Min man….

…är en rolig man! Inte bara att han är snäll, ödmjuk, hjälpsam, omtänksam, huslig (jo, jag vet att jag sabbar hans macho-image nu *flinar*), kärleksfull, händig…. nu luktar det nästan skryt här men jag tycker verkligen han är allt detta och ännu fler superlativ som jag av hänsyn till er läsare ska utelämna- och då tänker jag inte på något speciellt ämne som vissa med likasinnad fantasi/ humor som jag gör *asg* utan jag tänker mer att ni ska bli uttråkade!
Men som jag inledde inlägget så är han även rolig! Vi har väldigt roligt i varandras sällskap och det blir många skratt tillsammans- och DET är viktigt i ett förhållande. Det allra bästa med han är att när jag får mina surdagar- väldigt sällsynta men dock *host*- så tar han mig på rätt sätt. I stället för att bli tvärsöver även han, så skrattar han, på rätt sätt, åt mig och berättar hur mkt han älskar mig och vem kan då fortsätta dondera och svavelosa?! Inte jag iaf 🙂 Nu är det inte alltid så pluttenuttigt och roligt hos oss, nog kan vi diskutera och ha olika åsikter men det är under kontrollerade former! Jag har aldrig varit så trygg i en relation som jag är i denna och jag har aldrig blivit så bekräftat eller kärleksfullt behandlad. Skönt att ha kommit dithän om än lite sent i livet 😉

För att fortsätta på kärlekstemat så kan jag berätta att i veckan är det dax för det årliga pepparkaksbaket tillsammans med våra barn. Jag är en usel mamma när det kommer till kökstjänstgöring i kombo med barn. Jag vill inte ha hjälp när jag bakar och ”stokkar” på i köket, då vill jag helst vara själv. Skämmigt men sant! Jag önskar att jag var en bullbakande, leende, storfamnad mamma som glatt bjöd in våra barn samt alla barn i grannskapet vid bakning och stod och trallade på nån truddelutt med mjölet yrande runt hucklet på huvudet men… näe, sån är inte jag! Barnen får gärna baka- och gör det då och då- och jag kan bistå med råd och hjälp vid behov men när det är dax för min bakning så är det just min egentid.
Men- en gång per år drar vi ihop ett jättepeppisbak och det är mysigt! Då spelar vi julmusik och gräddar kakor på löpande band i flera timmar 🙂 Förra året visade jag upp dom formar vi för tillfället hade i vår ägo….

…och i år har form- familjen utökats med 11 nya, mindre traditionella ”typer” 🙂

En månad kvar av min mammaledighet. Det är med blandade känslor jag konstaterar det! Det ska bli kul, spännande och stimulerande att få komma tillbaka till arbetet och – för mig- nya arbetsuppgifter. Samtidigt kommer jag att ha abstinens efter lillstintan hemmavid! När man varit tillsammans nästan dygnet runt i nio månader så uppstår en lätt separationsångest när jag ska vara utan henne 8-12 timmar/skift 🙁 Nåja, jag har klarat det med tre barn förut och jag klarar det nu, men det kommer att kännas hårt även denna gång *ler*

På torsdag ska vi göra ett undantag…. Vi som älskar Luleå och Coop Arena och som helst inte sponsrar andra elitserielag…. *s* Vi ska till Kraft Arena i Skellefteå och se SAIK-LHF i derbymatch. Denna ”present” gav vi barnen i somras när dom fyllde år och det ska bli ett litet äventyr. Dels är det alltid mer laddat med derby, sen har vi aldrig åkt med hela unghögen. Eller hela, det kommer att saknas en. Bonussonen är absolut inget för hockey så han stannar hemma med farfar och får en heldag på Teknikens Hus tillsammans med pappa sen i stället. Man njuter inte av något som känns som ett tvång! Det blev en dyr present, sex biljetter går på dryga 1700 spänn och då tillkommer kostnader för matinköp, dricka och kanske en liten ”undantag- mitt- i- veckan- godispåse” 😉 Lillsnorpan ska få rosa Peltor-kåpor om vi inte bestämmer oss för att lämna henne hemma. Jag tror det går jättebra att ta med henne, vi är ju många som kan turas om att hålla henne i knäna och hon lär ju ha en hel del att titta på där 🙂

I övrigt så har det hänt lite ditt och datt;
* Dottern har trillat från en häst och tack och lov gick det bra! Inga frakturer eller andra stora saker men hon har varit mörbultad i två veckor. Nu börjar livet återvända till det normala för henne och hon kan klä sig själv och komma upp ur sängen för egen maskin 🙂
* Kära mor har blivit sambo med sin Lars och med det flyttat till Luleå. Vi har handräckt vid packning, möbellastning och uppackning. Det blir tomt här efter henne men hon finns ändå nära och jag är glad att hon är lycklig!
* Söta Lisa har haft sin försenade 30-årsfest och vi kunde närvara tack vare att hon fixat en lokal att vara i- hundfritt med andra ord. Kvällen var trevlig, maten äckligt god och sällskapet underbart! Härligt att fylla 31 men fira sin 30-årsdag *s*
* Förutom att vi uppvaktat Lisa så har vi även hunnit födelsedagskrama sötaste lillis, dvs min lillasyster Jessica samt vackra, gravida Tess på deras dagar.
* På farsdag hade jag och Matte trerättersmiddag på tu man hand. Bokning av bord och barnvakt skedde bakom hans rygg och kvällen blev både uppskattad och lyckad. Sånt ger sprutt i kärlekslågan 😉
* Jag har färgat håret ”höstbrunt” med ljusa slingor. Väldigt konstigt att se en brunett passera spegeln samtidigt som jag tittar dit, men jag vänjer mig väl- snyggt är det iaf 🙂 Dessutom är nya träningskläder inhandlade så nu kanske det är dax att ta tag i ”mitt sämre jag”?! OM jag lyckas ta tag i min motion/ kosten så återkommer jag med rapporter ang ”mission impossible”!

Nä, nu ska jag dra mig tillbaka och njuta av mitt julpyntade hem och lugnet som för tillfället hägrar. Maken spelar badminton, storbarnen är i skolan och liten sussar ute i vagnen och då gäller det att ta tillvara på ”egentiden”. Tömma diskmaskin och hänga tvätt finns det tid för om en stund, jag ska bara peta in nån pinne i elden i kaminen så har jag gjort mitt för nu! 😉

Ta hand om er och njut av tillvaron!!

5 tankar kring ”Min man….

 1. Tess

  Vilket härligt kärleksfullt inlägg! <3 Du är verkligen en mästare när det gäller att hantera det skrivna ordet! Man blir lixom harmonisk av att läsa! :D Hoppas baket går bra! Jag handlade hem en liten pepparkasdeg för en vecka sedan som fick bo i kylskåpet i väntan på bakning (..?) men på något märkligt sätt försvann den och nu kan jag inte för mitt liv hitta den..! :O *mätt i magen* Hehe... Så det kan gå. Tur att det finns många härliga burkar att inhandla i butiken. :P
  Vi måste försöka ses innan du börjar jobba iaf! Det borde vi väl lyckas med hoppas jag. Denna vecka är fullbokad men kanske nästa?? 😛
  KRAAM! <3

  Svara
 2. Anders

  Fåordig som vanligt..försök komma över din blyghet och uttryck dig lite mer! *hihi* Nog vet vi att du har en bra karl Vera :)Han är en bra kompis åt mig oxå som jag värdesätter.
  Kram på er!

  Svara
 3. Svärmor

  Vad roligt att höra dessa lovord om sin son,tänk att jag lyckades med min uppfostran 🙂
  eller är det månntro ett arv efter hans far,det må vara osagt!…

  Håller med om hur otroligt duktig du är på att formulera dig,jag blir smått avundsjuk (tur att jag inte har nån blogg),men jag försöker mig på en och annan kommentar:)
  Vi ses väl i veckan hoppas jag,längtar efter alla barnen <3
  KRAM till er alla!

  Svara
 4. Evas Pyssel

  Med detta inlägg gladde du många…svärmor, kompisen och inte minst din käre man. Härligt att ge lite extra ibland.Vi är ofta lite tröga med att ge uttryck för kärlek och vänskap. Det hör väl till den svala nordiska stilen. Så heja på !
  Du får väl börja ta sats nu för att börja jobba igen. På något vis uppskattar man sedan familjelivet ännu mer. Jag älskade mitt jobb, men längtade alltid till familjemys och alla vardagliga sysslor och aktiviteter hemma.
  Ha det gott däruppe och njut till max med Lillstintan den sista månaden. Kram söderifrån. //Eva

  Svara
 5. Anna Sjölund

  Härligt med lite Vera blogg igen! Jag blir så glad för din skull att du funnit den RÄTTE mannen i ditt liv! Kärlek och omtanke behöver vi alla!!
  Hade gärna sett en bild på denna mörkare kvinna, men får kanske lov att besöka henne IRL…

  Njut sista månaden hemma, å du kommer ändå fortsättningsvis att få njuta av din stumpa, så klart!!

  Ha det gott i ditt decemberhem!! // Anna

  Svara

Skriv gärna en kommentar