Samvetet…

…svider för att jag är så usel på att uppdatera bloggen! Inte för att nån egentligen bryr sig, jag menar jordklotet fortsätter snurra iaf. Men även om jag till största delen skriver för min egen skull, för att bevara vissa delar av min vardag till den dag då minnet sviker (haha typ nu) så vill man ju som bloggare gärna ha kvar de läsare som nån gång om sänder tittar in och faktiskt läser allt dravel som sätts på pränt 😉

Vardagen går sin gilla gång här i Munkan. Älskade stora dottern har hunnit fylla sjutton och har repat sig bra efter senaste sejouren på sjukan. Ingen vet med säkerhet vad hon drabbades av men nu fungerar fysiken bra, tack och lov. De sämre dagarna kommer med jämna mellanrum men det beror på hennes ”vardagliga” och återkommande värk.

Annars då? Tjaa… livet fylls av innebandy, slalom, fiol, karate, skola, kompisar. Inte så att detta är våra intressen som vi utövar, nej vi agerar taxi hit och dit och utöver alla mil vi rullar så agerar vi givetvis publik och fixar arbetspass mellan varven. Heltidsjobb, barnuppfostran, hushållssysslor och biltankning är väl mer våra ”intressen”. Hinner vi med kvalitetstid med varandra el barnen så är det en lyx. Jag vet, visst låter det tragiskt men den krassa sanningen är att just nu ser livet ut såhär! Idag ska vi dock ta tillvara på dagen. När BästMatte vaknar efter nattjobbssömnen så ska altanen skottas fram, maten grillas och vi ska umgås med de barn som behagar lämna sina rum för en stund.

Några trevliga hockeymatcher har vi hunnit med under sista månaderna, en gång var äldsta sonen och yngsta dottern med. Det hejades med stor inlevelse 🙂

Snart ska vi en vända söderut på tu man hand för att träffa min lillebror och svägerska i Värnamo. Att bila ca 125 mil i deras norrbottenköpta bil är väl inte så upphetsande men vi får se det positiva- många timmar tillsammans i varandras sällskap 😉 liten sover hos farmor och farfar i några nätter och storbarnen är hos sina andra familjer så de kommer att ha det bra under tiden. Hemvägen går via tåg, flyg och bil så restiden hem tar betydligt färre timmar- skönt 🙂

Barnen har varit snuviga och hängiga i omgångar och jag har varit beredd på att även vi vuxna skulle trilla dit. En blivande fyraåring som nyser rätt i nyllet på en och som ligger och natthostar mot nämnda måltavla gör ju att oddsen för att hålla sig kry minskar i takt med antal bacillspridningstillfällen. Det tog bara tre veckor innan immunförsvaret klappade ihop och här ligger jag nu i soffan, nerbäddad under en filt och tycker synd om mig själv. Feberont bakom ögonen, rinnande/ täppt näsa, hosta och huvudvärk. Men sprolla, jag är ledig från jobbet, har hjälpsamma och förstående tonåringar, en omtänksam ompysslande make och just för tillfället ligger en gosig liten tjej bredvid mig under filten och ser på tecknad film. Livet är gott trots allt! ❤️

Ha en skön söndag!
KRAM ❤️

2 tankar kring ”Samvetet…

  1. Tess

    Men ooooh vad kul med ett nytt inlägg! 😀 Justja ni skulle ju söderöver, hoppas vädret är med er och att trafiken flyter på. 🙂 Vi får sy ihop en dejt när ni kommer hem, nu börjar det vara ett tag sedan igen, helst av allt skulle jag luncha med dig varje dag!! :* ♡ Kram & krya på dig igen! ♡

    Svara

Skriv gärna en kommentar