Höstekipering…

…är påbörjad. Jag har en regnjacka med tillhörande byxa av märket McKinley som är inköpta -98. Bra kvalla men alldeles för stora! Då varken maken eller stora sonen har egna regnkläder så är vi tre som delat på detta regnställ.

Nu har vi införskaffat varsitt nytt regnställ från norska Stormberg efter en annons på fb om andra-sorteringsrea.

20130908-111232.jpg
Underbar kvalité!

Vi köpte även varsin tunn fleecetröja att ha under regnjackan.

20130908-112156.jpg

Dom luktade inte gott när dom kom och vi såg inte skymten av nån vit beläggning som det kunde vara på dom men pga lukten ska vi tvätta upp alla kläder och hoppas att oljelukten stanken försvinner. Eftersom mina gamla regnkläder är så enormt stora så chansade vi och tog L, nog kunde jag ha dom men jag är ca 5-6 kg från att dom ska kännas bekväma och till dess jag når dit så får jag använda XL som vi efterbeställde 😉 För det braiga priset (199 isf 599) så har vi råd att göra så!

Tragedin
Ni vet den stackars pippin jag berättade om… Jag kunde inte förmå mig att skadskjuta det lilla livet så när BästMatte kom hem så plockade han fram luftbössan och gjorde det enda rätta. Jag är grymt impad för med ett enda skott i huvudet så avslutade han fågelns lidande. Han har visserligen tagit jägarexamen för många år sen men han har aldrig nånsin varit ute på jakt så jag tror att detta blev hans premiärbyte!

Dagismys
Igår hade vi en riktigt fin dag och jag hade lyxen att få lite tid för mig själv. Mattes arbetsgrupp på Kotten hade bestämt att träffas på dagis efter lunch för att utföra några arbetssysslor. Snorpan följde med för att leka med övriga barn som oxå var på plats, detta gjorde att jag satte mig i pysselhörnan och scrappade klart några saker som ska ges bort till jul. Skönt att ha det gjort! 🙂

Vid middagstid packade jag kylbagen och for till dagis. Solen strålade och stämningen var på topp. Tre fd kottenbarn (storasystrar till nuvarande dagisbarn), en äldre storasyster och fem kottenbarn roade sig på allra bästa sätt under översikt av oss åtta vuxna. Efter avslutad arbetsinsats tändes brasan och vi lagade till middag som var och en hade med sig. Som alltid så var det en trevlig dag och när klockan tickade mot 19 så packade vi ihop och åkte hem.

20130908-115143.jpg
I väntan på grillglöd

Jag är så glad att vi har gullrumpan på Kotten! (lite dåligt uppdaterad sida men vi jobbar på det) Vi har sån sammanhållning och alla kommer in i gruppen. Vi är ju bland dom nyare men vi har inte haft några problem att känna oss välkomna. En del med att ha föräldrakooperativ är just arbetsinsatser och förutom ca 9-10 köksdagar/ termin så har vi olika arbetsgrupper som har olika ansvarsområden för att dela upp ”bördan” Min grupp är väldigt liten, det är jag och… jag 😉 Jag är städansvarig och det innebär att jag ser till att vi har allt vi behöver i städväg såsom trasor, skurmoppar o dyl, alla sorters medel men även papper till kök och toaletter. När jag tog över uppgiften så röjde och omorganiserade jag och Matte i städskrubben för att få bättre inblick i vad som fanns och behövdes. Nu är det bara löpande inköp som ska skötas om. Matte valde att ingå i fastighetsgruppen där dom snickrar, sätter upp saker, lagar trasiga inventarier osv. Funkar klockers! Och eftersom vi delat upp allt så blir det aldrig betungande, snarare trevligt och ger en känsla av delaktighet.

Resor
Jag har så mycket att se fram emot! *Nästa gång vi blir långlediga från jobbet, om två veckor imorn, så åker vi på en fem dagar lång tripp till Hemavan. Den ständigt återkommande batteriladdaren för mig och BästMatte.
*I maj nästa år, även det på en långledig-vecka, åker vi två till Turkiet och firar att vi båda fyllt 40 år. Lyxigt värre!
*Däremellan så smider jag planer på att ta våra två stora tjejer på en tripp på en långledig-vecka men det återkommer jag till när det närmar sig. Vill inte orda för mkt om det än.
*Hösten 2014 planerar jag och Jenny en resa på tu man hand och i vanlig ordning försöker jag åka då jag är jobbledig. Detta kan bli svårare då vi båda jobbar skift men på olika fabriker, jag får lov att spara in på kommande sommars semesterdagar OM det visar sig vara svårt att undvika nån dag då jag måste söka ledigt.
Jag gör allt i min makt för att planera in roligheter på ledig tid, känns bättre då.

Jag kommer att vara nog mycket ledig fram till nästa sommar eftersom årets vinterschema ställer till det lite för oss. Var tredje helg jobbar både jag och Matte och det funkar dåligt. Därför har vi båda sökt föräldraledigt på våra FM-helger så att den andra kan jobba sina natt-helger. Detta innebär föräldraledigt var sjätte helg fram till maj och det blir lika för båda. Däremot har min snälla mamma erbjudit oss barnvakt om det skulle behövas nån gång! Detta innebär att vi inte nödvändigtvis förstör för våra kollegor, är dom i behov av ledighet nån av våra lediga helger så kan det kanske lösas med hjälp av mamma och Lasse. Jag tror inte att mina snälla svärföräldrar är omöjliga heller om det skulle krisa och om vi frågar i god tid. Lättast är givetvis dom helger då vi enbart har snorpan hemma för då är det bara ett barn som behöver skötas.

Dags att hänga tvätt innan lunchen. Matte jobbar extra idag och kommer hem precis innan jag börjar om att jobba. Dom här veckorna när vi båda jobbar ”grisveckor” så blir det tight och mkt pusslande och vi ses knappt nåt på hela veckan, men det är bara att gilla läget. Vi nöter då inte upp varandra 😉

KRAM ❤

2 tankar kring ”Höstekipering…

 1. Svärmor

  Självklart ställer vi upp om vi inte har bokat upp oss med nåt 🙂 säg bara till så får vi ordna det på bästa sätt 🙂
  Mysigt ni verkade ha det i går på kotten, o vilket väder ni fick, nice 🙂
  Vi hörs / kram till er alla <3

  Svara
  1. veramedflera Inläggsförfattare

   Tack bästaste! Vi vet att ni, precis som mams och Lasse, ställer upp om och när ni kan och det är vi SÅ tacksamma för! ❤ Vi har föräldrar som är guld värda!!
   Kram

   Svara

Skriv gärna en kommentar