Kraa, kraaa…

…säger kråkan och så låter jag oxå. Jag har knappt nån röst och något lurt pågår i kroppen. Höstförkylning när skolor och dagis startar upp igen? Ja kanske det. Är mest orolig att det ska bryta ut såpass ordentligt att jag måste ta till sjuka kassan på onsdag när jag ska jobba 🙁 Har gått på full medicindos idag eftersom kroppen slås ut totalt med en sjuhelsikes värk och kraftlöshet! När kroppen värker som mest så kan jag inte låta bli att tycka lite synd om mig själv och känna att livet är bra orättvist! Jag kämpar och tragglar på med heltidsjobb och stor familj med många åtaganden, jag har inte ork att klara mitt vardagsliv när jag ständigt får fötterna undansparkade! När jag är i botten på mina skov så kryper tvivlet inpå mig, mycket gör jag på ren vilja och tjurighet men hur länge funkar det och när sätter kroppen stopp på allvar? Jag vägrar låta syndromet styra mitt liv för det vill jag göra själv men jag inser mer och mer att detta inte funkar i längden. SKIT!! Nåja, upp med hakan och bit ihop. Den som gräver ner sig hamnar onödigt djupt innan man kan börja klättra uppåt igen och njuta av dom bra, mer friska stunderna så nog gnällt om det nu!

Avslut
Jodå regnet vräkte ner sista dagen i Lycksele, för en gångs skull så ljög dom inte, vädersiarna. Fast det gjorde inte så mkt om jag ska vara ärlig, vi åt frukost och hade kul en timme eller två i hotellets lekrum där vi badade i bollhav, åkte rutschkana (t.o.m JAG fast jag fick sitta på tvärsan på ena skinkan då röven är lite överdimensionerad för en barn-kana), klättrade på klättervägg och myste på en madrass. Medan vi var där kom ytterligare en familj med sina två barn och efter en liten stund bröt dom upp för att gå och ta på sig regnkläder inför besök på djurparken och både jag och kärleken kände lättnad. Vilken röta vi hade med vädret dagen innan, att gå på djurpark i spöregn är inte nån större hit! Skönt att vi med gott samvete kunde sitta kvar i lekrummet innan vi packade in oss i bilen och rullade hemåt!

Gårdagen
Vi hade bokat upp en heldag med mamma och Lasse. Han har en stuga långt in i skogen, uppåt i landet som vi blivit erbjudna att låna sommartid men vi visste inte var den låg så vi slog följe dit. När vi hämtade upp dom så hade dom med sig kaffe, festis och bullar *yummie* Stugan, eller rättare sagt huset är Lasses mammas föräldrahem så det är inte direkt nåt nybygge 😉
När vi kom fram och gick in så baxnade jag. Vilket härligt, gammaldags ställe med äkta stuglukt och känsla. Ju mer vi kikade runt inomhus desto mer dreglade jag över alla gamla saker. Det var precis som att förflytta sig tillbaka till 50-60-talet! När vi sen gick ut i uthuset så var det nästan ”byta-trosa-läge” och dregel-haklapp på för herreminjeochskapare så många fina rariteter som gömde sig där! Jag var helt lyrisk och kände mig som en grottmänniska för det enda jag utstötte var ”åååh”, ”oooo”, ”wooow”… kanske trettontusen ”meeeen, kolla den däääär!!” oxå

20130819-202236.jpg
Gammal vagn och fullt fungerande spis

20130819-202318.jpg
Underbart!

20130819-202349.jpg
Stänkare i dubbel bemärkelse

Mamma hittade en välbevarad dress som BästMatte drog på sig (brallan hade t.o.m intakta resårband i besluten)

20130819-202538.jpg
I’m to sexy for my body….

Nja, kanske inte den sexigaste uppenbarelsen men cool som få- bara att dra på sig den där ”kroppsstrumpan” är hedersvärt och visar vilken humoristisk make jag har 🙂 Mina tankar gick osökt till Gert Fylking och hans rosa dress men liknelsen stannar vid dressarna, tro mig!

Sally blev förtjust i övervåningen och ville hela tiden upp och låtsassova men efter några vändor så styrde vi in henne på andra banor. Tyvärr fick jag slut ström i mobilen så jag kunde inte fota allt som jag ville. Och det där med att åka dit och semestra… Det vore ack så mysigt och nyttigt men frågan är om vi skulle överleva att ta dit våra större barn?! Antingen skulle dom ta ihjäl oss med sina håglösa ansiktsuttryck, förstärkta med ljudliga suckar och ”vi har inget att göra”, ”hur länge ska vi vara här”, ”kan vi inte åka hem” osv osv eller så skulle vi bara helt enkelt bråka till vi inte ville se eller höra varandra på en månads tid- minst! Det finns nämligen INGEN mobiltäckning där, ingen service lyste klart och utmanande på skärmen. Som sagt, det skulle vara jättenyttigt 😉

På hemvägen stannade vi i ett samhälle och blev bjudna på lunch. God Thaimat landade i kistorna innan vi rullade hemåt. Vi hade fullt schå med att hålla snorpan vaken för klockan närmade sig sex-tiden och skulle hon ha slumrat till då så hade det varit High Chaparral halva natten. Det gick inte för sig eftersom det var dagisdag idag!
Däremot somnade hon ovaggad när vi kom hem och vi njöt av vitt bröd, tapas och kall Loka framför en film. Livskvalitet ❤

Kläder
Vi var förbi svägerskan idag och hämtade en stooor klädkartong från H&M full med kläder som jag beställt åt familjens barn inför skol- och dagisstart. Snorpan fick med sig ett par begagnade vinterdojjor och en urvuxen fleecejacka från kusinerna men det hon uppskattade mest var två böcker (varav den ena en Hello Kitty!) och två mjuka, stora Krambjörnar. Gissa vilka som sover med henne inatt 😉

20130819-205721.jpg
Den lila visade sig vara självlysande på mage och nos när vi släckte taklampan, ännu ett plus!

Bilhaveri
Inte den roligaste utgiftsposten precis. Sista dagarna har det klonkat under bussen och det är ett högt ljud, folk vi passerar vänder sig rent om och glor när vi klonkar förbi dom *irriterande* Imorn på morgonen har den fått en tid hos bildoktorn för att kollas upp och mest troligt åtgärdas och på onsdag ska den besiktigas så det vill sig till att den är i tipptopp-skick. Den har rullat rätt många mil och att säga hoppas är kanske lite väl optimistiskt uttryckt men Matte ”hoppas” att det inte är annat än att stötdämparna börjar vara färdiga. Sett till antal rullade mil så har han börjat ställa in sig på att dom måste bytas snart ändå så det vore ingen större katastrof om det ”bara” är det problemet.

Scrap
Jag har lyckats färdigställa några kort men vissa kan jag inte visa upp än. Dessa två är ”bra-att-ha-kort” där det blåa barnkortet är tänkt att kunna fyllas på med ev namn och ålder på nåt framtida födelsedagsbarn. Och det andra då… tja, tiden går och snart ÄR det juletider, då är det skönt att ha nåt färdigt kort när förfrågningarna kommer (oftast med rätt kort varsel)

20130819-210602.jpg

20130819-210615.jpg

20130819-210626.jpg
Detaljbild på stämpel från ”Skogstokiga”

Påminnelse
Har ni kollat in Love Life’s hemsida och Maggans fina mössor och pannband?! Om inte så gör det!

Nähäpp, nu har jag blarrat klart för idag. Då jag är inställd på tre förmiddagspass på jobbet med uppstigning 4.20 så bör jag försöka somna i hyfsat god tid, bara min följeslagare vid namn fibro tillåter det.
Ha en skön måndagskväll och välkomna tillbaka till rutiner och vardag!
KRAM ❤

2 tankar kring ”Kraa, kraaa…

    1. veramedflera Inläggsförfattare

      ❤ Det låter som en spännande rensning. Vilken tur Sally har som har en kusin som gillat samma saker som hon gör nu 😉

      Svara

Skriv gärna en kommentar