Långledig…

…och ledigheten börjar i lugnets tempo- skönt! Ikväll var jag bjuden på flera festligheter och det värmer i hjärtat att mina vänner frågar om jag vill vara med på party. Dessvärre har jag ingen ork för det just nu, det är familjeliv som gäller.

BästMatte har lagat till en fördömdat god middag ikväll, det serverades entrecote, potatisgratäng, grönsallad, bearnaisesås, pepparsås och coleslaw. Mumma för gommen!

20131123-194716.jpg
Lillskrot drack julmust och vi tog ett glas rödvin.

Jo vi är faktiskt på svartlistan ibland, åtminstone i andra vuxnas ögon. Detta pga att vi dricker alkohol i våra barns närvaro. Vi blir dock inte på lyset av ett glas till maten så jag ser ingen fara i detta, det är så avdramatiserat hos våra barn att ingen skulle ens höja på ögonbrynet om vi tar en öl el delar en flaska vin när dom är med. Visst finns det goda alkoholfria viner men vi anser att vi har så gott omdöme att vi kan fortsätta unna oss alkoholvin av favoritsorter. Och för all del, erkännas ska att barnen varit med även vid mer fest(liga) tillfällen men ingen har lidit pga situationen. Vi är rätt glada och snacksaliga även i normalt tillstånd och vi blir inte så mkt annorlunda med lite alkohol. Jag respekterar dock andras åsikt och skulle aldrig servera alkohol vid en bjudmiddag där andra föräldrar tycker detta är olämpligt, det vore ju bara att förstöra stämningen och SÅ viktigt är det inte med vin/öl. Merparten av gångerna så föredrar jag faktiskt cola till en finare maträtt, men ibland ”lyxar” vi till det. Jag tycker inte man ska göra detta till en moralfråga, i mitt tycke så är det var och ens ansvar att göra det man vet att barnen inte far illa av! Och jag har full förståelse för dom som på ett el annat sätt har dålig erfarenhet av alkohol- vilket många faktiskt har! Jag hoppas bara att respekten och toleransen är lika öppen gentemot oss som tycker att det är okej med ett glas el två till mat och vid festliga tillfällen.

För mig är det däremot i det närmaste otänkbart att dricka alkohol vid jul, det har sällan och aldrig hänt. Vi har testat alkoglögg nån gång men det är ju inte ens gott så vi föredrar den vanliga hederliga ”konsumglöggen”
Nyår är jag däremot inte lika hård. Även då föredrar jag Pommac före riktig champagne vid tolvslaget men nog har det hänt tre och tjugo gånger att det blivit nån öl el annat drickbart. Men som sagt, det är MINA åsikter, alla andra får ha sina egna 😉

Smaskigt
Gullrumpan fick köpa sig ett godishus idag. Jag blev så glad när jag såg dom på Ica, det väckte barndomsminnen till liv och det är flera år sen jag såg dom sist! Sally var så rädd om sitt hus att hon satt på det vid middagen 😉

20131123-200259.jpg

…med den påföljden att formen fick sig en törn 😉

20131123-200430.jpg
Liten rumpa gör stora avtryck

Het mat
Idag blev vi varse om att även brandlarmet till Sector Alarm funkar. Helt plötsligt var det som att köksfläkten inte orkade hålla efter stekoset och vi fick Londondimma i köket. Vi hann inte mer än konstatera att det fanns risk att brandvarnarna skulle gå igång så gjorde dom det! Eftersom vi har så många sovrum utspralade i olika delar av huset så har vi seriekopplade varnare vilket gör att om larmet går uppe på övervåningen så gör det så även utanför tonårsrummen i andra änden av huset, bakom garaget. Detta är jätteviktigt för annars har dom som bor ”på fel plats” i huset inte en chans om en brand börjar i andra änden!

Hursom, nu brann det ju inte men röken utlöste inte bara våra ”vanliga” varnare, även sensorerna från huslarmet gick igång och JÄKLAR i min låda vad det lät, det var bland det värsta jag varit med om!! Mitt i oljudet så ringde telefonen och det var alarmoperatören som ringde. Dom har varit imponerande snabba att ringa dom tre ggr som larmet råkat lösa ut (dom två tidigare var falska inbrottslarm) Vi sa att det var matlagning på G, vilket dom nog förstod eftersom kamerorna i huset direktaktiveras vid brandlarm för att dom ska se läget och ev larma ut brandkåren om dom ser lågor el nåt som pyr) och tack vare påminnelse från operatören så kunde vi själva larma av på panelen så att oljudet slutade. Men oj vad det ringde i öronen efteråt och min tinnitus har gjort sig påmind för resten av kvällen 🙁

Bättre förr?
Det kan man tvista om och svaret varierar beroende på sakfråga men ett är då säkert att för sex år sen så var jag yngre (såklart) och fräschare! 2007 åkte jag till Sthlm med två frissor, min vän Lisa och hennes kollega, och tillika vår vän T. Vi bodde på hotell, shoppade och framförallt så var vi på en reklamfotografering för Amae. Coolt! Lisa var stylingchef och valde min klädsel samt fixade håret och den kända makeup-artisten Max Söderberg la min makeup. Det var en riktig prinsessbehandling på alla sätt och vis. Att Lisa fixar mig är inget nytt, hon är proffsig och får mig alltid att känna mig fin men lite extra kul var det att bli sminkad av Max.

Jag grävde i våra gömmor idag och hittade två förstoringar från plåtningen. Man kan väl lätt säga att Lisa och Max hade en bättre grundplåt att jobba med då än om vi skulle göra om proceduren nu, hehe.

20131123-203932.jpg
Jag var inte naken även om man kan tro det

När Sally såg bilden så frågade hon
”Vem är hon?”
”Ser du inte det?”
*grubblar under tystnad*
”Det är ju duuu mamma!”
”Ja det är jag för länge sen”
”Hmm…. du ser konstig ut”
Haha, eller hur?! Detta är ju inte min vanliga stil direkt men den visar att smink och frisyr kan göra underverk med vem som helst! Helt klart ett roligt minne att ha kvar men bilderna sitter inte direkt uppsatta på väggen 😉

Nä hörni, nu är det soffhäng med maken som brygger eget öl samtidigt som han springer mellan köket och tvn där Luleå spelar match mot Leksand. Det står 2-2 så vi håller tummarna!

Sköt om er och ha en fin lördag!
KRAM ❤️

Skriv gärna en kommentar