Inköp av nya vitvaror till köket…

…är påbörjat. När vi köpte huset för drygt 4,5 år sen, fanns det ingen frys i köket utan vi fick hålla tillgodo med en frysbox i garaget. Alla maskiner har sakta men säkert gått mot en säker utnötningsdöd då vår bigmafamilj nyttjar dom i princip dygnet runt och vi har väntat… och kollat priser och utbud…. och avvaktat lite… och kollat lite igen… Och plötsligt händer det! 🙂 En ny kyl och frys införskaffades förra veckan och vi valde vita varor. Visst fanns suget där efter kladdfria alufärgade eller högblanka svarta men vi tänkte praktiskt. Kanske tråkigt men gångbart och praktiskt. Saken är den att vi kommer att förnya arsenalen lite pö om pö och då är det lättast att få en homogen samling maskiner om man väljer vitt. Alufärgat finns i många fler nyanser, beroende på vilket märke man väljer, men vitt är lättare att få likadant även om det är cylinda, elektrolux, whirlpool el andra märken. Och som ni kanske förstår så vill vi inte vara styrd åt ett håll utan vi vill välja vitvara utifrån funktion och design, inte utifrån vilket märke det är.

Ser ni lappen på ena dörren? Skratta er inte harmynt men vi har ritat upp och gjort en preliminär skiss över hur vi ska förvara våra varor på bästa sätt och lådorna ska märkas invändigt så lappen ska bort 😉 Ordningen kan komma att revideras men utgångsläget är som det står på lappen. Med åtta pers som gräver, plockar fram och sätter undan så är det bra att få det lite lättöverskådligt;

Diskmaskinen och spisen sjunger på sista natti-visan så snart får vi nöjet att vifta med betalkortet igen… både kul och okul, man kan göra mkt annat för dom pengarna men samtidigt får sig köket ett välbehövligt lyft!

HUR kul är detta på en skala?! Det hamnar på minus rent utav! Nu har sista knapparna för val av program gett upp och flytt sin kos och hålet är igentejpat så inga barnfingrar är där och pillar. Läget för stunden är att det bara går att diska på invalt program. Visserligen brukar… eller rättare sagt brukade vi aldrig byta, vi diskade på ett och samma program hela tiden. Men ändå- det ser förjäv***t ut så det är dax att kika på nytt 🙂

På tal om kök, och tankekoppling baka. Jag lovade att lämna receptet på långpannelimpan men jag tar det vid nästa bloggtillfälle. Jag har tre tidiga uppstigningen kvar med start imorn, så jag ska försöka koppla av och drömma mig bort nu. Jag är bara lite orolig att jag håller på att få nå elände i kroppen! Halsen känns rå, huvudet spränger och kroppen känns feberond 🙁 Jag har inte en sjukdag sen jag började om att jobba (bra gjort med tanke på min FMS) och jag vill helst inte ha någon nu heller. Jag har inte tid med sånt för tillfället! *schas virus och baciller*
Peppar, peppar– vi har klarat oss från magsjukor, influensor, hårlöss, springmask och allt annat skit som florerar i vårt överrenliga samhälle! Observera, jag sa peppar, peppar!! *håller tumme och tå*

Sköt om er och ha en skön onsdag!
KRAM

2 tankar kring ”Inköp av nya vitvaror till köket…

 1. nne

  Härligt att få fräscha upp köket. Det är ju hemmets hjärta och måste ticka på. Och härligt med goda intentioner, tänker på ordningslappen:). Vi är två vuxna och lyckas alltid ha världens oreda i frysen(också) 😀
  Stor kran till hela goa familjen

  Svara
 2. Svärmor

  Oj,så himla fint det blev,längtar att få komma och se det snart,men just nu är det fullt upp med jobb och annat,men förhoppningsvis nästa vecka…
  Men tur att vi ändå får träffas i morgon,längtar efter fina Sally:)
  Ha det /Kram

  Svara

Skriv gärna en kommentar