Från mysig håla…

…till mindre mysig håla! San Simeon var ingen höjdare. En jättelitens håla där vi gjorde typ ingenting. Ett besök på Hearst Castle var planerat men vi orkade inte riktigt med det utan vi åt middag och gjorde en tidig kväll. Vi kliver upp ca 6 varje dag så vi är hyfsat trötta på kvällarna. Att kroppen sen är inställd på fel kontinent och man vaknar före 5 ibland gör ju inte saken bättre 😉

Innan vi åkte till San Simeon så körde vi en tur i vacker miljö, 17 Miles drive. $10 per bil och sen fick vi njuta av vacker omgivning, Pebbles Beach med vacker golfbana och hejdundrande pampiga ”villor” om man nu kan kalla dem villor! Sedan åkte vi till Monterey Bay Aquarium där vi fick se på alla möjliga sorters blötdjur. Läckrast var hammarhajarna som svepte tätt förbi glasrutan men i övrigt kändes allt väldigt likt fjolårets besök på Seattles akvarium. Vi åkte i en herregudfin miljö utefter kustlinjen, enorma vågor, höga klättringar på smaka, slingriga vägar och ja, jag kan helt enkelt inte beskriva med ord hur fint det är efter Highway 1!! Måste upplevas!

Tidigt imorse brände vi söderut till LA. På vägen stannade vi till vid Costco, ett stort shoppingcenter enbart för medlemmar. Vi fick ändå komma in och handla, bara vi fick utfärdat ett speciellt ”pass” som berättigade oss inträde och shopping med kontant betalning. Det fanns ALLT. Sprit- och ölpriserna var i särklass det billigaste och största vi sett!

IMG_8296.JPG
Rejäla kaptener!

Våra chaufförer gör ett kanonjobb!! De få felkörningar vi gjort har varit små och lättkorrigerade och de är så lugna och säkra i trafiken. Det behövs när vägen är 6-filig åt båda hållen! Vi har shoppat som dårar på ett outlet (bl.a. Levisjeans för 280kr/st!) och efter x antal timmar där så åkte vi mot hotellet medan kvällningen sänkte sig över oss.

Nu är jag helt slut, ögonen går i kors och jag ska sova inför morgondagens äventyr. Två nätter i L-A, två i Las Vegas och två i San Diego,sen bär det hemåt

Skriv gärna en kommentar