Fredag…

…och vi är lediga! Jag och snorpan har inga planer och det är nog det skönaste med dagen. Vi har haft en lugn frukost utan trotsiga utbrott och jag hoppas att dagen fortsätter på den inslagna banan- trotsfritt alltså! 🙂 På sistone har hon fått små olater som inte gillas, bland annat så har hon hittat den högre oktaven i rösten. När hon blir arg eller sur så spärrar hon upp ögonen samtidigt som hon skriker med fullöppen mun och ljudet påminner om en ihållande, skärande siren. Våra öron gråter! Som pricken över i-et så slänger hon det hon för stunden har i handen så nuförtiden flyger det saker i väggar och golv med full kraft. Allt detta när hon inte får som hon vill, vilket sker rätt ofta efter att hon kommit på att hon är en individ med egen vilja och krav 😉 För nån dag sen blev jag så inihelsikes less så jag spände ögonen i henne och gastade ihållande rakt ut mot henne precis som hon gör mot oss. Hennes ansikte visade den chockade förvåning som drabbade henne för stunden men i nästa andetag så tog hon sats och upprepade sitt vrål. Funkade alltså inte *suck*
Snart väntar väl fasen när jag måste lägga mig raklång på affärsgolven bredvid min dotter och likt henne flaxa med armar och ben samtidigt som jag stämmer in i hennes skrik… För jag tvivlar att vi förskonas av den händelsen framöver. En varning utfärdas härmed till alla besökare på stans mataffärer, håll er undan och tillkalla inte personalen! Jag är inte i behov av tvångströja, jag är bara en vanlig mamma som i brist på tålamod och pedagogiska övertalningsargument tar till lite drastiska metoder. Det kanske inte heller funkar men det är värt ett försök 😉

Om någon skulle ha vägarna förbi här så behöver ni inte ta av er skorna för här ligger det ändå flingor, leksaker, matrester och saftfläckar överallt. Även om vi plockar, torkar och håller efter så är det nästan till ingen nytta. Fröken fräken hinner överallt och drar fram allt som kommer i hennes söta små barnhänders räckhåll. Får man trängande behov och måste uppsöka tronen så kan även räkna med att få kryssa fram mellan…

…och…

Gullrumpan har påbörjat en egenhändig potträning vilket gör att vi hittar blöjor på dom mest underliga ställena. En dag hade jag en blöja nerstoppad i min ena sko, visserligen en torr blöja men ändå… Vi har lite uppfostringsjobb när det gäller var man slänger förbrukade saker 😉 Hon är fantastiskt duktig, många gånger när hon placerar den lilla, lena rumpan på pottan så blir det resultat och stoltheten över kissandet är stort, både hos henne och oss föräldrar. Dom kringslängda blöjorna är mindre roliga men vi kutar runt och plockar upp dom i parti och minut. Så fort hon kissat vill hon givetvis ha en ny blöja på sig och denna önskan får hon faktiskt igenom men gissa om blöjkontot gråter! Nåja, det är en övergående fas, snart fixar hon dagarna utan blöja och då får vi njuta av känslan av rikedom 🙂

Faster Maggan har gett ett packe sockar åt snorpan och givetvis hittade hon dessa, dessutom lyckades hon öppna förpackningen och få isär paren så för en stund sen hade jag ett nytt slagfält i hemmet

När jag sa ”snälla Sally, kan du plocka ihop dina sockar?” så gjorde hon det och la alla i en hög på kökssoffan 🙂

Mellanlandning innan jag gömmer undan dom i hennes garderob

Det är ju tur att hon är så förbaskat söt och att vår kärlek till henne svämmar över och är oändlig 😉 ❤

Vi har även hunnit studera en ekorre som åt frukost hos grannen samtidigt som vi intog dagens första mål

Spännande värre så vi fick göra en paus i ätandet

Det ser inte riktigt klokt ut på vår tomt för tillfället men det är för att BästMatte varit duktig och sågat ner några luggslitna träd mellan oss och grannen

En stor rönn och några fula buskar åkte i backen och när snön har försvunnit så ska även två skräpande, lutande tallar få offra sina liv

Vi kommer att plantera några nya buskar eller träd till våren för även om våra grannar är trevliga och bra att ha att göra med så behöver vi inte ha insyn i varandras hem 😉

Eftersom inlägget på ett eller annat sätt innehåller ett virrvarr av skräp och känslor så ska ni få se vad jag åstadkom igår på jobbet. Vi hade en repetitionskurs i svetsning och skärbränning och det behövdes då det gått tre år sen förra kursen. Jag har inte rört någon utrustning sen dess så det var både roligt, givande och lite svårt att greja på med metallerna. Det sista jag gjorde innan full dag, var den här (erbarmeligt fula) tingesten som jag svetsade ihop av fyra bitar

Om jag tog hem den?! Nejnej, den åkte i återvinningslådan! Vad skulle jag ha för användning av detta skräp? Men trots att den blev ful och lite sned så var jag ändå lite stolt att jag fått ihop svetsar som faktiskt var funktionsdugliga.

Under eftermiddagen och kvällen så hettade min hud lika mycket som om jag hade suttit i stekande sol i Turkiet. Ser t.o.m ut som solbränna 🙂 Jag gissar att det har nåt med dagens övningar att göra, svetshjälm till trots

Även öronen är tomatröda 😉
Det syns att jag hade polokrage på tröjan, snyggt!

Nu har ni bombarderats med bilder så jag tror vi nöjer oss för nu. Trots ett försiktigt solsken ute så stannar vi inne ett tag till för nu singlar det ner snöflingor. Jag är rätt mättad på snö och dessa småflisor lär knappast stanna kvar på marken men jag tycker ändå att snömolnen kan ge upp för den här vintern och ge sig av! Nä, nu proppar vi i oss C-vitaminer och njuter av varandras sällskap en stund innan det är dags för dagens promenad och lunchvila i vagnen.

Ha en skön fredag mina läsarvänner ❤ KRAM

2 tankar kring ”Fredag…

 1. Tess

  Hahaha vad jag skrattade när du beskrev hur du joinade Sally (i tanken) på butiksgolvet! xD Vi kan nog sällskapa isf, jag lär få ett helsike framöver jag med, båda våra kids har börjat med ”skriktävlingar” i högsta falsettens ton & jag skulle inte bli förvånad om mina öron ramlar av vilken dag som helst nu… Det är fruktansvärt vilket liv de kan föra när de känner för det. Jag utmanade dem oxå här för nån vecka sedan i ren desperation men fick dessvärre samma respons som du, dvs ett förvånat ansiktsuttryck till en början – omgående följt av ett ännu högre skrik tillbaka.. ”Förgrömmade ongar” som Emils pappa hade sagt. 😉
  Men såå duktig hon är med kisseriet ~ och vad duktig du är på svetseriet!! 🙂 Yay!
  Kraaam! ♡

  Svara
 2. Vera.m.fl

  Haha, vilken syn om vi låg på butiksgolvet på rad, två blondiner och tre arga minimänniskor!
  Tack, själv så är jag inte så impad över mina darrhänta svetskunskaper men övning ger ju färdighet 🙂 Kisseriet (och numera även bajseriet) är värt att salutera!
  Kram kram ❤

  Svara

Skriv gärna en kommentar