Första dagisdagen…

…är genomförd!

Avvaktande och lite tveksam

När vi rundade knuten på dagis så mötte vi ett av storbarnen som var klädd för utelek. Direkt när hon såg oss så sa hon ”hej”, vände om och öppnade dörren och ropade högt ”nu kommer hon!” Väntad och efterlängtad! 🙂

Dagens timme gick jättefort och Sally var mån om våran närhet i typ tio minuter, sen var det fröken Viktoria som gällde och vi kunde ta en kaffekopp (och spana efter henne, det var inte hon som spanade efter oss direkt) 🙂 Det var en lugn timme, dom flesta barn gick ut med alla andra fröknar så Sally och några få barn var kvar inne och dom fick bekanta sig med varandra i lugn och ro. Sedan kom resten av gänget in men då var våran stora, lilla tjej varm i kläderna och allt gick bra. Fröknarna verkar otroligt bra och jag gillade att höra en av dom säga till en pojke -”Jo, Sally ska börja med oss på dagis”… Dagis! Skönt för jag gillar inte att säga förskolan. För Sally är det oxå lättare att hålla isär stora syskonens skola och hennes dagis (skola/förskola ligger för nära varandra) Barngruppen är en enda gemensam, lagom stor grupp med ungar i blandade åldrar, ca 1-5 år och dom verkar måna och ta hand om varandra. En kille, jämnårig med Sally, blev tvärledsen och genast så kom en av dom större tjejerna sättandes och strök han i håret och försökte trösta så gott hon kunde innan en fröken fick ta vid. Varmt i hjärtegropen ❤

Som nykomlingar så får man alltid en fadderfamilj och vi fick träffa vår kvinnliga fadder som har kökstjänst den här veckan. Det känns bra att få lite extra stöd och hjälp om man undrar över något, vissa saker har inte personalen nå med att göra utan det är föräldrarnas ansvar i och med att det är ett föräldrakooperativ. Den pedagogiska delen och omsorgsdelen sköter dom utbildade fröknarna men aktiviteter rörande ex matlagning, handling, månadsmöten osv, det ansvarar vi föräldrar över.

I alla fulla fall, som väntat så blev det rena rama brottningsmatchen när vi skulle klä oss och åka hem. Sally skulle inte hem, hon skulle åka mera rutschkana!! 😉

Efter operation påklädning/ bilstolsknäppning så tog vi en snabbsväng in till stan för att öka på vårat innehav av basic-kläder och jag gissar att i slutet av månaden blir det att köpa ännu mer! Mjuka bomullskläder med resår och muddar kan man aldrig få för mycket av! 🙂 Nu är iaf lillväskan packad med flera sköna ombyten, innetofflor och extratuttar.

Mjukispysiskläder 🙂

Jag tror vi har med en riktig dagistjej att göra! Visst lär det komma bakslag och dagar när hon inte vill dit men i det stora hela så kommer detta att bli kanoners! 🙂

4 tankar kring ”Första dagisdagen…

  1. Tess

    Underbart!! 😀 Allt verkar ju toppenbra! 🙂 Så himla skönt. ♥ Kram!
    PS: Så skönt att tom. personalen säger ”dagis”! Jag känner mig ofta lite skyldig när jag råkar säga dagis & pedagogerna hör, hehe..

    Svara

Skriv gärna en kommentar