Dålig start…

…på dagen! Sally sov mellan oss i storsängen inatt och det var jättemysigt men samtidigt jättetrångt då det lilla livet brer ut sig och sprattlar runt värre än degkrokar på en elvisp. Min sömn blev inte till min skönhets fördel och kroppen var mörbultad och öm när vi vaknade. Och på tal om vaknade, jag blev väckt med ett ryck när BästMatte hojtade med hög röst att klockan var tio och att vi därmed missat frukosten. HUR amatörmässigt är det att missa hotellfrukosten, en av dom bättre sakerna med att bo på hotell?! Förbandslåda så irriterad jag var i mitt yrvakna tillstånd. Att vi dessutom inte hade ställt någon väckarklocka utan förlitat oss på våran tvåbenta, treårstrotsiga väckare var ofantligt korkat! Hon har för böveln varit uppe till elva-snåret varenda kväll under helgen så givetvis tog hon sovmorgon. Jaja, klantarslen som vi var så fick vi skylla oss själva.

Vi kollade om McD hade frukost efter tio men dom stängde givetvis frukostserveringen… jo exakt, klockan 10. Dubbelsuck! Jag gjorde mig i ordning och gick ner för att hämta upp nån frukt, två koppar kaffe och ev nån köpesmacka men när jag kom ner så såg jag att hela frukostbuffen fortfarande var framme och en man stod och gjorde sig en macka. Lite försynt frågade jag receptionisten om man fortfarande fick äta frukost. Egentligen var det personalen som skulle äta men hon sa att det gick bra att vi oxå åt så jag kubbade som en gasell upp till rummet och hämtade min hungriga lilla familj. Liten fick inte ens byta om från pyjamas till vanliga kläder, bara på med skor och sen spurtade vi ner till maten.

20140105-170241.jpg
Äggskalning på hög nivå

20140105-170313.jpg
Älsklingsmannen (som slapp massagestolen) serverade nypressad apelsinjuice åt oss ❤️

Efter den goda frullen så bytte Sally om och vi packade och checkade ut. Vädret var sisådär men att åka i dagsljus gör hela skillnaden mot kvällsmörker. Gullrumpan som fått nya lurar för att kunna spela på paddan i oljud (typ bandymatcher) satte sina snygga McDonaldsbrillor på skallen och laddade för att hålla sig vaken hela vägen hem.

20140105-170652.jpg

Åh så skönt att komma hem! Jag fick en energiboost när jag klev in genom dörren så trots att vi bara hunnit varit hemma nån timme så har jag hunnit skruva upp en tavla och en kroklist, rivit ut sängkläder, tvättat och tumlat dom, packat upp väskorna och fixat hemmagjorda minipizzor som vi glufsat i oss.

Skitsnack
Nu kommer vi då in på kiss- och bajssnacket. Att skita på bortatoaletter är inte så enkelt för vissa av oss. När dessutom toaletten i det lilla hotellrummet har en spegel precis utanför dörren vilket ger fri insyn från rummet, dörren in till toan saknar lås och man bor med en minimänniska som är totalt obrydd i att man vill vara ifred ibland och med en självklar rättighet rycker upp dörren- då blir processen inte direkt lättare! Trots att gullrumpan fått ha blöja hela helgen i väntan på bajsning (flera dagars väntad laddning) så har hon inte gjort varken litet a eller stort A (bajsmängd för er som inte jobbat inom vården) men direkt vi kom innanför dörren hemma så gick hon in i vardagsrummet och deklarerade tydligt ”jag vill vara ifred, kom INTE in!!” Men äntligen! Hennes far låste in sig tämligen omgående på hemlighuset och jag smålog för mig själv och tänkte vilket skitgäng jag var med 😉

Det gick dock inte länge förrän även jag tänkte kolla om tronen var lika bekväm som innan helgen. Eftersom maken var på affären och ytterdörren var låst så låste jag inte in mig då lillskrot var ensam vid tv:n. Givetvis så stannade hon inte där utan helt plötsligt så stod hon i dörren
-Va gör du?
-Ehh, jag sitter på toan och vill gärna vara själv.
-Men ja vill åsså va här inne
-Men när du bajsar så vill du alltid vara själv och säger att vi inte får komma. Jag vill oxå vara ifred
-DU BAJSAR INTE! DET ÄR BARA BARN SOM BAJSAR!
Hahaha, jag höll på att ramla av stolen av skratt. Där stod hon med dom arga ögonbrynen djupt rynkade och skrek med ilsken röst och det kändes precis som att jag just förstört nåt i hennes värld, typ som att jag just avslöjat att tomten inte finns!
Det blev att förklara ett och annat för henne, lite som ett blommor- och bin-snack fast kiss- och bajsversionen.

Pösmunkar
Ikväll är det den stora partykvällen då halva stadens vuxna befolkning åker ut till Havsbadet och firar trettondagsafton. Säkert jättekul och trevligt men lata tråkmånsar som vi är så laddar vi för finalen i JVM mellan Sverige och Finland med lite snacks och dricka. När snorpan lagt sig så blir det några avsnitt SoA innan vi kryper ner i nytvättade sängkläder. Ljuvliga söndagskväll ❤️

Hör upp
Avslutar med en liten uppmaning- sluta smygläsa och lämna nån liten kommentar för sjuttsingen 🙂 Jag blir ju så ohyggligt glad när ni plitar ner några bokstäver så jag ser att ni varit in och läst. Det går att välja ”anonym” och sen skriver ni under med erat namn i slutet av kommentaren. Ser ni inte eran text direkt efteråt så beror det på att jag först måste godkänna texten men det brukar gå hyfsat fort. Pga att dom flesta kommentarerna hamnar på fb då jag länkar ut mina inlägg så funderar jag på att sluta länka. Jag vill ha kommentarerna här så jag har dom sparade i blogginlägget.

Med detta sagt så önskar jag er en superduperfin söndag!
KRAM

8 tankar kring ”Dålig start…

 1. Elisabeth

  Alltid lika roligt att läsa dina inlägg. Inte roligt att du har värk och tråkigheter utan alla dina härliga kommentarer :-D. Kram Pebban

  Svara
  1. Vera

   Nej Lotta, du behöver inte känna dig träffad då du är en av dom som är bra på att kommentera! Och det är jag glad för!
   Tack, god fortsättning till dig oxå! ❤️

   Svara
 2. Anna Sjölund

  Jag har blivit dålig på att kommentera, skyller på den lilla grabben i min närhet. Han blir nämligen manisk om jag tar fram tfn ( då ska han ha den å se youtube )
  Jag orkar inte med gnället , så tfn göms undan. Å när jag då snabb läser då han inte ser, så blir det snabbt. Långa Vera inlägg – (som jag gillar) skuggas igenom, ibland avbruten ett ex antal ggr för att sedan skuggas igen.
  Man kan ju ta igen detta senare när ens barn förhoppningsvis sover, meninge över ett jullov då mamman och sonen lagt sig samtidigt- trötta som bara den vid midnatt

  Svara
  1. Vera

   Det var tråkigt att höra! Ska luska i det för det ska inte försvinna text, jag har full förståelse för att du inte ids skriva om det som tappas bort!! (och jag som älskar kommentarer vill ju läsa allt!) Jag hoppas du har bättre tur nästa gång när busiga lilleman ger utrymme för lite skrivning 😉

   Svara

Skriv gärna en kommentar