Men what a chock…

…under gårdagen! BästMatte var på jobbet och jag satt och gapade som en fågelholk, tittandes på den överdådiga, pampiga men oerhört slösiga OS- invigningen från Sotji när jag med ett ryck insåg att det länge varit oroväckande tyst på lill-fronten.
Hon var inte i tv-rummet med mig och hon var blöjlös så en otrevlig tanke slog mig; hon gömmer sig nånstans och skiter- i trosan- då hon glömt att hon är utan Liberos sällskap.
– Sally!
*tystnad*
-Saaallyy!
*mera tystnad*
-SAALLYY!!!!
-Jaa? hördes tyst nånstans ifrån
-Vad gör du? Bajsar du? Du har ingen blöja vetdu….

Skutt, skutt, min glada lilla tjej kommer hoppandes och slirar in i rummet, tar min hand och säger stolt;
-Ja ha städat mitt jum, kom å se!!
Jag kunde inte annat än skratta och fundera exakt hur mycket hon städat i sitt rum som sett ut som resterna efter ett plundringståg sista veckan. Det är knappt så att vi vuxna orkat börja peta i alla pinaler som drällde överallt i rummet så jag hade inte så stora förväntningar. Jag grämer mig att jag inte har något ”före-kort” för ni kan aldrig ens föreställa er kaoset som hon orsakat under de sista dagarna.
Men det ska jag säga er att jag tvärnitade på hennes tröskel och var nära att börja gråta av pur förvåning och glädje. Hon har gjort underverk under de 20-30 minutrar som jag var i Ryssland på invigning! Betänk att hon bara är knappa tre år!

20140208-221441.jpg

20140208-221504.jpg
Visst, man kan ju grubbla över hennes placering av pallar på bordet osv men ändå… wow vilken skillnad mot innan! Hon har travat upp saker i hyllorna, hängt upp kläder på krokar och försökt röja fram sitt fula korkmattegolv- och det med bravur. Undras just om detta var en engångs eller om under kan ske fler gånger?! 😉

Dancing Queen
Här hemma guppar huvudet upp och ner och kroppen svajar rytmiskt i takt med all sorts musik och sång som når gullrumpans öron. Denna förmåga var som bortblåst idag när hon gjorde discopremiär på Kotten, vårat dagis alltså.
Hon hade nog inte ens öppnat ögonlocken när hon kl 6.30 frågade med raspig sömnröst om vi skulle åka på discot. Det är en evighet att vänta i 7,5 timmar när man har nåt sånt spännande på agendan! Efter sjuttiotolv upprepningar av samma fråga så var det äntligen dags att göra sig klar. Stora storasyster tog en duodusch med lillasyster så att båda skulle vara rena och lukta gott, sen åkte paljettklänningen på och håret hamnade i en självlockig liten svans.

20140208-222913.jpg
Våran livs levande glitterdiscokula ❤️

Som sagt, jag tror inte att det kom nå väldigt många moves från hennes håll, och inte från så många andra dagiskompisar heller! Det var ett gäng leende föräldrar som samlades och iakttog de små raringarna, två killar och nio tjejer. Det var nästan som att vara ute på savannen och studera ett gäng utsvultna, törstande djur som samlats runt ett välbehövligt vattenhål.

Skillnaderna var väl att savannljudet var utbytt till pumpande discomusik och vattnet/ födan var utbytt till saft, popcorn, majskrokar och små russinpaket. Det smackades, tuggades och sörplades så att man kunde tro att varenda unge varit utan både frukost och lunch, haha. Lite taktstamp med en fot och nåt svängande höft- inslag fanns med men i det stora hela så var det intaget som var prio ett 😉

Sen lekte de kurragömma varvat med skrämmande, rytande spöken och mamma-pappa-barn-lekar. När det var dags för hemfärd så var det en trilsk liten tjej som inte skulle med hem, hon skulle stanna på dagis även om vi förklarade att alla andra barn och föräldrar oxå skulle åka hem.

Heta killar
Sonen ringde hem efter laglunch på stan med bandykillarna och frågade om han fick ha LAN och sovkompis. Det slutade med två sovkompisar och efter ommöblering och förmaningar om ljudnivå, läggtider och sista-tid-för-frukostservering så stängde jag igen dörren till hans privata bastu. Tänk er in i den värme som alstras av tre hormonstinna blivande fjortonåringar och tre brummande datorer på en uppskattad yta av 12-14 m3. Man tuppar nästan av pga syrebrist redan när man står på tröskeln! Sen hoppas jag att dom tränar upp varsin partyblåsa (alkoholfri såklart!) innan nästa gång dom ska ha LAN för det är ett jäkla spring på dasset här uppe på övervåningen men tror jag det, alla tre släcker törsten i ”bastun” genom att halsa i sig litervis med dricka! 😉

Skryt
Ja jag måste bara få vara osvensk och skryta upp stora dottern lite! Idag har hon varit min hjälpreda och högra hand utan att jag behövt be henne.
På fm skjutsade jag sonen till innebandymatch och för att slippa dra med mig gullrumpan så skötte storasyster henne under tiden. Vid hemkomst så skottade jag halva infarten som var begravd under femton cm äckligt tung, blöt snö, sen orkade inte kroppen mer utan skrek efter värkmedicin. Aja, jag tänkte att antingen skulle jag slutföra arbetet efter medicinverkan eller så skulle maken få ta slutklämmen efter uppstigning. Ingetdera behövdes för storasyster klädde på sig ytterkläder, gjorde detsamma på lillasyster och tillsammans så sopade de av bussen och skottade klart infarten!
Sen tog hon med sig snorpan in i duschen och skrubbade upp dem båda. Hon följde med upp på discot som ”lektant”, vid hemkomst tömde hon diskmaskinen medan jag dukade bordet och hon hjälpte mig laga middag. VA?! Då har man faktiskt rätt att skryta över sitt barn, eller hur?! ❤️

Nu ska jag rulla in mig i täcket och njuta av min ljudbok och ladda för morgondagens tv-dos. Jag älskar sport (som åskådare) och tack vare min app så har jag full koll på svenskarnas medverkan varenda dag!

20140208-225910.jpg

Nattinatti och finsöndag på er!
KRAM ❤️

4 tankar kring ”Men what a chock…

 1. Elisabeth

  Du lånar inte ut din duktiga dotter en stund?? Tänkte att hon kan ha bra inverkan på mina grabbar som knotar över att tömma diskmaskinen.. :-).

  /Pebban

  Svara
  1. Vera

   Jomen absolut! Frågan är bara hur vi ska pricka in ”rätt dag” för även denna tjej har ju formsvackor, hehe. Oftast väldigt duktig och ansvarstagande men vissa dar är hon som alla andra tonåringar. Sen vete tusan om det kan smitta av sig, våra övriga tonåringar har då INTE påverkats utan där knorras det nästan bara de ska plocka upp och kasta bort ett skräp som dom själva tappat på golvet! 😉

   Svara
  1. Vera

   Kära du, min kropp har inte tillåtit så mycket aktivitet. Jag har en enorm värk så jag är tacksam att det är OS för då blir det trevligare att sitta i soffan, oavsett skick i kroppen 😉

   Svara

Skriv gärna en kommentar