Cozy värre….

…idag. Vädret är fint med krispig frisk luft och solsken som värmer så länge solen undviker att leka kurragömma bakom dimslöjemolnen. Ändå är vi inomhus! Slött javisst, men vi mår gott ändå 🙂 (skyller på att det blåser när det dåliga samvetet knackar på)

Snorpan harvar fortfarande runt i nattlinne, maken sover efter nattjobb och stora tonårsdottern ligger nerbäddad i sitt rum med halsont, täppt näsa och monsterhosta. Jag är både påklädd och lite vardagsmålad runt ögonen men jag känner mig ändå som en slökorv som gärna undviker folk då jag känner mig lite mögig och dekig.

Just nu snurrar det i skallen och jag är SÅ ivrig att påbörja projekt rumsrockad (stavning?) I höst och vinter har vi en stor arbetsuppgift att ta oss an. Endast tre ungar sitter i orubbat rum, övriga ska flytta runt huller om buller och givetvis innebär det inte bara sak- och möbelbärande! Nä det blir nya tapeter, två nya golv, rivning av inbyggda garderober, sakrensning…. Sen ska även hela köket och hallen få nytt golv då detta första generationens klickgolv gjort sitt.

Största anledningen till alla rumsbyten är att vi måste flytta ner vårat sovrum till bottenvåningen för att snorpan (som redan bor nere) ska kunna börja sova i eget rum. Det känns obra att hon sover nere och vi uppe för hon är fortfarande för liten för det i våra ögon. Att hon sen sover oroligt och ofta vaknar när tutten ramlat ur munnen gör ju inte saken bättre. Igår kom faster förbi med utrensade saker som kusin V vuxit ifrån och med alla utklädningsklänningar, fjärilsvingar, Kitty-saker och docktillbehör så insåg jag att en stor rensning måste ske snarast! Som det är nu så liknar gullrumpans rum ett slagfält och det är en underdrift! Hon har så mkt saker som aldrig används, bl.a. en massa bebissaker, att hon verkar vantrivas i sin egen röra. Även om vi städar upp mellan varven så blir det kaos direkt för då hittar hon ju en massa kuliga saker som legat gömda längst ner i leksakshögen och dessa ska hon givetvis leka med direkt, med påföljd att allt blir framdraget igen *suck* Dessutom hamnar det mesta i kök, hall och vardagsrum så i ett nafs så förvandlas vårt välstädade *host* hem till en skogskoja.

20130831-142000.jpg
Nu är det dags för extreme room makeover!

20130831-155448.jpg
Myser i sitt eget stök i vardagsrummet

För att undvika större skada än nödvändigt så förvaras alla pussel och spel på en höjd som snorpan når upp till först när förståndet vuxit till sig lite mer. Med andra ord så plockar vi fram dessa saker åt henne och så får hon sitta i vår närhet när alla bitar spralas ut, utan översyn så ligger allt utspritt och vissa bitar försvinner (egentligen ogillar jag skarpt pussel och spel för barn under fem år pga detta!) Imorse satt vi iaf vid köksbordet och pillade på med ett Nalle Puh- pussel

20130831-151956.jpg
Ändå rätt söt ❤

20130831-152029.jpg
Lite memory testade vi oxå

20130831-152111.jpg
Återställer vätskebalansen med farfars goda röda-vinbär-saft

Jag är väl lite mesig och stresskänslig mellan varven men idag körde jag lite multitasking. En hungrig skrikande unge hängde i mina byxben samtidigt som jag kollade på dom kockobello-galna Hollywoodfruarna på TV3 play (hade paddan ståendes på bänken) och pratade i mobilen medan jag stekte laktosfria plättar till lunch åt tjejerna. Funkade finfint! 😉

Besökte min vän Pörni i hennes butik Tistel för några dagar sen och hem följde två fina saker. En plåtskylt som pryder dörren till städskrubben i hallen…

20130831-152946.jpg
”What I love most about my home is who I share it with”

…och en liten kärlekstavla till min älskade bästa make!

20130831-153212.jpg
Ord jag kan stå för!!

På tal om kärlek så blev jag lite blödig imorse. Vid frukosten spelade jag lite spotify som bakgrundsmusik och då kom den vackra versionen av Carolina Wallin Perez tolkning av Kent-låten ”Utan dina andetag” Kanske en låt för två käresta men vissa strofer träffade rakt i mammahjärtat och jag började snörvla när jag kände en enorm saknad efter min förstfödda unge Simon! Tänkte på han från idag och bakåt till när han som bebis kom in i mitt liv och förvandlade mig från ung, nybakad student till mamma ❤

Hu, nu blev det blött i näsan (och ögonen) igen!
På tal om nåt annat som gror och växer, nu är våra träd i jord och blomlådorna har blivit höstpimpade

20130831-154954.jpg
Gröna äpplen, sötkörsbär och röda äpplen ska förhoppningsvis tynga ner grenarna nästkommande år

20130831-155056.jpg
Ljung och lila prydnadskål utanför våra köksfönster

Nu har jag ”slösat” värdefull tid så nu måste jag ta tag i röjning till familjens pappa åker för ännu ett tolvtimmars nattskift på fabriken.
Ta hand om er!
KRAM ❤

Skriv gärna en kommentar