Idag är fel dag…

…för motgångar- även av små slag.
Dagen började dock bra, världens bästa man hade satt timer på perken igår kväll så när jag klev upp så hade jag färdigt kaffe! Det känns extra bra när jag har så ont att jag inte klarar av att få upp perken för att ladda den med nytt kaffe! Tack älskling ❤

20131030-092628.jpg
En glädjande syn!

Snorpan skulle på dagis idag, en fem-timmarsdag för lite stimulans och för att jag skulle sova inför nattjobb. Som det känns nu så blir det inget jobb för mig, jag var hemma igår oxå för att kroppen sa ifrån och läget är inte bättre idag!

Efter första koppen kaffe började dagen rulla i nedförsbacke. När jag skulle ta fram juicen ur kylen så upptäckte jag att det liggande paketet hade läckt så det var juice på en hel hylla. Torka, torka, sucka och torka. Sen orkade jag inte hålla i den tunga förpackningen så när jag skulle lyfta ut juicen på bordet så åkte den i golvet med en smäll. Mera torka…
Efter frukost så skulle jag klä på gullrumpan ytterkläder och hon var så taggad att få leka med sina dagiskompisar. Men vars var hennes rygga?! I den brukar fleecekläderna ligga och det kändes som att dom behövs en dag som denna med enbart några plusgrader. Spårlöst borta, antagligen i den andra bilen som Matte hade på jobbet. Well… Vi gjorde en ponnysvans på lillhuvudet, tog på jacka, skor och mössa och gick ut till bilen. När jag skulle spänna fast min skatt så gick det inte, det var nåt fel på bältet i stolen. Trixade och försökte lösa problemet men är man tekniskt död och dessutom kraftlös i händerna så går det inge vidare. SKIT! Lyfte ut henne ur bilen och kände gråten trycka på i tårkanalerna.
”Mamma, vill på dadis å leka me mina barn!” sa gullrumpan och då bröt jag ihop, mest av dåligt samvete!

20131030-094354.jpg

Gråtandes båda två gick vi in igen, klädde av oss och ringde dagis och meddelade att vi skulle vara hemma idag. En medlidsam fröken sa ”men stackare!” och frågade om jag orkade ha henne hemma och då höll tårarna på att komma igen men jag bet ihop. Att man ska vara så känslig att tårarna vill spruta i ”Lille- skutt- fontän” så fort nån är irriterad, arg, sårad, förstående, medlidsam, glad…. Ja i alla sorters sinnesstämning och humör! Tänk så bra om jag kunde plugga igen dom där eländes tårkanalerna vid behov! (Jag sa till barnen för ett tag sen; ”bli inte förskräckta om tårarna rinner på mig idag, det är bara en sån dag. Dom bara log och sa ”det är lugnt, vi vet” Det känns så hemskt att barnen fått vänja sig vid detta men… är man en känslogurka så är man!)

När dom större höstlovslediga barnen vaknat till liv och fått i sig frukost så var dom så oerhört gulliga och hjälpsamma. Hux flux hade snorpan fått hjälp med att städa sitt rum, kökssoporna blev utburna i tunnorna, tvätten ihopvikt och en ny upphängd och sen tog dom fram vagnen och gick upp med lillasyster efter påringning till dagis. Mitt i allt elände så har jag det så otroligt förspänt! Snälla, omtänksamma, förstående, hjälpsamma barn och man- det är inte alla som är berikade med så underbara människor omkring sig och jag känner en stor tacksamhet och ödmjukhet!! ❤

Igår hade vi turen att bli bjudna på mat, mamma och Lasse tog med sig min yngsta systerson och kom förbi med två stora familjepizzor, tusen tack för det! ❤ När man har en sjukdag från jobbet och är i dåligt skick så är man extra tacksam för en sån fin gest! Idag är familjen bjuden till mina svärföräldrar på middag och jag måste nog tyvärr stå över den men jag tror nog att dom är så snälla att jag får hem en matlåda när övriga familjen kommer hem. Även idag slipper vi laga middag, tusen tack för det ❤ Ja, vi har det bra och vi uppskattar det mer än ord kan beskriva!! 🙂

Äsch vilket dekigt och sunkigt inlägg detta blev men man kan inte alltid vara på topp. I vissa sammanhang är vi dock det. Enligt lokala blaskan så tjänar vi multum med kosing.

20131030-110338.jpg
497000?!

Den summan har jag aldrig varit uppe i, kan ju visserligen bero på att jag har sjuk- och föräldrapenning med jämna mellanrum men uppenbarligen har vi många som jobbar mycket extra eftersom snittet hamnar så högt. Dessutom fick jag veta att högsta hönsen inte är inräknade men det tror jag att dom är, och att dom bidrar till att dra upp snittet på årslönen. I många år har vi fått höra skrockande skratt från våra kollegor när dom konstaterar att vi tjänar så bra, vi som lätt har ut över 40 laxar/månad. Jo vi har fina löner tillsammans men hu om dom såg vårat utgiftskonto, då skulle skratten fastna i halsarna. Med vårat huslån, sex barn och två bilar så hinner lönerna i bästa fall mellanlanda på våra konton innan kosingen fladdrar vidare ut i samhället 😉 Men vi klagar inte och vi klarar oss mer än väl även om vi kunde ha varit rikare- på pengar! Vi är mångt mycket rikare på andra sätt 🙂

Det var läget för dagen. Nu ska jag invänta effekten av mina droger och vila under gosiga filten med snusdosa, kaffekopp och en spännande bok.

20131030-112459.jpg

Ha en fin onsdag!
KRAM ❤

2 tankar kring ”Idag är fel dag…

 1. Anna Sjölund

  Ja vad säger man, det är tur du har familjen mitt i allt elände❤
  De små sakerna de gör för oss sjuka betyder så mkt, ibland glömmer man bort att se dem å tar de så för givna ( tjänsterna alltså)
  Den dag de inte gjort dem eller finns i närheten vet vi vad de betydde…

  Ett givande och tagande för alla parter:)

  För DU ger också en massa omen du inte känner så där du nu ligger nedsjunken i din soffa, du finns där för de alla och betyder massor- kom i håg det!

  Kram å hoppas du är lite piggare nu …

  Svara
  1. Vera

   Tack söta du! ❤
   Ja visst har vi det bra som har så fina familjer båda två! Det är alltid skönt om man kan hjälpas åt men i våra situationer så är det extra mycket värt!
   Kram min vän

   Svara

Skriv gärna en kommentar