Sur mage…

…var det ja. Och det hade jag tagit om det stannade vid det!!
23.30 vaknade jag med ett ryck av en sjujäkla tandvärk! Tog två alvedon och drack vatten. Helvete så ont det tog men efter ett tag lättade det. Mattes teori var att jag inte skulle ligga ner, det kan vara nåt när blodet trycker på… eller nåt. Har halvsuttit i sängen sen dess med några tiotal undantag. Först och främst så har jag frossa som beror på att jag fått sitta halva natten på den kaklade toaletten och pinkbajsat. Ja du läste rätt, jag behöver inte grubbla från vilket hål det kommer, det är i princip bara lukten av hallonbåtar som avslöjar källan.

Jag har även tassat ner till receptionen för att fråga om de hade nån frukt att sälja, typ banan. Det sved i magen och jag mådde illa, gissningsvis av hunger (el magkatarr). Receptionisten kunde språket halvdåligt men bad mig vänta kvar och så pyste han iväg för att en stund senare komma med en klase bananer. Jag fick alla gratis, gulle den indiska livräddaren. Nu var de så gröna att tungan klibbade fast i gommen av torrhet/strävhet men jag åt småsmå tuggor som jag sköljde ner med flaskvatten. Nu är klockan över 04 och jag har lyckats få i mig en banan 🙂

IMG_8129.JPG
Inte gott men nödvändigt

Har rådfrågat mina sjuksyrror, svägerskan och lillasyster via messenger och jag har även haft dialog med min mamma på samma sätt. Mams har fått alla uppgifter och har ringt rådgivningen så nu väntar jag bara på att höra vad dom säger. Man känner sig rätt liten och utsatt när man blir dålig i ett annat land. Vem kontaktar man? Kostar det skjortan? (trots hemförsäkring), hur ska man göra sig förstådd i sjuktermer?
Vore det inte för att tanden är mitt i blickfånget, andra från mitten uppe, så hade jag gått och dragit den och sen hade jag pinat mig igenom de sista dagarna med penicillinet.

Ska testa äta en lätt frukost kl 7.30 och se hur magen reagerar och är jag det minsta osäker så skippar jag nog den fyra timmar långa (och garanterat upplevelsevärda) guidade turen kl 9. Älskade matte åker inte om inte jag åker och det hjälper inte vad jag än säger. Det är ju JAG som behöver närhet till toa men på ett sätt förstår jag han ändå. Blir vi kvar, och magen inte fortsätter flippa i 100 utan bara 50, så har han tips på vad vi kan göra i närheten av hotellet OM jag måste rusa.
På återseende ❤️

1 tanke kring ”Sur mage…

  1. Tess

    Åh hjärtat, hoppas verkligen du får bukt med allt så du kan njuta av resan. Håller tummar & tår för dig!! ♡ Stor kram! :*

    Svara

Skriv gärna en kommentar