En svart dag…

…idag. Vi har alltså varit svartklädda, något så sorgligt som begravning stod på agendan.

Morgonen började med en svettig utmaning. Jag knyter sällan och aldrig slipsknutar så det fick bli en snabbkurs med youtube-klipp för att få till Mattes svarta slips. Med vit skjorta och svart kostym så var mannen stilig som få ❤️

Detta var första gången vi var på en begravning där vi inte träffat den bortgångna men det kändes ändå helt rätt att vara på plats! Det var nämligen Lasses mamma, min mammas svärmor Elsa som tyvärr gått bort innan vi hann träffa henne och eftersom vi är en familj så var det självklart att finnas där och ”backa upp” mor och Lasse. Jag visste på förhand att jag skulle lipa även om jag inte hade nån direkt relation till Elsa, mitt hjärta värkte för Lasse som förlorat sin sista förälder. Pappan är borta sedan länge och han har inga syskon så jag upplevde en klump av tomhet i magen för hans skull. Lite töntigt men sån är jag. Även om vi är hans nya familj så kände jag att hans liv gått in i en annan fas.

Det som knep hårdast i pumpen var som sagt att se Lasse ledsen! När han grät så brast det för mig och jag grät, när han och mamma klamrade sig fast i varandras händer så blev jag så rörd att tårkanalerna återigen svämmade över, snoret rann och Rudolfs röda näsa blev en blek skugga jämfört med mitt stoppljus till snok!

Det var en fin akt i kapellet och minnesstunden efteråt var fin med härliga åldringar och gott fika. Prästen var Skellefteå-bo från grunden och många av Lasses släktingar på pappans sida var västerbottningar. I och med det så var det ju oundvikligt att samtalsämnet hockey kom på tal. Elsa var en klok kvinna som höll på Luleå Hockey men givetvis var prällen en saikare. När hon ställde sig upp och höll sitt ”knyta-ihop-säcken-tal” så avslutade hon med ”Heja Skellefteå!”
Mamma sa med ett skratt att hon var tuff som sa så, sittandes mellan två äkta Luleå-fans, men då log jag, tittade på Lasses vän som satt på andra sidan om prällen och sa lugnt ”det är ju tur att vi Lule-fans är så ödmjuka så det är lugnt!”
Hehe, man får ha överseende ibland 😉

Med kvällens vinst över Hamburg i CHL så kan nog leendet få sitta kvar till jag kryper ner i lopplådan.
Ha en fin kväll!
KRAM ❤️

Skriv gärna en kommentar