Barnmisshandel…

…av en lättare form men dock… Vi kör efter BVC’s rekommendationer och testar att ge lite mjölkprodukter men nu får det fan vara nog för ett bra tag!! Igår åt vi köttgryta med mjölkprodukter i och i natt har vi haft en av våra berömda ”sacco-nätter” 🙁

Det började precis när vi just bestämt att även vuxna måste sova innan klockan slår över till spöktimmen. ”Pappi” hör vi från spjälsängen vilket innebär att snorpan vill ha ett papper. Jag trodde hon ville torka snor från sin förkylda näsa så hon fick en pappersbit och sen släckte jag. Hon la sig men efter en stund satt hon upp igen och ett misstänkt ”kräk- gurgel- ljud” hördes i mörkret! Upp i rallyfart, tända lampan och där satt en olycklig tjej med – ja, är du känslig så sluta läs bums!- lite peck i munnen. Inget i sängen! Bra där och BästMatte som skulle upp 5.00 tippade att det var slem från hostan som skulle upp och var cool i bedömningen när han sa att han trodde att det skulle bli en lugn natt. Tyvärr trodde han fel…

Man märker att vår stackars unge har varit med förr. Hon satt i min famn i en sacco framför tv:n och såg på Pippi i timme efter timme och inte en gång misslyckades hon! Varje gång det var dags så tog hon ut tutten och bad om papper, då var det bara att ta fram baljan, ge henne en pappersbit och med min ena hand som stöd för pannan fixade hon allt med bravur! T.o.m när vi gick på toan för att tömma och skura ur baljan inför nästa laddning så gick hon fram till toastolen och helt snyggt placerade hon nästa omgång där! Imponerande av en som inte ens fyllt två år- samtidigt tragiskt att hon varit med så många gånger att hon vet hur ”man gör” när det ska till att kräkas! 🙁

Utmattad!

Vid sex-tiden somnade en mycket trött liten tjej och hennes aptrötta mamma! Jag satt som ett vinglande, halvsovande ”klockan- fem- på- efterfest- fyllo” med nickande huvud och ögonlock som bara ville klistra ihop så för mig var det en fröjd att få bära upp min sandsäckstunga, avslappnade dotter till våra respektive sängar för några få men livsnödvändiga timmar sömn.

Hon är piggare nu men jag tar vab idag, dels för att utesluta ev magsjuka och dels för att kroppen tagit stryk inatt och eftersom pappan i huset sliter för brödfödan så har jag inte så stor chans till återhämtning förrän senare. Eftersom vi masade oss upp redan 9.30 så sitter jag mest och trånar efter en liten lunchlur men den lär ju dröja ett tag till!

Tid till reflektion har det funnits gott om inatt. Inte är det bara Staffan Westerberg som tillsammans med sin storpotät har äventyrat den psykiska hälsan för oss 70-talister! En övermodig Pippi som skjuter omkring sig med revolver, går på lina mellan hustaken, hänger på fönsterkarm och ramlar från flera våningars hus, kör bil på Karlssons klister, ”flyger” från en stor klippa…. Ja, det finns väldigt många förslag på olämpliga sysselsättningar och aktiviteter för barn i dessa filmer. Jag diggar Astrid Lindgrens filmer men dom är fulla av självgoda, dumdristiga barn som har mycket ofog och fuffens för sig.

”[…] och den fula flugan flög…”

”Nä, det gick visst inte nå bra!”
(Men hon lever ju iaf!)

Well, well… Simma lugnt, I’ll be back!

6 tankar kring ”Barnmisshandel…

 1. Tess

  Åh lillgumman.. Denna dumma dumma allergi. 🙁 Så duktig hon är när det är dags för kräkset, lillvännen, men tragiskt att hon ska ”behöva kunna det” precis som du säger.. ♥
  Kraaam!

  Svara
  1. Tess

   Men jaaaa det måste vi!! Saknar dig. ♥ Alla dumma bacillusker som satt P för allt vad socialt umgänge heter för vår familj sedan innan jul.. 🙁 Men nu är vi på banan igen. 🙂 Vi plingas! Kram så länge!

   Svara
 2. Carina Johansson

  Hej på dig!
  Jag tycker att det är så roligt att följa din trevliga blogg som min son introducerade mig till under hösten så jag fortsätter följa dig och din familj! Nu när jag läser om din dotters allergi så känner jag att jag måste kommentera annars har jag bara läst 😉 Ärligt talat och med en dotter som varit och fortfarande är mjölkallergiker så fattar jag inte varför ni blir rekommenderade av BVC att fortsätta provocera lillan om hon blir så dålig som hon blir – gång på gång! Du ska få ett råd av mig i all välmening, gammal, klok och vis (nåja men av egen erfarenhet åtminstone…) som suttit i samma båt. Följ sunt förnuft, låt hennes kropp vila och prova sen med små små små mängder åt gången så kanske kroppen vänjer sig. I mina ögon tycker jag att det snarare blir en livslång allergi om man går för fort fram men å andra sidan har jag ju ingen sjukvårdsutbildning så vad vet jag vad nya forskar- rön säger i denna fråga. Och så är det ju viktigt att hela familjen mår bra och det gör man ju inte om man inte får den sömn man behöver!
  Hoppas allt är bra med er allihopa! /Carina i Roknäs

  Svara
  1. Vera.m.fl

   Vad kul att du fortfarande hänger med här på bloggen, det gillas! Och att du kommenterar gör mig himlarns glad ska du veta! 🙂
   Våran gulliga sköterska på BVC ringde faktiskt idag och gav oss en läkartid till veckan och då ska dom testa Sally. Det KAN vara mer än mjölkproteinet men set vet vi inte än.
   När vi har testat ge henne mat med mjölk i så är det oftast ex en köttgryta med ex crème fraîche i och ”såsen” tar vi bort när vi sätter köttet på tallriken så hon får inga större mängder men det verkar räcka.
   Vi får se vad som kommer ut av läkarbesöket men som sagt, nu är det strikt mjölkfritt som gäller för lillstackarn!
   Tack för att du ger oss råd, vi är glada och tacksamma för all hjälp vi kan få och ni vet ju vad det innebär med allergi!

   I övrigt är allt bra här. Min kropp mår inte bra men det har du nog läst om och det är bara att medicinera och gilla läget. Jag hoppas att ni oxå har det bra! Ge sonen en varm kram från mig och så fortsätter du läsa och kommentera! 🙂
   Kram

   Svara

Skriv gärna en kommentar