Ingen dag…

…är den andra lik.
Gårdagen började med lite spänd mage och det berodde inte på måndagens middag bestående av bruna bönor och fläsk 😉
Nä det berodde på att jag hade första truckpasset och var stressad till jobbet, så stressad och bullrig i magen att frukost var utesluten trots hungerkänsla. I måndags åkte jag hem i arbetskläder, passade på att slänga in dom i tvättmaskinen så att jag kunde stå färdig och ombytt i rena arbetskläder 5.20 när Matte kom hem från nattjobbet. En snabb puss och sen brassade jag iväg för att börja min arbetsdag. Mellan 5.40 och 8.00 sträcker sig första passet och jag gruvade lite för hur jag skulle klara det!

Hejåhå vad det gick! Timmerbilarna rullade in i ett jämnt tempo och jag lossade både vid bord och välta. Visserligen fick jag sällskap av en andra truck vid 7 (normalt är vi ensamma på fm-skift) men han var upptagen med att lossa 6-metersimport så i princip så var jag själv när natt-truckaren åkte hem.
Jag körde utan fadäser och klev ut ur trucken 8.15, jättenöjd över att jag fixade hela passet! En känsla av revansch mot både värken och nervositeten *jippiiie*

Med den positiva känslan i kroppen gick dagen väldigt fort. Det är såna dagar jag behöver för att stärka tron på mig själv då jag känner mig misslyckad vid sämre dagar då kroppen inte orkar vara med och jag inte klarar av att prestera fullt ut! Mina fina kollegor var generösa med pepp och beröm och det värmde som en hel täljstenskamin i bröst och mage ❤

Den här dagen började lite annorlunda. Den har varit lugnare då vi fick sovmorgon men bara för det så ska det ju inte vara helt komplikationsfritt.
Lillhjärtat är jätteduktig i sin utveckling -på många sätt- och sedan fyra dagar tillbaka är hon helt blöjfri förutom vid utelek och när hon sover.
Detta innebär ju en massa tjat och ständiga påminnelser
”Behöver du gå på toaletten?”
”Är du kissnödig?”
”Kom ihåg att du är utan blöja så du måste kissa på toan eller i pottan!”

Mm, kissa ja. Det är mest fokus på det eftersom man kissar oftare än bajsar. Vi har grubblat hur det blir med sistnämnda eftersom hon alltid går undan när hon ska skita. Det hade underlättat om hon var den typen som gör sina behov hyfsat regelbundet, jag menar en som skiter vid ungefär samma tid varje dag är ju lättare att hålla koll på och styra in på rätt ställe (toa, potta, blöja). Den här ladyn är helt utan regelbundenhet när det kommer till detta, det kan gå två dar mellan gångerna för att sen vara flera ggr/dag.

Idag hann jag inte vara med!
”Gå ifrån, ja vill va ifred!!” väste hon när jag kom in i vardagsrummet. En misstänkt bula innanför byxan och en odör bekräftade mina misstankar så jag tog hennes hand och gick med den stretande tjejen till toaletten.
Bingo! Jag kanske har för gott om pengar men so be it, jag ställde mig inte och spolade ur några msk bajs ur trosan, den åkte i soporna innan barnet tvagades. Sen skulle hon borsta tänderna med två olika borstar och två olika tandkrämer, misstänker att pappa i huset tillåtit detta några gånger men se det fick hon inte för mig. Arg som ett bi kastade hon ena tandborsten rätt ner i toastolen och vi hade en högröstad diskussion. Tålamod, vad är det? Nåt man kan äta?!

När jag satte gullrumpan i bilen för att åka till dagis så såg hon så ledsen ut
”Vad är det?”
”Ja är lessen”
”Men… varför det? För att vi ska på dagis?”
”Nä här hemma”
”Vem är det som gör dig ledsen?”
Då tittar hon upp på mig från bilstolen och säger
”Du mamma, du gör mig lessen!”
Mitt hjärta höll på att gå sönder. Och inte kan kan tro att jag är en härdad flerbarnsmamma som hunnit fostra barn i drygt 20 år när en sån liten kommentar tar så hårt! Jag har fått höra värre saker genom åren men detta blev som en pilspets rakt in i pumpen.
”Du var arg på mig å då blev jag lessen”
Jag pussade henne och förklarade att man måste få vara arg ibland men att jag älskar henne och alltid kommer att göra det. Inte så lätt att förklara för en som snart fyller tre år, det är basic of basic som gäller.

Våran tjej älskar sitt dagis med alla fröknar och barn! Det är bland det bästa hon vet när hon får vara där men idag blev det tyngsta lämningen på hela det här året. Hon skulle absolut med mig hem och stod och tryckte vid grinden när jag skulle gå till bilen. En av fröknarna tog sig an henne så jag kunde gå, med snorpans hjärtskärande gråt i bakgrunden. När jag backade ut och tittade i backspegeln så såg jag hennes tåriga ögon genom grindens spjälor, där stod hon och grät efter mig och klamrade sig fast i plankorna. Men fy fan! Jag VET att det går över så fort baklyktorna försvunnit ur hennes syn, jag VET att fröknar och barn finns där för henne och jag VET att hon inte tar skada av att bli lämnad några timmar på favoritstället. Men ÄNDÅ…. Töntig som jag är så ville jag bara grina när jag åkte. Hjärtekross gånger två samma morgon, vad månne det bliva av den här dagen?!

Den blir vad jag gör den till så det är bara att rycka upp brallan, kamma håret och tänka positivt. 🙂
Jag blir så glad när jag ser dessa två klipp på lillskrot när hon äter sushi och surrar glatt och när hon testar äta med pinnar för första gången och lyckas över förväntan!

Snart dags för veckans första av två eftermiddagsskift, efter det är jag ledig till nästa onsdag. Det behövs för nu är det mycket på gång här hemma, barnen byter rum huller om buller så det ska målas, tapetseras och bytas golv. Blir kanonbra för alla när allt är klart!

Glöm inte att skänka en slant till katastrofområdet Filippinerna, det har jag gjort även om jag inte följer trenden och lägger ut skärmdump på sms:et. Ha en fin onsdag!
KRAM ❤

5 tankar kring ”Ingen dag…

  1. veramedflera Inläggsförfattare

   Jaa Lotta, det var attans osis att du inte körde timmer men å andra sidan så hade jag väl blivit så nervig att jag pajade dina stödbankar 😉

   Svara
   1. Lotta/Häxan

    Jag hade guidat dej så det hade inte varit nån fara =)

    Ibland blir jag så jäkla less att vara här i Överkalix & vara arbetslös så jag kan tänka mig att fara tillbaka till Piteå & försöka timjobba på BurLink igen, men för få timmar betalar ju tyvärr ingen hyra & med dagens deltidsregler så är jag ganska kör då jag inga såna dagar har kvar…. 🙁 (får ju ingen ersättning alls resten av veckan om jag går ut & jobbar några timmar)
    Löser sig säkert på nåt sätt, jag har ju tak över huvudet & svälter inte =)

    Svara
 1. Tess

  Vad DUKTIG du är fina vän! ♡ Vad kul att det gick så bra med trucken! 🙂
  Och så sötlillgumman Sally.. vad säger man, rara barn! ♥ Blev alldeles tårögd när jag läste det fina du skrivit! Så himla gulligt!! Men väldigt tuff lämning du fick vara med om.. 🙁 inte kul. Ringde personalen dig sedan? Jag hade en liknande lämning imorse, brukar annars vara glada miner vid lämningen men inte idag. Men då ringde faktiskt en ur personalen & sa att de blivit glada igen så fort jag svängt ut från parkeringen… – vilka luringar! 😉
  Stor KRAM söta, ha en mysig fredagkväll & hoppas vi kan ses snart! ♡

  Svara
  1. veramedflera Inläggsförfattare

   Tack Tess ❤
   Ja dessa hemska lämningar, det är tur att dom kommer så sällan! Till saken hör att hon var lika ledsen när pappa hämtade henne för hon ville inte hem då 😉 Ingen fröken ringde men dom ser oss nog som gamla i gemet så dom vet att vi vet…
   Ja jag hoppas verkligen att vi kan ses snart och att ni har en skön helg!
   Kram ❤

   Svara

Skriv gärna en kommentar