Idag är en dag…

…då jag nästan- bara nästan– skulle säga upp mig från jobbet! Jag är så less och det är en evig rundgång som känns så otacksam, man hinner bara utföra en uppgift så ska den strax upprepas. Lönen ska vi inte ens orda om för den existerar knappt, så dålig är den. Möjligen ett tack ibland och en för stunden skön känsla i själen men den far lika fort som en ny repetition av uppgift ska göras. Mina mindre erfarna kollegor är inte så behjälpliga, snarare mer åt det stjälpande hållet! Det är nästan så att jag blir rörd till tårar av lättnad och glädje då jag blir erbjuden deras frivilliga hjälp vid ytterst sällsynta tillfällen!
Nä dax att vinna en rejäl pott på trisslott eller postkoden så att jag har råd att leja in en städerska/ plockerska/ diskare/ tvättare…. Kort sagt en avlönad manlig el kvinnlig hushållerska som hjälper till att hålla vårt hem i ett snyggt skick!

För ni förstod väl att jag pratade om mitt ”andra” heltidsjobb, det som bl.a innefattar alla saker jag nyss rabblade upp? Jag pratade inte om mitt penningavlönade jobb på fabriken utan en av mina befattningar i ”familjeföretaget” 😉
Jag ber om ursäkt om min text framkallade kraftiga reaktioner bland mina yrkeskollegor, fick nån kaffe utsprutat genom näsan så tvättar jag givetvis upp era kaffefläckiga kläder då jag lika står med tvätt upp till knäna i tvättstugan!

Min helg
Det blev en krasslig helg med soffmys, vi orkade inte med så avancerade saker. Vi fick t.o.m ställa in en efterlängtad 40-årsfest som det sved att avstå från men ibland är livet tufft mot dom hårda. Jag har ingen större ork till något, takdroppet rinner friskt från nästippen så fort jag böjer mig fram, kroppen ilvärker, hjärtat rusar av så lite som att jag går runt i huset och min hosta levererar goja som är kusin med gulgrönt slajm *uuuurk* Vi såg en film med våra stora barn och åt lördagsgodis, det var den nivån på våran lördagkväll (faktiskt både skönt och nödvändigt)

Andra får jobba desto mer
Jag är rätt passiv fortfarande men BästMatte är pigg och frisk. Därav vår lycka över att ha blivit befruktade…. vi väntar med spänning på det framtida resultatet av dom liv vi fixat. Vi har införskaffat tre fruktträd (inga barntillverkningar om nån mot förmodan misstolkade min text- avelstiden är över och förbi!)

20130825-193131.jpg
Röda äpplen, gröna äpplen och sötkörsbär

Att jag har en smått crazy make har jag nog lyckats förmedla här tidigare och här har ni ytterligare ett bevis när han utan förvarning slänger sig fram just när jag ska fota trädet

20130825-193610.jpg
Körsbärsträdet (och kärleken) är på plats ute i jord och sol

Humor har han oxå gott om;

20130825-193729.jpg
Kompisens pappa som häMtade pojkarna är faktiskt polis så min slarviga felstavning blev rätt ”bra” i sammanhanget

På tal om fruktträd så har vi redan ett äppelträd på gården, ett som vi fick i samband med vårat bröllop för snart 7 år sen Fatta att vi överlevt nära nog SJU år som man och hustru!
Tyvärr hade våra barn ”missat” att det var ett äppelträd så för några år sen slaktade dom trädet då dom behövde grillpinnar!

20130825-203602.jpg
Bara en enda pinne kvar!

Kolla vår busiga unge och lyssna på hennes underbara skratt, kolla in hennes dansmoves och se när hon har party (observera sista två sek ”på partyt” när musiken i micken tystnar) Hon ger oss många skratt och glada stunder, våran trotsiga lilla argbigga ❤

Trots att hon ser ut som en risbuske på skallen så har hon varit i frisörstolen för första gången. Pappa tog med henne när han skulle klippa sig och efteråt satt hon i hans knä som ett ljus medan bästa Lisa putsade till henne. Hon blev SÅ fin men sen gäller det ju för oss föräldrar att lyckas fånga fast henne för att få i lite spraybalsam och en borste i rufset 😉

Dags för nattens dos hostmedicin och kanske några timmars sömn. Håll er friska och sköt om er!
KRAM ❤

2 tankar kring ”Idag är en dag…

 1. Svärmor

  Jag hajade faktiskt till när jag började läsa o tänkte ” men vad skriver människan” så där blev jag lurad.-)
  Har sagt det förr men du är suverän på att skriva ( tål att upprepas )
  Vilka härliga klipp på Sally, hon är supersöt, o vilket härligt skratt 🙂
  Hoppas du känner dig bättre nu, o att vi kan hälsa på nån eftermiddag i veckan. Hälsa alla !
  Krya på dig/ kram

  Svara

Skriv gärna en kommentar