Sköna maj…

…välkommen! Valborgsmässoafton har passerat och nästan alla barn var hemmavid vilket gladde våra föräldrahjärtan. Brasan i Munksund tändes 18.30 så vi intog en riktigt god middag innan dess, helstekt fläskfilé, potatissallad, pommes, grönsallad och lite såser. Efter maten fick vi ett trevligt spontanbesök av en go familj från dagis som kom på en kaffetår. Fyra av fem barn cyklade med oss till brasan, endast bonusdottern med pojkvän ballade ur 😉

Majoriteten av Sallys dagiskompisar var där så det blev en riktig tjurrusning där barnen skrattade, busade och höll igång. Våra yngre barn fick fiska i fiskdammen och när solen gick i moln och vindarna började blåsa kallare så köpte de sockervadd innan vi cyklade hemåt. Tyvärr var vi så klantiga att vi glömde fota våra ungar men Sofia fångade Sally på många fina bilder

  

Lillskrot med stora sockerbomben

Trots vinterjacka, vantar och mössa så var jag genomfrusen vid hemkomst så jag stannade kvar inne i husvärmen medan övriga familjemedlemmar gick ut på baksidan och grillade utlovad korv och marshmallows, alla utom blivande 15-årssonen som cyklade till en kompis för att sova över. Jojo hönsmamma som jag är så ringde jag givetvis och kollade att allt var okej med kompisens föräldrar, man har väl själv varit i den åldern en valborgs, hehe.

Igår tog vi en snabb tur till Storheden för att kolla på hjälmar på Biltema.

  

En till mig och en till maken

Gullrumpan fick vara hos farmor och farfar under tiden och det var nog bra för både oss och hon själv 🙂 När vi kom tillbaka blev det fika och givetvis får man lyxa till det lite extra hos far- och morföräldrar ❤️

  

Lilla flaskan och lilla glaset

Jag minns själv hur mycket godare det var att få dricka ur minismå glas och muggar hos min farmor och farfar när jag var liten. Sally sög snabbt i sig en lillflaska med cola som farfar fyllde på så fort den var tom 🙂

Om vi återvänder till hjälminköpet så kan jag meddela att vi blivit med moppe! Det kan ju tyckas märkligt att vi skaffar en nu när våra -00:or går kurs för att ta det efterlängtade moppekortet. Men tillfället gör tjuven så att säga och när en kollega hintade att han skulle sälja sin så blev vi sugna. Det går att spara nån slant om vi ställer av ena bilen och kör moped till och från jobbet halva året. Imorn skickas ägarbytet in och jag är officiell ägare av en silverfärgad Peugeot Looxor TSDI!

  

Man skulle ju kunna tro att jag drabbats av en sen 40-årskris, haha. Först köper jag en träningsmaskin och sen en moped, jag som egentligen är för lat för att träna och aldrig ens suttit på en moped! Men detta förnekar jag å det bestämdaste 😉 Så idag, tre dagar innan min 41-årsdag, har jag premiärkört moppe! Typ 26 år ”försent”. Å andra sidan så är det aldrig försent! En sak är då säker, jag körde som en jävla kärring! Weee-örnörnörn-weee-örnörnörn… ungefär så lät det när jag gasade hackigt och ryckigt och i kurvorna var jag så feg att man lätt kunde hålla jämn takt med mig till fots 🙂 Detta kommer att ändras ju mer jag känner mig för och ju mer jag kör, dessutom är jag nog mindre feg när gatorna sopats fria från vinterns gruslager. Lite orättvist är det mot våra blivande 15-åringar som får både betala och plugga för att få köra i juli när de fyller år medan gamm’morsan fick behörigheten på köpet via bilkörkortet! Men livet är inte alltid rättvist.

Nyduschad i renbäddad säng med en bra ljudbok i öronen får avsluta en fin dag. Eftersom familjen drabbades av sjukdom sista arbetsveckan innan ledighet så känns det som att det är jättelänge sedan jag var på jobbet men imorn 17.30 är vardagen tillbaka i skarpt läge, back in business med nattsväng!

Ha en skön lördagkväll!

KRAM ❤️

Skriv gärna en kommentar