Ännu en tung dag…

…för Sofia! Redan igårkväll kom besvikelsen när sjuksköterskan kom med medicindroppet och Fia insåg att hon inte skulle slippa undan. Tysta tårar rann nerför hennes kinder när droppet kopplades och jag led med henne. Fy vad man är maktlös när en man älskar mer än livet själv mår så illa! 🙁

Däremot hade de tagit min förfrågan om dosering på allvar. Jag googlade nämligen på preparatet och där stod det att man kunde lindra biverkningarna om man gav medlet i lägre fart. De började på 21 och ökade efter 30 minuter till 42 men sen skippade de sista ökningen på 84. Likafullt så förvärrades huvudvärken när droppet började rulla på 42. Detta nämnde vi idag och det låter som att de kommer att börja med dagens dos redan på em för att kunna ge lägsta hastigheten även om det då blir den dubbla tiden. Tyvärr så kan vi inte avbryta behandlingen då det kan medföra att hon kan få kvar men från sjukdomen och det vill ingen av oss, varken hon eller vi vuxna, så det är bara att kämpa på.

Testresultatet på gårdagens nervtest var enligt rondläkaren till belåtenhet, likaså hennes lungkapacitet, blodtryck, puls och temp. För att försöka få bukt med huvudvärken och för att kunna få upp henne på toan och i duschen så fick hon en dos morfin. Detta hjälpte fram till dess att hon satte sig upp i sängen, sen segnade hon ner igen med blixtrande värk. Jag påpekade att morfinet haft dålig verkan även när hon hade blindtarmen, det verkar inte bita på Fia. Läkaren var bekymrad över att hon inte varit på toa på länge och ville att sköterskan skulle ta in ett bäcken så att hon kunde fortsätta ligga ner, sen fick jag en vätskelista som jag måste fylla i för att se hur lite hon egentligen får i sig. Därefter skulle jag få tvätta henne i sängen innan ett nytt näringsdropp kopplades på.

Jag fick av henne tröjan och gick in på toan för att förbereda för sängtvätt men då jäklar kom min lilla hjälte hasandes med plågad min! På ren vilja och med en sjujäkla envishet hade hon tagit sig upp, allt för att slippa kissa på ett bäcken (el som den ryskbrytande läkaren lite skojsigt sa ”du får kissa i sängen!” 😉

Efter toabesök så satte hon sig på en duschstol och för andra gången på måååånga år så fick jag tvätta och klä på min stora tjej <3

Väl tillbaka i sängen var hon vit som ett lakan, nä hon var vitare, nästan genomskinlig. Lunchen som hon fick in blev det stora nobben åt vilket jag har full förståelse för, aptiten är inte på topp när man mår illa av smärta! Fram tills nu så har hon lyckats få i sig 175 ml dryck och 50 ml yoghurt- alltid något! Sen kom sjuksköterskan med ett annat morfinliknande preparat som- peppar,peppar- verkar lindra huvudvärken. Just nu vilar hon och allt är stilla, det enda som hörs är ljudet från droppet och väggklockans tickande. Jag törs inte ha nån lampa tänd mer än min sovlampa som är riktad mot golvet åt mitt håll. Tv och annat är inte att tänka på.

Så är läget just för tillfället. Tusen miljoners tack till er alla som peppar och hör av er! Fia orkar inte läsa själv men jag förmedlar era ord, från för henne kända som okända personer 🙂

Ser mitt inlägg konstigt ut så är det för att jag fortfarande (!!) har grus i maskineriet och inte kan blogga via den vanliga vägen!

KRAM

3 tankar kring ”Ännu en tung dag…

Skriv gärna en kommentar