Nu ni…

…nu är det hårda bud för fru Engberg! -14 kilo har minskat till -9, jag har alltså ätit tillbaka 5 kilo på min redan stora hydda och jag har fått väldigt fula ovanor! Typ trycka i mig ostkrokar sittandes i tv-soffan, cola var och varannan dag, kvällsmackor med mycket smör, matportioner i klass med en manlig tradarchaffis osv osv. Ovanor som är SÅ svåra att bryta men inte omöjliga. Min aptitökande värkmedicin är inget att göra något åt, den måste hänga kvar.

För att få en liten kick och en märkbar skillnad på vikten så har jag påbörjat en liten kur 😉

20140211-115450.jpg
Namnam… nja men okej

Jag behöver en sporre för att komma igång och då får Herbalife hjälpa mig på traven. Om detta är bra eller inte kan diskuteras i det oändliga men jag är inte intresserad av nån diskussion. Jag tänker inte försvara mitt val, det är MITT val och det har ingen nåt att göra med. Detta är ingen långsiktig lösning och ingen livsstil utan en lösning i nuet. Jag har provat pulverdiet förut och gått ner med bra resultat, tyvärr har jag inte lagt om livsstil efteråt, dvs ätit nyttigt och motionerat, och då säger det sig självt att det mesta jag tappat kommit tillbaka så småningom. Jag känner till både för- och nackdelarna med pulverdieter och har valt att fokusera mer på fördelarna.

Nu har jag dessutom tagit steget och aktiverat mitt träningskort på Sensia. Jag har mätt byst-, midje-, stuss- och lårmått med måttband, ställt mig på den kvidande mirakelvågen och bestämt mig- nu får vi se om jag lyckas driva ut latmasken ur blodsystemet.

20140211-121026.jpg
Jag i egen hög person!

20140211-121530.jpg
Ett av mina hjälpmedel

Procent
Jag kommer med andra ord inte att vara behjälplig med nån barskåpstömning närmaste tiden, vilket egentligen skulle behövas här! Nu när bästmaken fyllde 40 så fylldes det redan välfyllda skåpet på med x antal flaskor och vi är lite dåliga på att sippa i oss alkoholhaltiga drycker. Nån flaska vin delar vi nån gång och nån bärra myser vi med framför en bra film eller vid en god middag men gammaldags partyn har det varit tunt med.
Tur att sprit inte blir dålig iaf, bara gräddlikörerna ligger i farozonen men shit happens! 🙂

20140211-125016.jpg
Jodå, skåplås ska man ha när huset är fullt av nyfikna barn i alla åldrar!

Förbannelse
Jo jag har förbannat vädergudarna som leker så med väder och vind. Det snöar, töar, blåser, solstrålar- allt i en enda salig röra, kan de inte bestämma sig och vara konsekvent åtminstone några dagar i rad?! Jag värker sönder trots mina pills! Det strålar i armar och ben, huvudet har en inneboende hammare/såg, det sticker i fingrarna och jag är så trött, så trött 🙁

Jag har tre ynka skift kvar innan vi blir ”långlediga” och jag vill så gärna hålla ut men just nu är det tveksamt. Jag har insett att min vilja och envishet kommer att ställa till problem i framtiden om jag fortsätter tjura på såhär. Visst- det är jättebra att inte känna efter för mycket eller ge upp och lägga sig i soffan men samtidigt behöver man ju inte vara extrem åt motsatt sida som moi. Jag vet att jag riskerar att förvärra läget om jag inte lyssnar på kroppen när den faktiskt säger ifrån. Blir jag inte bättre under de närmaste timmarna så får jag bita i suräpplet och ta till sjuka kassan imorn.

Jaja, den som lever får se. Nu ska jag fortsätta se sprinten på OS (åh vad jag älskar när det är OS, VM, EM- ja alla former att idrottsliga arrangemang där Sverige är representerat)
KRAM ❤️

7 tankar kring ”Nu ni…

 1. Anna Sjölund

  Jag tycker Herbalife är ganska bra jag, snäppet under prenet men upplever den billigare. Kör därför båda…

  Skulle också behöva chocka kroppen.
  Ersätter bara 1 måltid oftast frukost. Äter onyttigt å står still!!!

  Ska vi träna ihop ngn gång? Jag har ett sensia kort som behöver användas…

  Lycka till!
  Nu njuter vi vidare av OS- sprint:)))))

  Svara
  1. Vera

   Men JA vi borde verkligen komma oss iväg till Sensia. Vi är många som har kort men som är trögstartade, tillsammans kan det ju bara bli roligare 🙂
   Jag har ju t.o.m nya skor som jag trodde skulle sporra mig att börja träna men nu vet jag knappt var jag gömt dem (jo de ligger nog och trycker i ett hörn i sovrummet ;))
   Det här ska vi styra upp!

   Svara
  1. Sara

   Ska bara tillägga att vad än man gör, op, diet, shake osv så var du inne på en viktig sak och det är livstillsförändring! Det är det som i slutändan krävs för att man ska lyckas och det är lika för alla oavsett metod. Men oxså det absolut svåraste och det finns ingen genväg till det.

   Svara
   1. Vera

    Det är ju det som är det jävligaste- svårigheten att inte återfalla i ett dåligt beteende men mat och motion!
    Bara kroppen håller så blire åka av för jag är SÅ less att känna mig som Dunderklumpen!

    Svara
 2. Susanne Jonsson

  Jag håller tummarna… jag kan nog bidra med en spark i baken om det skulle behövas, men det är nog det enda… jag fick ju en ofrivillig bantningskur i höstas och den verkar hålla i sig.
  Jag har märkt att det är mycket lättare att hålla sig från chips och sådana snacks om man inte har dessa hemma, för hur sugen man än blir, så har man inget att glufsa i sig då 🙂
  På kvällen tycker jag det är gott med kesella blandat med bär och rivet äpple… friskt och fräscht och ruskigt gott och nyttigt! Fullproppat med vitaminer och proteiner och inte tillstymmelse till fett 🙂 Win-win-win liksom!

  Svara
  1. Vera

   Ja dessa ofrivilliga kurerna är effektiva men man skulle lätt välja bort dem om man kunde ändra situationer som orsakat det!
   Hmm jag ska nog kolla vad mer du har att tipsa om kring nyttigt att inmundiga. Både maträtter och mellis 😉

   Svara

Skriv gärna en kommentar