Mys på hög nivå…

…fick jag i måndags! Bästa Jenny skickade ett sms och frågade om jag ville komma och bada jacuzzi under bar kvällshimmel och det ville jag! Packade ihop det jag behövde ha med mig och åkte dit strax efter åtta på kvällen. Det var ljuvligt! Jag brukar säga åt henne att hon är min person (ni som sett ”Greys Anatomy” vet vad jag menar) Jag kan vara fullkomligt avslappnad i hennes sällskap, säga vad jag vill utan att det uppfattas fel och blir tjafsigt, blotta mitt innersta utan att skämmas… Jag är den jag är helt enkelt! ❤

20130905-111203.jpg
Varsitt glas isvatten, en snusdosa var, storslagna framtidsplaner gjorda och mörk himmel ovanför varmt vatten

Stoppjobb
I tisdags stannade vi av vår avdelning på jobbet och då behövs det mycket extrafolk. Jag är inte den säkraste eller kunnigaste människan så jag går gärna ut och jobbar extra för att få lära mig. Man får möjlighet att krypa in i saker som annars är tillslutna under drift, man får undersöka och uppleva grejer som kanske inte står still så ofta… För mig är detta jättenyttigt men jag är ingen som ligger på ”ringa-ut-listan” som dom mer kunniga är utan jag ringer själv och anmäler mig som frivillig. Lite citronigt men bara att acceptera. Det som kändes dumt i tisdags var det faktum att jag gick ut extra efter lång tids frånvaro. Jag har haft semester, föräldraledigt och varit sjuk vilket har gjort att jag inte jobbat nåt ordinarie skift på flera veckor. Detta kommenterades av en person (som jag faktiskt ser upp till och lyssnar på) och då kändes det genast mindre kul att gå ut i lärande syfte. Även om vissa kommentarer sägs med glimt i ögat så är jag tyvärr en sån som tar åt mig på riktigt. Där och då bestämde jag mig för att det fick bli en enda dag, sen sket jag i att komma nån mer dag så jag fick elva timmar det här stoppet. Jag önskar att jag kunde vara lite gås-aktig och att sånt bara rann av mig men nu är jag inte en sån person. Älskade maken försökte peppa mig och säga att jag skulle köra efter hans ordspråk ”det bästa är att vara lediga ordinarie skift och jobba extra på andra skift” 😉 Detta sagt lite på skämt för han jobbar som en tok men han vet att jag så gärna vill jobba även om det inte alltid går!

Alla har inte samma förståelse och på ett sätt så förstår jag dom som tvivlar. Nu var jag rejält förkyld sist när jag hade sjukfrånvaro men dom gånger min kropp lägger krokben för mig så är det kanske lätt (för vissa) att tro att jag smiter undan. Endast dom med egen liknande sjukdomsbild eller dom med någon närstående i samma läge fattar på riktigt hur fibron funkar och hur jävla dålig man kan bli från ett ögonblick till nästa. Tråkigt men sant! Jag har alltid haft lust att jobba och hålla mig sysselsatt, vid perioder av arbetslöshet så har jag valt att plugga i stället för att ligga på sofflocket och bära upp A-kassa. Den här sommaren och hösten skrämmer mig, jag har aldrig mått så här dåligt i kroppen och jag vet inte vad jag ska göra för att bli bättre! 🙁 Jag har minskat 13 kg och jobbar på sista 10 som ska bort, jag äter Tramadol för att kapa värsta värktopparna och jag försöker begränsa mig så att jag inte kör all in på en och samma dag med allt som behöver utföras i hemmet. Vad mer kan jag göra?!

Att arbeta i fabrik är definitivt bättre än vården så jag vill inte byta jobb, jag trivs så bra! Har man förstående kollegor som tror på en så underlättar det avsevärt men kommer den dagen då jag blir misstrodd och negativt pressad så finns ingen annan utväg än att se sig om efter nåt annat, förhoppningsvis inom fabriksområdet (och förhoppningsvis utan en massa felaktigt skitprat bakom ryggen!) Jag vill fortsätta jobba med mitt skift på min avdelning så jag kämpar på och man kommer långt på envishet och vilja! 🙂
Usch vad jag låter neggo men det är en sån dag idag. Jag har pumpat mig full med medicin flera dagar i rad för att vara på benen, två av flickorna har varit hemma hela veckan från dagis och skola med tidernas dundersnuva (smittade av mig?!) och älsklingen jobbar dag och natt. När orken tryter och pressen är stor så får man faktiskt lov att vara negativ.

Komplimanger och hår
Även om mina töser är i dålig form så kan dom leverera fina komplimanger som gett mig goda skratt, för även om jag är pessimist ibland så skrattar jag alltsomoftast- trot eller ej 😉 Stora tonårsdottern släntrade förbi mig igår och sa i förbifarten;
”Vad hårig rumpa du har”
”Haha, va?! Det lät ju jättefräscht!!” Hon skrattade lika mycket som jag och förklarade;
”Jamen du har ju det! Det hänger en massa hårstrån bakom rumpan på byxorna”
Det förklarade ju saken 🙂

Lilla dottern satt i hallen tidigare idag och resonerade för sig själv medan jag hängde tvätt. Helt plötsligt säger hon;
”Mamma du inte arg mer”
”Nä jag är inte arg! Jag har väl inte varit arg idag?”
”Näääää…. Du är bara en surunge”
Söta barn, undrar om hon fått höra det nån gång från sina familjemedlemmar. Sen fick jag höra att jag var en snålis då jag nekade henne en glass innan frukosten var intagen, detta är nåt hon kallats då hon inte vill kramas och pussas med sin omgivning ❤

På tal om hår bakom rumpan. Igår var jag hos finaste Lisa för att fixa håret. I vanlig ordning frågade hon vad vi skulle hitta på den här gången. Jag sa att jag nästan var beredd att klippa av mig allt hår för jag löser mer hår än en hund! Det är långa ljusa strån överallt! Hon undersökte hårbotten och hårstråna och höll med mig. Jag har tappat mycket hår!
Vi kom överens om att håret behöver vila så hon satte i en toning som var så nära min egen hårfärg som möjligt så att kommande utväxt blir så lite märkbar som möjligt. Ingen mer blekning på ett tag

20130905-120021.jpg
Rådjursbrunt hösthår

Sen klippte hon av tre cm på längden och vips så känns håret betydligt friskare (och tyvärr tunnare oxå!) Ingen kan färg så bra som Lisa så funderar ni på var ni ska fixa håret så kan ni sluta fundera och åka till salong Lisma på Djupviken! Att ni hamnar på Eddelie-sidan när ni klicka på länken beror på att hon driver två företag på samma adress och Eddelie är den officiella hemsidan 🙂

Gillar egentligen inte att lägga upp ego-bilder men det efterfrågades om ansiktsbild på fb igår så då lägger jag in en då

20130905-120751.jpg
Ser lagomt ”tam” ut men jag ids inte fixa mig när vi skrotar runt hemmavid

Köpte en locktång när jag lika var i farten, en bredare modell som ska ge Montazami-lockar men jag tror jag ska köpa ytterligare en fast med smalare ”lock-del” vad det då kallas så jag kan ha fler valmöjligheter dom få gånger jag inte bara flätar håret el snör upp det i en ponnysvans.

20130905-121052.jpg

Magkänsla
Mina känslor går raka vägen genom magen. Är jag nervös får jag fjärilar och känner mig skitnödig, även om jag inte är det 😉 Är jag glad så bubblar det vällustigt och känner jag mig lugn och nöjd så är det en rosa bomullskänsla i magen. Arg då? Jo då får jag en glödande klump som hotar att bränna hål från bröstbenet till bäckenet. Igår när jag åkte från salongen så hade jag lite bråttom och låg drygt 70 på en 70-väg. När jag närmade mig en korsning såg jag en bil som smög fram och jag hann bara tänka att ”den kör väl inte ut framför mig?” och det var precis vad den gjorde trots att jag befann mig på en huvudled. Jag fick bromsa in hårt och jag var SÅ sugen att lägga mig på tutan för jag blev så förbannat arg- det är inte ofta jag blir ordentligt arg! Fick lusa i knappa 60 bakom kärringen chauffören innan våra vägar skildes åt i en rondell och hela vägen dit försökte jag djupandas och lugna ner mig för jag kunde inte göra nåt åt situationen då en omkörning hade varit idiotisk.
Nötter finns överallt!

20130905-123630.jpg
bild lånad från nätet

Hemmajobb
Vädret är grått, lillan är snorig men rastlös och jag är tankad med kaffe så nu ska vi nog få i oss nåt i matväg och tjuva till oss en liten lunchvila. Vi har varit vakna sedan 06.00 så båda har tunga ögonlock.
Efter mat och vila ska vi fortsätta projekt rumsröjning som vi påbörjade igår. Även skarpt test av nya toapallen står på dagens agenda.

20130905-121440.jpg
Nu syns t.o.m det fula golvet som ska bytas ut!

20130905-121533.jpg
Glad tjej som äntligen når upp

Ha en fin dag och sköt om er!
KRAM ❤

6 tankar kring ”Mys på hög nivå…

 1. Svärmor

  Vad fin du blev 🙂 nu är jag också lite sugen på att ändra hårfärg, få se nästa gång!
  Hälsa alla / kram!

  Svara
  1. veramedflera Inläggsförfattare

   Tack! 🙂 Blir spännande att se om du ”törs” ändra färg (du var ju betydligt mörkare när jag och Matte träffades och du passar i både mörkt och ljust!)
   Kram

   Svara
 2. Anna Sjölund

  Du blev superfin, fin höstfärg:)

  Tja du, det där med att orka med och fixa jobbet å familjen och orka ha ett liv är inte det lättaste. Jag förstår precis vad du menar, så otroligt svårt att förklara för friska personer.

  Jag har kämpat 3 dgr på mitt nya jobb, gråtit av smärta i bilen hem-( jäkla skrotbil som inte är automat)

  Hoppas verkligen inte att varje dag ska kännas som att bestiga Mont Everest!

  Sköt om dig och de dina, kram❤

  Svara
  1. veramedflera Inläggsförfattare

   Tack 🙂
   Ja du är ju en av få i min närhet som verkligen vet vad det innebär med ständiga värkskov! Önskar ingen den värken men mitt i allt elände är det ändå skönt att man har nån mer som vet, förstår och orkar lyssna ❤
   Hoppas du får må bättre snart!
   Kram

   Svara
 3. Jenny

  Du är en kämpe:) en person att beundra:) önskar att alla fick höra våra privata samtal där du (utan att jag avslöjar för mycket) skryter över ditt skift och vilka fina människor de är:) ”klaga” måste man få göra, en del gråter i sin ensamhet, andra pratar med vänner och en del får ner det i skrift, som du på din fina blogg:) det är inte alla som ser, men vi som gör det vet hur du kämpar:) jag är glad och stolt över att få vara din vän 🙂

  Svara
  1. veramedflera Inläggsförfattare

   Oj, nu blev jag mållös!! Det var bland det finaste nån har skrivit åt mig, tack älskade vän! ❤ Vet inte vad mer jag kan säga, det spränger i bröstet av glädje och tårarna tränger sig på! Du känner mig så väl och är ärligheten själv, därför blir jag extra glad över dina ord.
   Tack för att DU är min person och vän!! ❤ Kram

   Svara

Skriv gärna en kommentar