Sådärja…

…nu börjar det hända saker- äntligen!
Ny personal, nya beslut.

Tisdag 29
Sjuksköterskan som hade kvällstjänstgöring kom in på em och berättade att läkaren ville göra ett ultraljud på Sofia och mot kvällen ringde röntgen och kallade på oss. Rullstolsrally i pensionärsfart nere i källarkorridoren, ett snabbt UL, rullstolsrally tillbaka till avdelningen. Redan på röntgen så fick vi veta att blindtarmen inte gick att hitta! Teorin var att den kanske var frisk och därmed liten i storlek och då kunde den smita undan.

Runt 22-tiden kom läkaren in och han bekräftade att blindtarmen var osynlig på bilderna. Jag hade fått en hint av den gulligaste sköterskan att detta var en fin och lyhörd läkare och amen i kyrkan- han var det, han lyssnade på mig! Jag frågade om dom inte kunde göra en titthålsoperation för att kolla hur läget är, dels för att kolla blindtarmen men även vätska i buken. Jag nämnde endometrios och han nämnde spruckna vattencystor och med titthål så kan dom ju kolla upp allt detta. Han gick och ringde kirurgen direkt efter vårt samtal för att kolla läget, var det ledigt så skulle ingreppet utföras direkt, annars skulle det planeras in på morgonen. Innan läggdags fick vi veta att ett akutfall kommit in så op blev planerad till idag.
”Nu blev mamma glad!” sa Sofia skrattande mot mig när vi blev ensamma i rummet och jaaa det blev jag.

För att bryta av mitt i allt sjukdomsprat så måste jag få berätta om nåt annat som fick oss att skratta! Säg hej till Sally och Sonja

20140430-082820.jpg
Dessa underbara clowner knackade på och smög in i rummet. Jag blev lite ställd och undrade om dom var medveten om att det endast bodde en 16-åring och en 39-åring (än så länge!) i rummet. Lillkillen hade tyvärr fått åka hem. Så för att lite snyggt upplysa clownerna om detta så sa jag bara nåt töntigt som ”Hej! Vi har lite tonårshäng här” Duuuhhh, jätteintelligent, haha!

Detta tog dom fasta på och började utreda vad tonårshäng är och framför allt- vad man gör. Dom tittade sig omkring och såg ingen tonåring som hängde så detta fixade dom i ett nafs med en vattenfylld handske som hängdes i droppställningen. Dom var otroligt kvicktänkta och rappa i munnen och vi fick oss ett gott skratt. Kanske inte det bästa när man har magsmärtor men det bröt av tristessen iaf. Bjussar på lite bilder

20140430-084231.jpg
Tonårshäng

20140430-084302.jpg
Det var en glad tonåring

20140430-084345.jpg
En spruta som botar det mesta

20140430-084432.jpg
En typisk tonåring?! Yooo!

Sonja spelade en liten trudelutt medan Sally fixade tonårshänget

Onsdag 30
Väckning 06.00 i morse för renbäddning av säng och tvagning av dotter. Vi fick ett speciellt schampo och en desinficerande tvättsvamp innan vi gick in i duschen. Det var inte igår jag fick duscha min stora dotter! ❤️ Schamponerade hennes långa hårman, masserade lite extra i hårbotten och renskrubbade kroppen innan en ny skjorta åkte på och alla metaller såsom piercing, örhängen och halsband plockades bort.

Nu har frukosten landat i min mage och vi ska se ”Hajar som hajar” medan vi väntar på att få rulla iväg till operation.

20140430-085251.jpg

Återkommer med uppdatering lite senare.
Wish us luck!!

10 tankar kring ”Sådärja…

Skriv gärna en kommentar