Kistan…

…höll sig lugn igår. Vi hade en guidad tur från morgonen och jag var oerhört tveksam till om jag skulle klara av att följa med pga den krånglande magen. Är inte toaletten i närheten så är risken för katastrof desto mer nära!
Första destination var Golden Gate-bron och trots lite dimma så fick vi några kort

IMG_8137.JPG

Vi åkte över bron och kom till Sausalito, ett oerhört vackert ställe! Efter en kortare paus så åkte vi tillbaka in mot stan. Ett stopp gjordes vid Golden Gateparken där vi passade på att ta en fika vid ”de young museum”. Våran guide var en lite tjorvig svenska som bott över 40 år i USA så hennes dialekt var uttalat svengelsk. Hon kunde dock stadens historia väl och var riktigt tjuvrolig. Vi åkte några kvarter in i Chinatown och vidare upp och ner i de klassiska backarna. Herreminje vad coola de är- bara man slipper gå till fots 😉 De flesta fordon som rullar här har automatlådor men säkerligen har en och annan koppling bränts i backarna!
Hippiekvarteren avverkades och sist så hamnade vi nere vid ”pier 39” där vi avslutade turen. Där spenderade vi några goa timmar i solen med flyguppvisning, skaldjurslunch på the Bubba Gump. God mat, häftig stämning och många originalsaker från filmen Forrest Gump.
Vi kikade även på den illaluktande jättehögen med sjölejon som låg på sina speciella bryggor.

När vi var less så promenerade de äldre mot China Town och vidare till hotellet medan vi yngre *host* (Jaja okej då, vi barn med respektive) ville prova åka CableCars. Handgjorda vagnar som dras via kedjor under backen. Vi höll på att storkna när vi såg kön till vagnarna, och det var ju sagt att man fick räkna med minst en timmas kötid! Vi stod drygt en timme men bestämt var bestämt! Man kan ju inte ha varit i SF utan att åka dessa rariteter! Så småningom var det våran tur att kliva på, $6 (ca 42kr) per skalle. Jag, Matte och bror D hamnade på utsidan, ståendes på en kant med stolpar som handtag. Hu kändes lite spännande, orkar man hålla sig kvar i de häftiga upp- och neråkningarna?! Inte för att farten var speciellt hög men lutningen 😉

IMG_8141.JPG
En häftig upplevelse

På kvällen var vi så trötta att vi bara gick 20 meter från hotellet och köpte med oss några pizzaslice som vi käkade på rummet.

Precis som med sista Turkietresan så kommer jag att göra enkomma inlägg med bilder och bildtext vid hemkomst!
KRAM ❤️

Skriv gärna en kommentar