Den stora utspända magen….

… är fortfarande kvar! Vi har nu enbart ÅTTA dagar kvar och jag vill lova att jag inget hellre önskar än att dom egentliga dagarna är färre för nu längtar jag till att få hålla Mini i mina armar istället för att ha en busande bebis i magen 🙂

Jag testar att lägga in en video från min mobil där man ser hur liten busar i magen. Nu kanske ni förstår varför vi ibland funderar VAD och inte VEM som är i magen. Detta har eskalerat nu i slutet och det är kanske inte så konstigt med tanke på hur trångbott bebisboet är vid det här laget 🙂
Jag är inget tekniksnille men jag tror att man behöver Quicktime för att kunna se den 30 sekunder långa snutten….

Jag hade tid för kontroll hos morskan i fredags (V38+3) så när jag torsdagkväll kom sladdandes i mina sköna tjocksockar och drattade på ändan i hallen( jo, en valross kan få upp så mkt fart att det blir ett okontrollerbart bredställ runt ett hörn) så var det inget jag härjade upp mig för. Ingen blödning hade jag och det som kändes ömt och spänt i magen var mer en känsla av en sträckning- inte så konstigt med tanke på att hela kroppen inklusive den utspända magmuskulaturen gör allt för att dämpa fallet så bra det bara går! Nå, när morskan fick höra talas om fallet så blev det en ytterst snabb kontroll av SF-mått (magen har inte växt sedan förra kollen), blodtryck (börjar stiga men är inte alarmerande högt) och stick i armen för två blodrör (toxiska prover för att kolla en ev havandeskapsförgiftning igen pga svullnad, blodtryck osv) så bar det iväg upp på las på spec.mödra för en läkarkoll. Jag hade väl egentligen inte tänkt på vilka konsekvenser ett fall kan få men nu blev det ultraljud för att se så att det inte uppstått någon blödning i eller bakom moderkakan- då blev jag lite darrig kan jag säga! Allt såg dock bra ut och även näringsflöde i navelsträng och mängden fostervatten såg normalt ut så då kunde vi andas ut! Läkarens klämkäcka slutkommentar (sagd med ett stort leende) när jag gick ut från undersökningsrummet; ”du får skaffa sockar med anti-halk, som små barn har” *hrpmm*…. Nästa koll hos min vanliga morska är redan imorn måndag och då kanske det blir ett mer lugnt och harmoniskt besök 🙂

Efter dessa kontroller kom min far med fru och hämtade upp stora dottern och hennes kompis för en myshelg i slalombacken med boende i deras fina husbil. Vädret är helt otroligt, från att ha haft 20-30 minusgrader är det nu plusgrader och sol!! Ljuvligt för vintercamparna 😉 När skidåkarna hade avgått kom mina svärföräldrar förbi med svärfars specialplättar (alla gillar dom skarpt men vissa av våra ungar skulle kunna äta sig förstoppade på dessa *S*) och svärmors smörgåstårta. Mumma säger jag bara! Sedan kom mammas gulliga barndomskompis Anne med en stooor gryta innehållande god palt- hur lyxigt hade inte vi det?! Anne mailade mig i veckan och tyckte att ”kan inte ni komma till paltgrytan så kommer paltgrytan till er” och så har den snälla människan stått i sitt hem ca 16 mil bort och gjort storkok som hon kommer hit med!! Hon hade t.o.m varit så omtänksam mot gravidkänsligheten att hon haft fläsket nedfruset innan det skulle stekas. Beundransvärt och tacksamt! Så fredagsmiddagen intog vi tillsammans med Anne och min mor och sju barn (bonussonen hade en kompis på besök) så det var trångt om stjärtplats men gott om hjärteplats *ler* Vi är väldigt rika, det känner man när vi alla sitter samlade runt bordet och faktiskt har det rätt mysigt i all ”surrighet” och ”stökighet”

Tvättis då…. Jamen det går ju framåt! Nu har vi fått dom nya maskinerna på plats och vi tvättar och tvättar och tvättar…. Smutsberget minskar och det känns urlyxigt att kunna spola vatten i tvätt-hon, att få torr, tumlad tvätt som bara behöver vikas ihop och ett varmt golv att stå på (kan man bli en ”tvätto-man” bara pga att det är så skönt på golvet?!) Även groventren har fått väv och målarfärg på väggarna och nu håller Matte på med läggning av innertak. Efter det kan vi få upp fungerande takbelysning och slippa kisa i det starka skenet från bygglampan som vi använder oss av för tillfället *ler*
En liten bild av min arbetande kärlek kan ni få 🙂

Anledningen till att jag är uppe så här tidigt en söndagmorgon är att Matte blev utringd på nattjobb sent igår och han kom hem strax efter sex på morgonen- klarvaken bebis och mamma 🙂 Jag fann att det var lika bra att stöna och stånka mig upp innan han somnade och så kan jag ta igen mig i soffan under förmiddagen så får han sova ostört- lite snällhet finns i mig iaf *s* Nu ska jag gona ner mig bland kuddarna och slumra en stund innan skidorna börjar på tv- me like!!

Ha det gott mina vänner och njut av solen och vårkänslorna!

11 tankar kring ”Den stora utspända magen….

 1. Anna

  Shit vilken liten livlig krabat som är inneboende hos dig! Förstår att du är less, på både hårda kickar och tungt bärande!

  Njut av alla de kära ni har runt omkring er!!

  Å för att inte tala om att det är härligt för er att kunna tvätta i ”tvättis”. Detta med golvvärme är underbart, sitter just nu i husvagnen med den lyxen under fötterna å bara njuter!!

  Hejja Sverige friskt humör…nu kör vi, vårt bästa race i Skiahtlon någonsin!! Behöver jag säga att jag gillar Hellner !! Södergren är småsöt han ockå *s*

  Trevlig Söndag på er!! Kram Anna

  Svara
 2. sagapo

  oj, ta det lugnt. Det finns halksockar för vuxna =).
  Vad skönt att ha en tvättstuga. Jag hänger tvätten i vår relax, och använder pannlampa. Vi har ännu ingen taklampa där. Man kan ju gissa vad grannarna funderar på, när jag springer med pannlampan där inne =)
  Ha det så gott!! Kram Carita

  Svara
 3. Anonymous

  Vilken lyx att bli bjuden på allt det goda, mums! Halksockar kanske inte är en sån dum idé, tur att allt gick bra.
  Nära nu, sköt om dig:)
  Kram Mia

  Svara
 4. Lena

  Hej kära du!! Vilken tur att allt var bra trots fallet. Vad nervöst när det blir så där dramatiskt! Jag minns när det var väldigt kort tid kvar på min första tös och jag var på kontroll och bebisen inte låg rätt, då blev det vändningsförsök och utan resultat och visst inte dramatiskt som på ditt sätt men ändå känslan när man ser på barnmorskan att det är lite mer allvar än normalt. Jag var skitnervös att ngt skulle va fel.Nu gick allt bra men vi fick göra kejsarsnitt då de iallafall i Kalmar inte genomför sätesförlossningar, jag vet inte hur det är i övriga landet. Och jag är ganska tacksam för det!!

  men människa vilken kula du har!! Vet du, du skulle ju göra en avgjutning ( i gips) på den..om det hinns med. Jag gjorde på båda mina magar och det är sjukt kul att ha och ”prova” ibland för att se hur stor man var!!

  Det är så spännande nu och se vad det blir coh när..jag kollade din lilla film och det är ju en liten buse helt klart!!

  Ta hand om dig nu och jag tänker på dig!!

  Kram Lena

  Svara
 5. Karro

  Åh vilken märklig känsla jag fick när jag såg på din video på den livliga krabaten. Det är märkligt hur man riktigt kan komma ihåg och nästa känna i magen hur det där kändes 🙂
  Så där var Lucas oxå i magen. Inga direkta ”kickar” utan mer konstant rörelse 🙂

  Skönt att allt gick bra trots fallet. Skönt att bli uppkollad ordentligt så att allt är som det ska.

  Ha det så bra nu och lycka till med allt när det väl kommer igång 🙂

  Svara
 6. Petra/Paradise

  Låter så spännande med tvättstugan!!
  Det är min dröm just nu, att få ordning på våran tvättstuga och badrum!
  Vilken dröm att få ha golvvärme!
  Jag hade förmodligen flyttat in där, på heltid!! 😉

  NU är det inte lång tid kvar tills ni får träffa den lilla parveln som bott inne i dig en lååång lång stund 😀
  SPÄNNANDE!!
  Och vilken mage du har!! My gooood!
  Superfin!! Men förstår att det kan vara lite svårt att röra sig numera 😉
  Låter farligt med vurpan du gjorde. BRA att de kontrollerade dig ordentligt efter det. Men framaför allt skönt att det inte var några konstigheter invändigt! Du parerade fallet på bästa tänkbara sätt! Man gör nog det. Rädda det, som räddas kan!

  Alltså, videon du lade ut!
  Jag satt med ett fånigt leende genom hela filmsnutten!
  Vad jag saknar att vara gravid! Absolut det häftigaste jag varit med om!
  Skulle inte klaga om jag blev det snart igen 😉

  Ta hand om dej sötnos och tusen tack för dina alltid så snälla och goa ord inne hos mej! *glad*

  KRAM Petra

  Svara
 7. Maggan

  Stort lycka till inför den stora dagen (eller natten) som är snart förestående.
  Försök att ta vara på stunden och njuta (det går, trots smärtorna). Du vet ju vilket mirakel som väntar!
  Stor kram från mig

  Svara

Skriv gärna en kommentar