Vilka grisar…

…som traskar runt i vår stad. Oftast går man ju med näsan riktad rakt fram och kollar på andra människor som passerar runt omkring en och kikar in i skyltfönstren som man går förbi. Idag var det kymigt ute med grå himmel, snålblåst och duggregn och då riktar man näsan ner i backen för att slippa få regnprickiga brillor 🙂 När blicken hamnar på marken så gör man mindre trevliga upptäckter såsom slemmiga spottloskor, tuggummin och snus i både portions- och lös form. Det är väl kanske inte hela världen att trampa ner skosulorna i allt detta ”avfall” men inte vet jag om det är så fräscht att sedan kliva in genom ytterdörren hemmavid, trampa på hallmattan och ställa undan skorna på golvet eller i skohyllan. Blä och urk! Efter gågatan finns det gott om sopkorgar med jämna mellanrum och hur svårt kan det vara att behålla ett tuggummi eller en snus några meter extra för att kunna dumpa skiten i avsedda sopor i stället för direkt ner på marken?! Lathet på hög nivå.

Resan närmar sig…

Snorpan var sista dagen på dagis idag innan vi med varm hand överlämnar henne i mor- och farföräldrars kärleksfulla omsorg och efter uträttat ärende på företagshälsovården så tog jag en stadsrepa på egen hand. Vissa saker måste inhandlas inför resan och det var skönt att få göra det utan en ruschig två-årig tjej som sällskap 🙂

Lite ”bra att ha”- inköp;

Förebyggande för mina tjorvande öron. (Förhatlig) nässpray och tryckavlastande proppar med membran i öppen kanal…

…borgar för att slippa ha ont och samtidigt kunna höra ljud via mina nya lurar. Mina öron pallar inte in-ears-lurar för tillfället!

En timmes flyg Luleå- Stockholm kan väl gå an men tre timmar Stockholm- Reykjavik och nästan åtta timmar Reykjavik- Seattle kräver ljud i öronen, om inte annat så kanske tiden går lite fortare. Vi reser med Icelandair på dom längre rutterna och dom verkar ha fina plan med tv på varje stolsrygg, där man har möjlighet att själv välja mellan flera filmer och musikkanaler.

Bild lånad från hemsidan

Alkoholfri dryck i form av kaffe, te, juice och vatten ingår i priset och det gillas! 🙂 Sen kan man köpa alkoholdrycker och förtäring efter tycke och smak.

Förutom ”örongodis” så inhandlades Tramadol, två stockar snus och diverse enklare klädesplagg som är bra att ha som bas. När jag i stort sett var klar så var energidepån låglåg så jag köpte mig en latte och sjönk ner i ett hörn på Waynes Coffe. Lite underligt kändes det att sitta där i min ensamhet och titta ut genom dom stora fönsterrutorna, känslor som lugn och ensamhet blandades. Att i lugn och ro sitta och filosofera medan jag osedd (men kanske inte helt ogenerat) kunde glo på alla regnhukande, stressade människor som passerade på gågatan var lite annorlunda men på ett bra sätt 🙂

Normalt är jag ingen stadsälskande tjej, att vara inne i centrum är mera ett nödvändigt ont när jag behöver nåt och i regel rusar jag in och ut i aktuella affärer och försöker vara så effektiv som möjligt. Inte för att jag är folkskygg utan mer för att jag känner att det inte ger mig så mycket att glida runt och pilla på samma varor som flertalet andra kunder.
Jag kan fördriva min tid på bättre sätt och andra ställen än i affärer 🙂

Klädförmån…

Måste bara visa upp min fina reflexväst som jag fick på jobbet idag.

Jag blev hejdad av våran skyddsingenjör (eller vad han har för titel) som satt i entrén då jag skulle till FHV. Tydligen har vi nån form av skydds- eller säkerhetsdag idag så det delades ut västar till oss anställda. Jag är en flitig användare av dessa västar då jag cyklar till och från jobbet och passerar inne på fabriksområdet där stora fordon framförs. Reflexvästarna som vi får från jobbet är smidiga med dragkedja fram, inget tjafs med kardborrestängning eller påkrängning över skallen och det gör användandet så mycket mera tilltalande 🙂

Väderrapport…

Fick ett meddelande av stora sonen ikväll där han skrev att vädret ser lovande ut inför vår vistelse 🙂 Är böjd att hålla med! Ankomsthelgen ser lite halvtaskig ut men veckan som kommer är inte så mycket att klaga på, förutsatt att dom siat någorlunda rätt 😉

Lite varmare än hemma iaf

Slutligen…

Herreminje vad jag är flitig på att uppdatera bloggen, jag blir t.o.m impad själv 😉 Detta är visserligen inget unikt, så fort jag är jobbledig så ökar frekvensen då jag har mer tid och framförallt fritid, att bladdra om!

Fina svärföräldrarna var förbi en sväng idag och förskottsgrattade mig med ett penningtillskott och det uppskattas! Jag tror jag ska unna mig nåt i USA, det är extra kul att ha nåt med sig därifrån.

Just i detta nu så ligger jag och nattar snorpan som kärringnyper mig i armen och när jag säger åt henne att sluta för att det tar ont så säger hon:
”-mamma kääp” (mamma skräp)
”- näe det är inte skräp, mamma har håriga armar”
Det är rart med barn 😉

Ha en skön måndagkväll och sov så gott!
KRAM ❤

Skriv gärna en kommentar