Gudars skymning…

…vad jag går an. Vet ni, jag ska rent vara så osvensk att jag erkänner- ja jag är jävlat superstolt över min arbetsinsats i hemmet! Jag är en ohyggligt bekväm soffpotatis som hemskt gärna väljer soffläge och nåt att läsa eller lite tv-tittande istället för att städa. Detta trots att dammvargarna morrar och rullar fram och tillbaka efter varenda golvlist, diskbänken svämmar över för att ingen orkat tömma det rena och fylla på med det smutsiga, korgarna i tvättstugan är så proppfulla att man knappt får igen luckorna och det ligger drivor med rena, ihopvikta kläder som ingen (inkl jag själv) orkat bära till garderoben. Ni fattar inte vilket kaos vi haft i sistnämnda rum, det är så man skäms!! Likafullt så har jag inte idats ta tag i det. Inte förrän nu. Alltså, nån ”före-bild” har jag inte för det var så illa att jag ville kräkas rakt ut på golvet när jag började röja. Men så här ser det ut nu, inte riktigt klart men ACK så mycket bättre!!

20140221-130649.jpg
Duschdelen som kan avskärmas med draperiet

20140221-130730.jpg
Hälften av flaskorna trängdes på golvet i duschen= trångt!

20140221-130822.jpg
Självklart ville linslusen vara med

20140221-130859.jpg
Arbetsbänken kommer att bli annorlunda…

20140221-130931.jpg
…när skötbädden försvinner och en lyslist kommer upp under skåparna!

Nu har jag bara ett problemområde kvar, alla urväxta Sallykläder måste sorteras in i kartonger innan dom rasar ner bakom tumlaren!

20140221-131123.jpg
Ujuj, mucho kläder blir det

Jag har en sån energi att jag inte känner igen mig själv- på sant! Detta började då jag kickade igång med pulverdieten. Är det mina små tappade kilon som gör det? Min beslutsamhet att komma i bättre form? Knark utblandat i pulverburkarna? Hursom, BästMatte kläckte ur sig ”om det är tack vare pulvret så tycker jag att du ska fortsätta extra länge” Haha, karlslok!

Han har varit risig sista dagarna och vad passar väl bättre än att jag steppar upp och orkar göra mer hemma då han inte är på topp. Inte för att han är liggandes, nej han skjutsar och hämtar barn, fixar och donar här hemma men jag har avlastat han ordentligt 🙂

Vikten
Ja det är ju tyvärr så att jag är lika hopplös som en groda utan bakben! Jag sköter mig inte alls så bra som jag borde med pulvret men jag håller mig ändå inom ”rimliga fuskgränser”
Vågen visar -3 kg varav 2 är fett, detta på 12 dagar. Visst kunde jag ha tappat mer men det sägs ju att en långsam nedgång gör det lättare att hålla vikten sen. Jag har varit ute och promenerat de sista två dagarna och i min app Runkeeper har jag satt som mål att jag ska ut och röra på mig minst tre gånger/ vecka. Jag har även tagit hem en app som heter 7 min WC och den kör jag inomhus med start igår. Tolv övningar a’ 30 sek med 10 sek vila mellan varje. Det är bl.a. plankan, situps, armhävningar, stolen, benböj, utfall osv. Jag kan meddela att det känns i dom gäddhängsinbakade sparrismusklerna! Känns iaf bra att ånga upp lite värme för jag fryser som en blöt hund nu när kroppen går på sparlåga.

Skruttig
Det är inte bara maken och gullrumpan som är snuviga, jag har takdropp från den halvtäppta näsan och en taggtråd river i min hals med vassa taggar så jag försöker ta det lugnt. Det är inte bra att gasa på som jag gjort sista dagarna då en förkylning spirar och gror i kroppen. En ”normal” människa fixar en snuva men min kropp ballar ju ur för minsta bacill och jag riskerar att bli liggande med jordens värk. Detta vill jag undvika så jag ska ta det lilla lugna och bara göra liiite nyttosaker *host* Det som är svårt med inbromsningen är att jag har så svårt att hålla igen när jag fått upp ångan, men så bränner jag mig oxå ofta i båda ändarna när jag härjat på!

Cooling
Sonen har klagat över ont i huvudet så vi bokade tid för synkontroll. Det visade sig att han har ett synfel plus lite brytning så det blev brillor som ska användas vid dator och vid läsning. Han tog två likadana par så att han kan ha ett par hos oss och ett hos pappa, smart kille 🙂

20140221-132830.jpg
Snyggingen ser äldre ut med glasögon och är i stort behov av klippning- med eller utan bågar på näsan!

Nä nu är det hockey! Semi mellan Sverige och Finland och DET vill jag inte missa så jag sjunker ner i soffan och gläds åt dagens medaljskörd och en förhoppning om Tre Kronor i en kommande final!

Ha en underbar helg!
KRAM ❤️

2 tankar kring ”Gudars skymning…

    1. veramedflera Inläggsförfattare

      Ja visst gör han! 🙂 Och som med majoriteten av det manliga släktet så gick det snabbt att välja båge! Varför är det så enkelt för dessa pojkar/ män?! Jag menar, hur mkt tid lägger en man på att prova jeans? Första paret, nja okej kanske andra, sitter som ett schmäck och själv får jag springa i timmar! Fuskigt

      Svara

Skriv gärna en kommentar