Ettårskontroll….

…för Sally idag. Hon är ett praktbarn med sina 77 cm och 9,4 kg 🙂 Läkaren klämde och kollade, lyssnade och ögonlyste och så kom domen; ”helt OK”. Skönt att höra. Sen fick syster M ge dom förhatliga sprutorna, en i varje ben.

Huuu vad jag hatar sprutor… speciellt ”sprängiga” som tar ont så att barnen lider… Men det gick jättebra! 🙂 Precis som första gången hon fick sprutor så grymtade hon bara till fast den här gången försökte hon komma undan den dumma nålen genom att vrida på sig 😉 Nu återstår att se hur helgen avlöper med ev feber, beröringskänslighet och kläng/gnäll. Själv så jobbar jag två tolvor FM så tyvärr får Matte dra ett tungt lass- ensam med alla barn (varav en som ev är vaccin- påverkad) Tur att han är världsbäst! ❤
(och tur att jag ”gett han lov” att spela poker med killarna på söndagkväll) 😉

Efter sprutpärsen åkte jag till bästa Lisa och fixade håret. På nåt underligt sätt kommer det en mörk utväxt i hårbotten med jämna mellanrum och jag och Lisa gör vårat bästa för att utrota den 😉 Färgen blev vårfräscht blond och det största av allt- hon kapade min lugg som jag sparat i dryga året! 🙂

Bye bye luggen, snart släpper vi fram ögonen och deras bryn 😉

Efter mitt make-over-besök, åkte jag hem och satte igång ett bak. Jag har ett finfint recept på limpa som bakas i långpanna och av en sats får man ut fyra sirapssöta, anis- och fänkålsdoftande limpor *namnam*

Nu ska vi susa till svärpäronen och äta illaluktande men välsmakande surströmmingar 🙂 Gott med skivad, kokt potatis, hackad lök, fiskbitar och ev gräddfil och tomat (efter smak och tycke) på en smörad tunnbrödmacka!!

Ha en underbar fredag allihopa och var rädda om er!
KRAM

6 tankar kring ”Ettårskontroll….

 1. Evas Pyssel

  Bläää för surströmming. Klara inte dessa på något vis i världen. Men nybakade limpor….mums. Skönt att lillstumpan blev godkänd. Hon ser så härligt rund och gosig ut. Ja man ser bara bebeb förstås, men resten kan man anna. Du blev säkert fin också. Kram Eva

  Svara
 2. Vera.m.fl

  Visst ser hon rund och go ut 🙂 Men egentligen är hon ganska smärt pga sin långa längd (fint uttryck va?! *s*) kan ju bero på att hon kommit på hur man tar sig fram på två ben, då brukar lite överflöd försvinna.
  Kram

  Svara

Skriv gärna en kommentar