Några underbara dagar…

…och kvällar har vi haft här i Värnamo! Det bästa med hela resan var ju självklart att träffa bror och svägerska, men trots våra krämpor och brist på ork så har vi hunnit med allt vi vill. Igår var vi hembjudna till P’s supertrevliga föräldrar på middag och den var säkert god men… ja, mina smaklökar var fortfarande på långväga semester! 🙁

Efter mat och surr så åkte vi till bowlinghallen där vi hade bokat två banor. Jäklar i min låda vilket drag det var där! Neonlamporna blinkade, baren sålde alkoholdrycker så det stod härliga till och lite udda men rolig musik dunkade ut i högtalarna, eller vad sägs om ex Ronny- och Ragge?! 🙂 När jag var halvvägs genom ölen så hände nåt med mitt usla spel, jag avslutade första omgången och började andra med f e m raka strikes!! Jag inser att jag hädanefter måste dopa mig lite inför varje gång jag ska bowla, hehe. Timman gick fort och vi tackade och vinkade av föräldrarna, sen gick vi övriga fyra till hotellets mysiga lobby där vi surrade och tog lite mer dricka tills musiken stängdes av och ljusen på borden släcktes. En kanonfin dag!

Lite trötta i mössan var vi allt idag och snoozade nån gång för mycket och hips vips så missade vi hotellfrukosten med tio minuter! Inte för att vi bölade för det, vi promenerade 200 meter till närmaste café där vi avnjöt varsin rejäl frulle. När det blivit liv i A och P så åkte vi på tur. Vi dividerade om vi skulle åka in till Jönköping, outlet-butiken i Glasriket eller Ullared. Wiihooo, det blev sistnämnda!

Been there, done that but I’ll be back someday!

När vi såg den enorma parkeringen som var knökfull så började vi misströsta! Vi hade drygt tre timmar på oss att shoppa och med så många bilar så torde det vara massvis med folk i affären. Det visade sig att vi hade fel, inga köer och precis lagomt med folk 🙂 Vi hann ju visserligen bara beta av en bråkdel av butiken men vi kände oss nöjda. Hann t.o.m äta lättare middag och ändå var vi tillbaka i bilen 30 minuter innan stängning! Bra jobbat av oss. Av alla butiker utanför själva Gekås så var jag bara in i the paradise- Panduros Outlet! Yummie yummie för en scrappare med många mil till närmaste butik!

Åh, höll på att glömma! Innan vi kom till kassorna på Gekås så gjorde jag en liten avstickare till sminkavdelningen och Matte var totalt ointresserad av att följa så han skulle leta upp en bänk att vänta på. När jag närmade mig kassorna så spejade jag efter mannen och då… Då såg jag en annan man, typ… Ola- Conny i egen hög person gick några hyllskepp längre bort!! Haha, jag blev så till mig att jag bara gapade som en fågelholk, en tv- kändis. Egentligen ville jag bara släppa korgen, göra en tjurrusning och glida fram på mage som en valross sista biten, resa mig upp och fråga om jag fick fota mig med han. Men nä, försiktiga halvan i mig stoppade mig redan vid tanken, hur töntigt på en skala vore inte det?! Dessutom är han nog kräkless detta scenario, antagligen får han den frågan 25 000 ggr/ dag ute i butiken. Vände mig om och där satt min mobilsurfande make, helt inne i sin egen värld. Exalterat berättade jag vem jag sett och han skakade förebrående på skallen åt mig- hur kunde jag ha låtit chansen slinka mig ur händerna? Flera gånger fick jag höra hur coolt det hade varit om jag slängt korgen och rusat ikapp O-C, och det var helt seriöst menat 🙂

Nåväl, vi hittade en kassa utan kö och betalningen gick fort. Innan vi lämnade butiken så tänkte jag passa på att smita in på ett snabbt toabesök och när vi gick mot dasset så kastade jag en blick in mot butiken- och för fan, då såg jag O-C spatsera där! Damn! Susar in på damernas och öppnar första dörren där det ser ut att vara ledigt och hamnade i ett av mina värsta lägen. Tyvärr hade snoken börjat fungera trots snortillverkningen och direkt när jag öppnade så kände jag den omisskännliga bajsdoften. Gaaahhhh! Låste fort, gjorde en snabb stå- pinkning (nä jag vägrar sitta på ofräscha allmänna toalettstolar!) och efter uträttat ärende skulle jag skynda ut i hopp om att ingen köade utanför. Det gick inte som jag hoppats, en brutta stod redo att ta över efter mig och jag smet hukandes ut och kände mig väldigt skyldig till odören, min oskyldighet till trots.

Mycket nöjd trots allt så åkte vi tillbaka till Värnamo.

That’s my man! ❤️

Vi kilade upp på rummet och började packa så smått och sen vilade vi innan A och P kom med kinamat. Vi spelade två omgångar sällskapsspel (”absolut överens”) medan bedrövliga Melodifestivalen skvalade i bakgrunden på tvn. Det blir en tidig morgon imorn med bil till Alvesta, tåg därifrån till Sthlm central, vidare till Arlanda för att flyga till Luleå och bli hämtade med bil till kära Piteå. Jag är verkligen inte nå bättre men jag hoppas att jag är arbetsför på måndag morgon när klockan ringer 04.30 men det är osett än. I över en vecka har det hållit i sig så nu tycker jag faktiskt att det får räcka!

Dags att nanna kudden nu så att vi inte snoozar för många gånger imorn för sista frukosten ska vi inte missa 🙂

Nattinatti

KRAM ❤️

Skriv gärna en kommentar