Mitt helgavslut…

…i söndags började skönt med en ordentlig sovmorgon, kära maken steg upp med snorpan! Sen satt jag en stund i scraphörnan och färdigställde ytterligare en kort som fina grannen Ulla beställt (sorry för urdålig fotokvalla!)

Önskemål om lila toner till en logopedpluggande blivande brud

Efter pysslet kröp vi ihop i sköna soffan och såg nyaste Bondfilmen ”Skyfall”. Bland dom absolut bästa Bondfilmerna! Jag kurade under en fantastiskt skön, mjuk, varm filt som Matte gav mig i present på våran femåriga bröllopsdag (fast med handen på hjärtat så borde nog han få en present för att han stått ut med mig i snart sju år, varav fem som gifta ;))

Tack älskade Matte! ❤

Vågen…

Min nya vän mirakelvågen har fått jobba 🙂 Jag är fortfarande inne i nyförälskelsens tid vilket renderar i dagliga kliv upp på den svala glasskivan. Under några dagars tid så hade jag den stående i köket, halvt inklämd bredvid kökssoffan. I en av mina mobilappar kom det upp en text ”Unknown measures”- vågen kände alltså inte av vem som vägt sig och jag hade inga större svårigheter att lista ut vem som provat min våg 😉

Olika värden beroende på vad som är i famnen vid tillfället och hur noga personen i fråga är med vilka kroppsdelar som får vara med och belasta vågen 😉

Den står i vårat sovrum igen så nu ska jag inte få så många fler ”konstiga” siffror 🙂

Jag har kört pulver under mer eller mindre två veckor och mina värden ser ut som följer;
Totalvikt: -4,8kg
Fett: -3,9kg
BMI: -1,7

Inte allra bästa resultaten med tanke på den svält jag upplever att jag utsätter mig för men jag tycker ändå att det är en bra start! Jag har skippat att mäta med måttband men när man kan dra av sig dom några veckor gamla jeansen utan att knäppa upp dom, då vet man att måttet runt om har minskat 🙂

Dom här apparna har jag i min mobil och utan dom vore mirakelvågen hälften så rolig! En ”peta- kråka- i- näsan”- stund efter vägning så har jag alla uppgifter i dom två våg- apparna som råkar vara två till antalet eftersom det fanns en ny och en gammal version för Withingsvågen. Båda funkar klockers men jag gillar diagrammets utseende bättre i den ena och återkopplingen till Runkeeper i den andra så därför har jag två 🙂
Att motionera blir oxå roligare (om det nu kan bli roligare?!) då resultatet går in i ena våg-appen och räknas in.

Snabb, snabbare…

Jag tror att det ena brevet hann om det andra i snigelpostrallyt! Samma dag som jag fick brev från ögonmottagningen om inkommen remiss med garanterad tid inom tre månader så landade även detta brev i lådan…

I Piteå är vi inga söliga, sävliga norrbottningar 🙂

Mina vänner…

Definitionen på ”vänner” varierar från person till person men för mig är vänner personer som jag inte måste smöra för, som accepterar även mina mindre bra egenskaper, som kommer eller ringer när inte jag orkar, som utan att bli sur förstår att jag måste ställa in saker med kort varsel ibland pga min värk, som låter mig vara den jag är och som faktiskt gillar mig för den jag är! 🙂 Om man inte ska bladdra i onödan utan sammanfatta det kort samtidigt som det ”håller ihop” med stilen i mitt ordbajseri så kan man säga; som får mig att må bra! Vilken lyckligt lottad människa jag är som har några såna underbara vänner! Jag har många andra fina vänner som kanske inte står mig allra, allra närmast men som jag ändå uppskattar!
Tack för att ni finns, vissa mer än andra! ❤

Herregud, nu råkade jag få till ett långt inlägg igen men så blir det när det går länge mellan gångerna 🙂

Har såklart lite dagissnack, kompissnack och skitsnack på lager men det tar vi nästa gång va?! 😉

Sköt om er sålänge!
KRAM

12 tankar kring ”Mitt helgavslut…

  1. Vera.m.fl

   Tack Carina! 🙂 detta är första gången som jag nästan lyckats hålla mig strikt i två veckor… det är faktiskt första gången jag inte gett upp efter några dagar 😉

   Svara
 1. Jessica

  Va duktig du är syster!Bra start! håller tummarna att du orkar kämpa på sen utan pulvret och att du känner dig själv nöjd! 🙂

  Svara
  1. Vera.m.fl

   Tack söta du! Lika idog som du blir jag aldrig när det kommer till den fysiska utmaningen- motion- men vad tusan, man (läsa; jag) kan inte Göta en kovändning bara sådär 😉

   Svara
 2. Victoria

  Haha, här har jag alldeles nyss skrivit klart ett inlägg om hur söliga Pitebor är och går sedan in på din blogg och får läsa precis motsatsen…
  Nästan 5 kg är ju skitbra ju!! Heja dig!
  Snygg & mysig filt, det är inte illa att ha hittat en karl som kan köpa filtar.

  Svara
  1. Vera.m.fl

   Jamen du ser hur olika man tycker 😉 Har trettielva olästa inlägg i din roliga blogg så jag ska strax utforska vad vi gör som är så söligt! Men tack snälla du, en bra start iaf (att det är typ 15 kg kvar skippar vi att nämna va?!) 😉

   Svara
 3. Sara Hall

  Ian har ett eget diagram på mirakelvågen! 😉 roligt att följa även hans kurva. Men Vera plocka genast fram måttbandet! Det är det enda rätta måttstocken. Vad spelar de för roll om du gått ner 7 kg men inte en enda CM!? Eller om vågen stått still men du har gått ner 10 CM runt magen! 😉

  Svara
  1. Vera.m.fl

   Jag kan se tjusningen med att följa barnens kurv men här är det inte okej att barnen- inte nån av dom egentligen- ska få till vana att kolla sin vikt. Är rädd att nån av dom ska trilla dit och är det risk att en endaste kan hamna i farozonen så, njäe… Då är jag hellre sjåpig och sätter stopp för all vävning (med tre kroppsmedvetna tonåringar så känns risken överhängande, spec för ”nån” av dom)
   Måttband, näe men jag ids inte! Jag känner på kläderna och tack vare att jag får en hint på vågen så är jag nöjd så 🙂 skulle mina resultat börja peka åt fel håll eller kännas för långsamma så måste jag väl ge bandet en chans.
   I know, jag är lite egen men det står jag för 😉
   Hur går det för dig, är det worldofshape- dags snart?! 🙂

   Svara
 4. Tess

  Braaaaaaaa jobbat!!! 😀 En kickstart som heter duga är det ju, måste kännas toppen! ♥ Kram till dig duktiga du!

  Svara

Skriv gärna en kommentar