Jag gråter…

…som ett barn! Äntligen GULD i OS och som det är värt sin vikt! Skidstafetten var spännande fram till sträcka tre där Haag klappade igenom. Det var länge sen så många osande svordomar svischade runt i rummet framför ett tv-sänt idrottsligt utövande, maken var rasande över laguttagningen. Vår Norrbottniska Kalla hade 25 sekunder att ta in när hon gick ut på fjärde sträckan och hon knappade in mer och mer ju längre loppet löpte. BästMatte började vanka av och an, de ilskna svordomarna byttes ut mot än misströstan och än hopp om liv. Spänningen var återigen tillbaka. När hon hade kontakt med de andra två åkarna som låg etta och tvåa så hoppade maken jämfota, skrek som en galning värd en tvångströja medan jag klappade händerna och hejade skrikande för full hals. In mot målrakan så la hon in sista överväxeln och jävlar i min låda som hon gasade- och hon höll hela vägen över mållinjen!! Vilken bragd! Och vilken prestation av svenska vallateamet som hittills har gjort ett kanonjobb med åkarnas skidor. Hatten av!

Före stafetten spelade damkronorna och även de jobbade bra idag och vann över Finland. Jag såg bara början av matchen, sen hamnade jag i ett städ-il och röjde i vårt sovrum. Genom oljudet från dammsugaren så hörde jag framgångsvrål från nedre våningen men jag vågade inte lämna städet för om jag väl fått upp ångan så måste jag hålla i, annars riskerar jag att kroppsvärken och latmasken tar över och då blir inte arbetet avslutat. Hu, värre sanitär olägenhet får man leta efter för det var inte bara en drös dammbjässar och skräp utan en hel garderob kunde skrapas fram om man lägger ihop kläder som jag, maken och gullrumpan drällt runt på golvet. Böcker, tidningar, hårsnoddar, en kartong alvedonsuppar osv osv…

Tänk vad mycket som kan gömma sig under sängen. Vi har väldigt ont om plats på sidorna om sängen vilket bidrar till att det lätt halkar in saker när man är lat och bara trampar fram för att dunka ner sin trötta kropp i sängen, utan att orka böja sig ner och ta upp plaggen. Dålig stil av oss! Nå nu är det iaf uppröjt, blomman i fönstret har fått vatten, golvet är dammsuget, tomma dricksglas är i disken, kläderna är i tvättmaskinen och nu när skidorna är klara så ska jag renbädda våra sängar. Jag ska bara njuta lite av alla underbara bilder från skidorna och det faktum att tjejerna åkte hem guldet. 🙂

Kl 16 spankar förhoppningsvis svenska curlingdamerna USA och kl 18 är det dax för tre kronor att försöka spöa Lettland.
Detta känns som ett extra roligt OS att följa!!

1 tanke kring ”Jag gråter…

  1. veramedflera Inläggsförfattare

    Haha, jag misstänker att det har varit allmänt hög svensk puls idag med många glädjeyttringar!

    Svara

Skriv gärna en kommentar