En vardaglig reflektion…

…i kassakön på Willys. Tre män framför mig, den första i fläckiga, välanvända firmakläder och övriga två i vardagsstass. Nr ett plockar upp sina varor i rasande fart, lägger dessa huller om buller på bandet och bygger drivor på hela bandets längd. När urlastningen är klar så hivar han upp ett trassel med påsar och dumpar sin korg i stället så att den ställer sig på högkant i den översta korgen. Vänder sig mot kassören och struntar helt i det faktum att man kan lägga en avgränsande pinne bakom sina varor så att nästa kund kan börja lasta på bandet.

Man nr två kliver fram, sträcker sig efter en pinne och börjar lägga upp sina varor på bandet, en efter en på rad och med streckkoderna åt rätt håll. När korgen är tom så lägger han ut en pinne på bandet och rättar till föregående slarvers korg innan hans egen lätt dimper ner i ordning. Betalar och är svennebanan- lagom- trevlig mot kassören.

Gissa vem som fick affärsflödet att gå snabbast för oss efterföljande- jo, nr två som skötte allt systematiskt och lugnt. Alltså, man tjänar inget i tid på att slafsa fram i handelskön eller livet i övrigt för den delen!
😉
Jo jag vet att detta är högst onödig upplysning, jag kände mest bara för att ordbajsa lite medan jag söver lillskrot ❤️

4 tankar kring ”En vardaglig reflektion…

 1. Tess

  Måste ju vara grymt mycket bättre för den som sitter i kassan oxå om alla skötte sig exemplariskt som ”nr. 2”. Och ingen extratid tar det ju för oss kunder heller att lägga alla varor snyggt & prydligt med koden åt rätt håll. 🙂 Me like! Kram! ♡
  PS: De söta små tofflorna Niclas fick med sig sist var tyvärr för små till Julia så jag tar med dem till vår nästa dejt. Kanske har ni någon annan liten i er närhet som kan ha dem..? Men TUSEN TACK, tanken var jättefin & både Theo & Julia försökte göra sina tassar så små som det bara gick för att trycka ner dem i tofflorna men det ville sig inte alls, de tyckte de var SÅ fina! 🙂

  Svara
  1. Vera

   Precis, man sparar ingen tid på att drälla upp varorna på bandet- och det underlättar arbetet för kassören/ kassörskan om man ”hjälper till” lite 😉
   Nä kolla runt om nån annan i eran krets kan ha tofflorna, det var inga dyrgripar och jag tror inte att vi känner nån liten tjej som är mindre än Julia ❤️
   Kram

   Svara
  1. Vera

   Visst kan man! Jag kan nästan förstå de som inte har bättre för sig än att sitta på nåt café i stan och kika runt på folket runt omkring 😉
   Absolut, en kaffe låter trevligt! Vi har mycket att avhandla så vi hörs och bokar in något!
   Kram på dig sis ❤️

   Svara

Skriv gärna en kommentar