Lite fascinerande…

…att ett ämne snabbt kan svitscha över från ett till ett annat. Satt nyss och läste en tråd i fb-gruppen ”Pite” där en person frågade varför det kommer knatande igelkottar som är sprayade med färg. En intressant fråga som jag gärna skulle vilja ha ett svar på för det undrar jag oxå över. Teorierna växlade bl.a. mellan att det var olika färger beroende på vilket område de rör sig i, att ett sprayat djur redan fått mat och inte ska kunna matas flera ggr om, att de lättare ska kunna räknas, pojkstreck…. Nån hundägare var inte så positiv till kottarna då de enligt h*n sprider löss som hamnar i pälsen på hunden. Sen kom en kommentar om hundägare som inte respekterade hundförbud på vissa badplatser utan lät vovvarna bada där trots skyltar.

Oavsett anledning till förbudet så måste jag säga att jag blir lätt irriterad då jag kommer på en badplats där det trots klara förbudsskyltar finns hundar på stranden! Anledningarna till min åsikt är dels att vi har två astmatiker i familjen och dels att vi inte vill riskera att trampa i hundbajs med nakna fötter. Visst, den absoluta majoriteten plockar upp efter sin fyrbenta vän, de skulle kanske t.o.m ha sån pejl på hunden att de hinner gå undan från stranden innan rumpan sänker sig mot marken. Och visst, samma absoluta majoritet har koll på sin hund och håller den kopplad så att den inte får chansen att komma fram till folk utanför sitt sällskap. En astmatiker ute i friska luften är inte lika utsatt som om man är innanför fyra väggar men vill man inte -av nån anledning- ha närkontakt med ett djur så ska man inte behöva ha det. Att hundarna badar i samma vatten el skulle slå en drill, det spelar ingen större roll! Har själv växt upp med hundar och de har givetvis fått bada men inte där det funnits förbudsskyltar.

Samtidigt har jag full förståelse för att en hundägare vill njuta av sommar och sol utomhus och att deras familjemedlem måste få följa med ut och att fyrfotingen måste kunna svalka sig i värmen. Men det kan göras på alla platser där det saknas skyltar som förbjuder hundar på platsen. Jag älskar hundar, tro inget annat! Och du behöver inte hålla med mig, jag respekterar att andra tycker annorlunda, detta är min högst personliga åsikt och det är inget jag tänker vidareutveckla. 🙂
Detta kan säkert låta fjompigt och småaktigt för endel men man tycker lika olika som att rumpan är delad i höger och vänster (med en likgiltig skåra emellan)

På tal om stranden så har vi varit ute och solbadat magen hela dagen. De som är cyberkompis med mig på fb kanske uppmärksammade vår tur igår. Vi satt på stranden och njöt av vår ledighet och det vackra vädret som verkar ska hålla i sig veckan ut, när vi reflekterade över att det skulle vara underlättande med en Kappastuga. Inte nödvändigtvis för att sova i men för att kunna gå på toaletten, fixa måltider över dagen och slippa dra filtar, handdukar osv fram och tillbaka varenda dag. Lite lyxigt kanske men vi tyckte att 1000kr för en vecka skulle vara värt det.

På chans ringde vi jobbet och kollade om nån av våra sex stugor var lediga och yes- en precis ovanför stranden var fri och ledig! Den bokade vi snabbt som ögat! Nu lutar det åt att vi kommer att sova där fr.o.m. imorn, vi har köpt in två nya tremanstält som vi ska slå upp på stugtomten så de större barnen kan få lite space om de vill slippa sova i samma sovrum hela konkarongen 🙂 Vårat gamla tält har tjänstgjort de år då vi inte haft två stugor bredvid varandra men ifjol gick det i graven.

Idag när vi satt på beachen så fick vi sällskap av våra vänner som flyttat ner till södra landsdelen men som nu är uppe på semester. Småtjejerna har inte träffats på länge men tinade ändå upp riktigt fort. De badade, skottade sand, byggde kakor och begravde människor- levande människor! 😉

20140708-231212-83532151.jpg
Gemensam kraftansträngning av både stora och små!

20140708-231250-83570809.jpg
Han fick iaf en ”kudde”

20140708-231405-83645828.jpg
Slappna av, det är bara vatten i flaskorna! 😉

Nu ska jag fortsätta se den spektakulära fotbollsmatchen mellan Brasilien och Tyskland, där tyskarna fixat 0-5 inom de första 25 minutrarna, det bara tjongade in bollar i målburen! 🙂

Ha en fin tisdagkväll!
KRAM ❤️

Skriv gärna en kommentar