Skämmas…

…eller inte. Inte säger jag då 😉 Jag tänkte på min fantastiskt usla frekvens på uppdateringar! Det är ju min blogg vilket gör att jag inte behöver skämmas för nåt egentligen men det tråkiga är väl att jag eventuellt tappar läsare då det går så yberlänge mellan inläggen. Jag hoppas att nån är kvar iaf 🙂

Vad jag däremot borde skämmas över är min bad habit som knackat på, klivit in och gjort sig hemmastadd i mitt liv igen!

Flera års uppehåll kunde inte ta kål på suget, lusten och begäret eller bota min dåliga karaktär!

När jag och BästMatte träffades så var min dosa en trogen följeslagare och jag hade ständigt en prilla under läppen. Nu är läget likadant och min man försäkrar att han älskar mig lika mycket fortfarande och det är huvudsaken för mig! 🙂 Att barnen gormar på mig, det kostar mycket stålars, är oklädsamt med ett prilla under läppen och är onyttigt för hälsan- det tar jag, så inga moralpredikningar tack! Jag är vuxen, tjänar mina pengar på ärlig väg och kan ta egna (bra OCH dåliga) beslut själv- sådetså! 🙂 Så nej, även om jag borde skämmas så gör jag inte det!

På tal om något annat- alldeles nyss, i skrivande stund, passerade vi en milstolpe i snorpans utveckling!
Jag satt på toastolen och bloggade med ett öga på mobilens tangentbord och ett på gullrumpan i badkaret. Helt plötsligt ställde hon sig upp och hojtade ”BASS!” (bajs) Sist stora storasyster badade henne så sket hon för första och hittills enda gången i badvattnet så jag studsade upp och frågade om hon var bajsnödig. Då knep hon ihop knäna och upprepade ”bass” med en olycklig min. Jag lyfte upp henne och satte henne på pottan- och voila!

”Vad är det som låter?!”

Premiär!!
Kolla dom söta blöta fotavtrycken 😉

Nöjd tjej fortsätter bada under stolt mammas överseende ❤ (och bloggande) 😉

”Kan själv!”

Efter bad, kiss, dusch och nagelklipp så skulle vi sjunka ner i soffan och fixa påklädning vid tv:n. Men vad skådar mina gröna?!

Spår efter godishalsbandsintag!

Vi har varit så extremt noga från soffans dag ett i huset att inga barn äter fläckskapande saker i soffan! Vi har saccosäckar som barnen kan (och ska) mysa i framför tv:n när dom ska snaska gott och dricka sött, snorpan har dessutom en egen barnfotölj där hon ska sitta. Observera ska för uppenbarligen har detta inte funkat riktigt som det ska! 🙁 Nu blir det operation soffrengöring idag.

Hur det går med min pulverdiet och viktnedgång?

Som sagt- karaktär NOLL! *suck*

Nu ska jag mojsa med våran goluktande gullrumpa och glo på ”Händige Manny” och ladda för en trevlig kväll. Min lillebror och hans sambo är hitresta från Göteborg så vi ska träffas alla fyra syskon med respektive och hemmavarande barn och äta tillsammans. Det blir knytis och för vår (kocken Mattes) del blir det att fixa en god boeuf bourguignon med pressad potatis. Mumma! (vi måste givetvis heja fram LHF på dumburken oxå, i hopp om att matchresultatet blir lika grejt som dagens syskonträff!)

Ha en skön lördag och ta hand om er!
KRAM ❤

15 tankar kring ”Skämmas…

 1. Helena Ögren

  Klart att jag är kvar. Du är så otroligt duktig på att skriva och formulera dej, önskar att jag oxå kunde det. Kram

  Svara
 2. Annlo

  Snälla..ingen pulverdiet! Inte bra!!!! Kör nåt annat istället..typ undvika kolhydrater ett tag och äta mindre portioner..eller nåt liknande! Man lurar bara kroppens ämnesomsättning med pulverdiet och får hämnden sen när du äter…inte för att jag är någon expert men när man äter dessa pulver sätts cellerna på svält och sen om du äter något..vad som helst så blir cellerna glada igen och spar varenda kalori i rädsla för att få lov att svälta igen..min teori…men stort lycka till hursom..ska själv försöka få bort valkar till sommaren..inte kul..inte lätt..kram

  Svara
  1. Vera.m.fl

   I know, många dieter är skit men jag tänkte mest köra en omgång som en kickstart men jag pallar inte med att leva på 800 kalorier/dag!
   Tack! Jag önskar dig oxå lycka till (fast jag undrar just var dina valkar sitter, du är ju fin som du är! :))
   Kram

   Svara
 3. Petra/Paradise

  haha!
  du skriver för härligt gumman! 😉

  Såklart ingen ska predika för dej. Du vet nog redan om dina fel å brister. Man blir bara motvals om fler tjatar 😉
  (tro mej, jag vet! Bor tillsammans med en man som skulle behöva börja tänka på både kost och träning nu när han börjar närma sig 43, vilket jag påpekat. Hur har då reaktionen blivit? Tja..motsatt effekt (på hög nivå) skulle jag säga. ”När du tjatar på mej så tänker jag då rakt INTE (med betoning på INTE) börja äta bättre/träna!!)
  Suck! Jag har visst två barn här hemma, inte ett som jag till en början trodde att jag hade 😉

  Men hej! Vem tusan har Karaktär egentligen?
  Inte jag iallafall. Även om jag varken röker, snusar, knarkar el dricker vare sig kaffe, läsk el the.
  Men..käkar godis gör jag. Kanske inte i några hejdlösa mängder, men ändå..det blir typ varje dag ändå..å det försöker jag ständigt ändra på, men det går…sådär 😉

  Hopp å hej! 😀

  Svara
  1. Vera.m.fl

   Tack snälla, vad kul att du uppskattar mitt kludd 😉 Visst är det lite kul med tvärtom-effekten, det är nästan som att sexårstrotsen stannat kvar i den vuxna kroppen 😉
   Karaktär, vad är det? Nåt man äter?! 😉

   Svara
 4. Sara

  Jag har skrivit två inlägg hos dig som aldrig kommit fram. Och har nu upptäckt att det inte går att lämna en kommentar från en smartphone hos er som har blogspot! Vilket suger för man sitter aldrig framför vanlig dator.

  I överig håller jag med föregående talare. Pulver dieter är inte bra. Har man dålig karraktär som vi alla har så är pulver den säkraste chansen att misslyckas på! För 800 kcl per dag kan du äta mycket god mat!!!
  Pröva något som inte är så extremt som du orkar hålla i, då blir chansen att du lyckas större. Viktväktarna är ju en beprövad metod och inte så extrem. Låt det ta tid!

  Du klarar det!

  Svara
  1. Vera.m.fl

   Jaså, är det problem att kommentera?! Det visste jag inte, vad knäppt att måsta sitta vid datorn! Den använder man ju knappt numera. Jag är glad att du iaf skrev den här kommentaren 🙂
   Jag vet att VV är beprövat och väl fungerande men jag lyckas inte med sånt som kräver att man ska hålla koll på intag. Förr el senare stupar jag så för mig är det bara att skära ner på allt onyttigt, äta på regelbundna tider och motionera mera som gäller!
   Hoppas det går bra för dig med FF 🙂

   Svara
 5. Anna Sjölund

  Du behöver inte skämmas!
  Olika faser i livet är olika jobbiga, tror du har lite mkt just nu, å saknaden av ngt lugnande gjorde att du tog till en ful gammal (o) vana???!

  Kanske du behöver det en period just nu!? Ditt val- du som bestämmer, vi tycker om dig iaf:)

  Å du ska inte pulverdieta, bara minska portioner å tänka dig för, låt detta ta tid, om du nu ens behöver / orkar ta viktminskning just nu, för det krävs ORK!! Du är fin som du är!

  Länge sedan vi sågs nu, kram på dig min VÄLSKRIVANDE Vän!!!

  Svara
  1. Vera.m.fl

   Anna fina vän! Den här fina kommentaren gjorde mig så glad!! En boost för humör och självkänsla 🙂 Att höra vänner säga att man är bra som man är oavsett dåliga vanor och hur man ser ut är guld värt!
   Tack för den trevliga surr- och kaffestunden sist, i vanlig ordning så hoppas jag att det inte dröjer urklänge till nästa gång!
   Kram

   Svara
 6. Tess

  Fina duktiga Sally! ♥ Det var så kul att träffa er i helgen, vi får göra om det snart igen! 🙂
  Du bestämmer själv över ditt eget liv & dina beslut är dina egna. KRAM söta! ♥

  Svara
  1. Vera.m.fl

   Ja visst är hon duktig lilltjejen! ❤ Det var mycket trevligt sist vi sågs men å andra sidan trivs jag alltid i erat sällskap så vi dejtar snart igen va?! 😉
   Sköt om er i boin!
   Kram

   Svara

Skriv gärna en kommentar