett självlysande silikonarmband 🙂 

  

Beställde ett rosa och ett blått extraband följde med!

  

Personligt ID-nr och PIN-kod på baksidan

Man kan även uppgradera sin hälsoprofil så att sjukvårdspersonal snabbt kan få fram ev medicinering, sjukdomar och allergier men detta valde jag inte. Känns bara skönt om- Gud förbjude– nån olycka skulle ske då vi inte är i närheten eller om vesslesnabba fyraåringen helt plötsligt är vilse! Premiär för att bära detta blir nu när vi åker 16 pers till Rhodos. Jag var dock lite nojjig och valde att bara ta hennes initialer då jag är lite påverkad av alla skräckhistorier om okända som lockar med sig barn genom att kalla dom vid namn! De stora barnen fick inget, egentligen dumt eftersom även dom kan råka ut för olyckor men jag förlitar mig på deras mobiler med inlagd ICE- info. Ett band med personlig bricka kostade 188kr allt som allt. Läs mer om banden på ICE112.com Där står det hur detta fungerar och hur man kan komma åt hälsouppgifterna. En smart grej i mitt tycke! 🙂

Stora dottern har installerat nån slags nödalarm-funktions sin mobil och höll på att skrämma slag på oss vuxna igår! Helt plötsligt, strax efter 9 på fm kom ett sms från henne med en ljudfil ”emergency”, därefter kom sms med ”SOS” samt länk till Google maps som visade exakt var hon befann sig, en konstig bild (autofotat med kameran på mobilen) och ett till sms med texten ”jag behöver hjälp!!”  Jag visste att hon var i sitt rum och jag skyndade dit, samtidigt ringde hennes pappa och jag avvisade samtalet med ett automatiskt svars-sms (hann inte läsa vad jag tryckte på) och direkt efteråt kom ett sms från han där han med många utropstecken skrev att Sofia behövde hjälp! När jag kom ut i hennes rum hör jag henne gapskratta och förvånat svära för sig själv. VAD ÄR DET, VAD HÄNDER?! frågade jag. Fortfarande skrattande sa hon att hon råkat aktivera larmet av misstag. Jag ringde upp hennes pappa för att förklara och han andades lättat ut och frågade sedan med ett skratt om jag nattade barn?! Tydligen hade jag skickat ett sånt sms i all hast, hehe. Medan vi pratade ringde hennes mobil och bonusmamman undrade vad som hände så det blev en lugnande förklaring där oxå. Matte var fullt upptagen på jobbet men så fort han såg alla meddelanden så hörde även han av sig till dotra. Alla fyra föräldrar kunde andas ut och 17-åringen konstaterade glatt att nu visste hon iaf att det fungerade! Phuuu!!

Och på tal om fyraåringen… Hon och en kompis har lekt frisör i smyg på dagis och tack och lov så klippte Sally kompisen på låtsas. Däremot gav hon kompisen lov att klippa på riktigt och detta upptäckte jag dagen efter när jag kammade hennes hår

  

Chopp, chopp

Fick en snabb tid hos fina vännen Lisa så nu är hårlinjen rak igen även om längden är kortare och bäst av allt- snorpan själv är nöjd trots att hon sparar allt hon kan för att få långt hår som mamma och storsyrrorna 🙂

Ska lyxa till det och lyssna på ljudbok en stund innan det är dags att knoppa. Klockan är ställd på 04.30 och både lördag och söndag består av tolvtimmars förmiddagsskift. Älskade maken ska lämna gullrumpan hos farmor och farfar där hon ska övernatta medan han förlustar sig på en jobbfest ute på havsbadet. Av den anledningen fick hon somna i storsängen ikväll så jag kunde snusa och pussa lite extra på henne eftersom vi inte träffas förrän efter kl 18 på söndag och då är det nästan natti-dax!

Ha en trevlig helg!

KRAM ❤️

2 tankar kring ”Utesäsongen…

 1. Sara Hall

  Tack för tipset om armbandet! Vi pratade precis i veckan att Ian borde ha vårt nr någonstans skrivet ifall han inte skulle hitta hem!

  Kul att se era lösningar och vad ni gör med huset då vi ju har likadana hus! Roligt är att se ert rivna balkongräcke och de omålade där det suttit! Exakt så ser det ut hos oss oxså just nu och det är sommarens projekt. Vi planerar att sätta glaräcken. Var det hos dig jag läste att ni tänkte ta bort stolparna som håller upp balkongen?
  Där ni har ett fönster med Altadörr har vi tre fönster vår Altadörr är på gaveln! Vi har oxså vårt spabad på gaveln dock inte under balkongen utan precis utanför den. Vi har Alta runt hela kort och långsidan och planerar inglasning i hörnet mot föråd/garaget med utgång från v rummet. Vi får alltså sätta en dörr där ni har er Altadörr.

  Svara
  1. veramedflera Inläggsförfattare

   Ja visst verkar de bra armbanden?!
   Vi har oxå haft altandörren på kortsidan av huset men för x antal år sedan så bytte vi plats på dörren och ett av de två fönster som är på baksidan, just i det syftet att så småningom bygga altan + inglasning där vi har noll insyn och där vi har kvällssol. Badets nuvarande plats är olämplig pga att det blir för trångt för en inglasning och sen har vi insett att det är överskattat att sitta och titta på stjärnorna medan vi badar 😉 Dessutom smakar innehållet i drink- och ölglaset bättre om man slipper ett plötsligt regn, haha. Det blir skönt att få in det under tak, mysfaktorn ökar nästan mer om regnet trummar mot taket medan man badar.
   Japp, de nedre stolparna ska bort nu när den rillade trallen skruvas dit. Däremot har vi inte bestämt än vilken metod som är bäst för att stabilisera under balkongen, nån form av balk blir det.
   Gissar att inglasningen kan få vänta ett, kanske två år till. Den kommer inte att gå längre än mellan mellan sovrumsfönster (där ni tagit bort en vägg) och altandörren. Vi har tre sovrum ut mot baksidan (två tonårsrum bakom garaget och ett vetter ut mot kortändan på altanen) och vi bestämde oss för att låta alla fönster vara ”fria” utanför en inglasning så den blir inte så värst stor.
   Vi borde komma och kika hur ni har det men Matte gruvar sig nog för jag lär bli grymt sugen att göra än det ena, än det andra när jag ser hur ruskigt fint ni gjort 🙂

   Svara

Skriv gärna en kommentar