Ujujuj….

…idag känns det i kroppen att jag lever!! Och egentligen är jag inte så värst jävla bright som kör så hårt med min stackars lekamen idag, risken är stor att jag får inta ryggläge men vet ni vad- det är värt det! 🙂

Igår styrde vi kosan norrut till Luleå där vi skulle fira min yngsta moster som fyllt 50 år. Sally knoppade in redan vid Ica kvantum i stan och sussade gott ända tills vi kom fram vilket bäddade för längre uthållighet och bättre humör. Solen strålade, stämningen var på topp, mat och dryck satt som ett schmäck i magen och alla åldrar från ett år och uppåt var representerade bland alla deltagare. Eftersom min bättre hälft hade lite plus på sitt ”passagerarkonto” så erbjöd han sig att köra och därmed kunde jag njuta av några kalla bärs. Däremot blir det inte så mycket till supa när man har med sig en treåring men lite lagomt glad i kroppen blev jag allt 😉

En av fördelarna med alkoholen i mitt fall är att jag inte är lika störd av mina hörselproblem vilket gör att jag orkar delta längre innan jag blir trött i huvudet. Är jag helt sober så är jag nog mer noga med att ge alla av min uppmärksamhet, lyssnar till punkt när nån pratar med mig (vilket kan skapa problem om flera pratar i mun på varandra vilket ofta sker- spec på fest) och svara på alla tilltal. Med lite lull i skallen så blir detta mindre påtagligt, alltså jag vet att det låter grisigt men faktum är att djungelns lag råder vid alkointag. Medvetenheten minskar och hörseln tar in snacket från den som pratar högst eller närmast. Jag tror inte att jag är ensam om att bli sån, i princip alla som tar in alkohol drabbas nog av detta men erkänn, det låter illa när man uttrycker det i klartext 😉

Hursom, vi hade en jättetrevlig kväll! Som brukligt är så stal de minsta uppmärksamheten vid ett flertal tillfällen och lilla E och Sally hade många som månade om dom.
De hade även kul med varandra även om åldersskillnaden satte lite käppar i hjulet. Det är ju inte så lätt för en ettåring som nyss börjat stappla fram på egna ben att hinna med i en rushig treårings tempo 🙂

20140706-160220-57740537.jpg
Gos på dansgolvet

20140706-160247-57767786.jpg
En puss som jag inte riktigt hann vara med på med kameran

20140706-161457-58497276.jpg
Sötflickorna ❤️ (mormor och Lasse fick oxå vara med på ett hörn)

Vid 22.30 tackade vi för oss och åkte hemåt. Ett stopp på Max för inköp av lyxshakes och sen hem till stora dottern. Kvällen avslutades framför tvn tillsammans med flickorna, maken och matchen Holland- Costa Rica. Snorpan höll sig vaken igenom både förlängning och straffar och somnade inte förrän 01.00!! Vid 3.30 vaknade hon och kom över till storsängen och strax efteråt tassade vuxenbarnet med sällskap in genom ytterdörren, duktigt tysta trots att de kom från en (garanterat) blöt överraskningsfest som hölls till stora sonens ära och hemkomst. Det tog ett bra tag innan jag kunde somna om. Gissa om jag önskade en låååång sovmorgon idag! 😉

Önskningen slog igenom och vi sov till 11! Måste vara ett nytt rekord. Kroppen värkte ut den lilla alkohol som jag tagit in men jag hade bestämt mig för ett träningspass och inget skulle stoppa det! På med kläder, in med frukost och sen ut i solen för ett nästan en timmes långt pass bland grässtrån och elaka brämsar och enerverande småflugor. Redan här var jag gode slut som artist men inga ursäkter var goda nog. In med lurar i öronen, på med ljudbok och Runkeeper och sen blev det en dryg 45-minuters promenad på 5 km. Inte snabbaste tempot men jag är stolt att pallade med både styrkepass och promenad!

20140706-162307-58987780.jpg
Vackra ”Kärleksstigen”

Jag såg inte klok ut när jag kom hem! Håret satt i en vippande, spretande tofs mitt på skallen och ansiktet var så rött att en tjur lätt hade kunnat missta mig för ett skynke och gått till attack! Nu när jag duschat och fått ner pulsen så känner jag mig tillfreds och glad (och helt utslagen i kroppen!)

Oerhört glad blev jag även igår på festen! Glömde nämna det tidigare men jag fick så mycket beröm för min blogg av några släktingar som läser mitt ordbajseri och själen hoppade hopprep i min kropp av glädje och stolthet!! Att få cred för det jag skriver betyder så mycket! Många gånger skriver jag lika mkt för min egen skull som för mina läsare men ibland känner jag att det kanske inte alltid är så mkt som är relevant för andra än mig själv men när jag får såna fina omdömen som igår så känner jag verkligen att skrivarglädjen får bränsle. Tusen tack för det!! ❤️

Jag får rätt snålt med kommentarer, har några finisar som är lite duktigare än andra på att lämna ett avtryck på bloggen (tack för det ni underbara!) men jag får väl gilla läget liksom 🙂 Jag är i gott sällskap, hör många bloggare som upplever samma sak men okej då, huvudsaken är att ni kommer hit, läser och framförallt återkommer! Det ser jag som ett bevis på att jag levererar nåt som intresserar er!

Nå, solen värmer gott och det gäller att njuta av de dagar som verkligen känns somriga så jag avslutar med en bild på de otroligt fina och skitgoda tårtorna som min kusin bakat till sin mors fest igår!

20140706-164803-60483187.jpg
Pilutta er som inte fick avnjuta dessa smaskiga bak(konst)verk! 😉

KRAM ❤️

5 tankar kring ”Ujujuj….

 1. Anne

  Ser du inte mina fotavtryck då jag tassar omkring här 🙂 ? Jag läser, skrattar åt mycket och är ledsen då du är det men är dålig på att kommentera. Bättring utlovas 🙂 Stor kram!

  Svara
 2. Eva Lundman

  Jag tassar om kring här inne ibland, men glömmer kommentera. Men du har en trevlig blogg som jag följer då o då. Kram Eva Lundman.

  Svara
 3. Lotta

  Jag tar åt mig…..
  Läser alla inlägg du skriver men är superdålig på att kommentera. Ser samma i min egen blogg men det kanske beror på innehållet 😛
  Hade gärna satt tänderna i bakverken som bjöds på =)

  Svara

Skriv gärna en kommentar