Vardagen…

…är här och det är hög tid att återta kontrollen, återinföra rutiner och sätta upp fungerande spelregler för familjen.

Första skoldagen idag. Den rivstartade med en halvilsken morsa som väcktes alldeles för tidigt efter nattjobb. Proppskåpet smälte ihop till en hård klump när två av fyra skolbarn kom hem och dök ner i brödlådan för att äta sig mätt på mackor. När jag frågade om de inte fått lunch på skolan så kom svaret att det var så dålig/ äcklig mat.
*Pssschhhp* 10…9…8…7…
Hjärnan överhettades!
Med ett viftande pekfinger förklarade jag att hädanefter äter de lunchen som erbjuds och duger inte den så får de baske mig vara hungriga fram till middagstid. En frukt kan de ta vid hemkomst men att äta sig mätta på mackor för att maten inte duger- så fan heller!
Phu det kommer att ta sin tid att hitta tillbaka till vardagen!

Befruktning
Vi har toppenfina grannar, på många sätt! Hjälpsamma, trevliga och generösa. Vi hjälps åt med småtjänster när det behövs. Jag blev så glad när jag kom hem från dagis med gullrumpan och grannen mittemot sa att deras äppelträd var så fullt av frukt att vi mer än gärna fick plocka det vi behövde! Samma granne lät oss förse oss med jordgubbar från deras land tidigare i sommar, vilket förhöjde smaken på våra frukostar några morgnar 😉

En stund senare kom en granne två hus bort och frågade om vi ville komma och ta lite äpplen av dem 🙂
Grenarna orkade inte bära upp all frukt vilket gjorde att de hade knäckts och han ville inte gärna att frukten skulle förfaras. Det finns fördelar med att vara en av få barnfamiljer på kvarteret 😉

IMG_7557.JPG
Första omgången är plockad

Kommer ni ihåg mitt förra il då jag stod på ett ben och bakade äppelpajer på löpande band? Nu blir det några omgångar till tror jag, hehe. Jag ska genast göra två pajer innan jobbet ikväll, en till familjen och en till kollegorna 🙂
Dax att gå till spisen om jag ska hinna!

KRAM ❤️

Skriv gärna en kommentar