Tjo vad det var livat…..

… i tvättis! Idag känns det som att allt kommer igång på allvar- fast egentligen har Matte slitit hund i flera dagar, han har tömt hela tvättstugan, rivit golvmatta, byggt om väggar och varit på tippen med skräp. Idag har vi rörkrökare på plats och golvet bilas upp för fullt under ett hiskeligt oljud och värsta dammolnet (tur vi har dörren kvar mellan huset och tvättis!) Sen ska det monteras nya golvbrunnar, pluggas igen gamla golvbrunnar och flytspacklas. Även mattläggaren har varit förbi en gång till och konsulterat kring vilka mattor som ska sättas in och hur det ska utföras eftersom vi ska byta ut två dörrar och sätta dit en tredje. Även el-killen väntas hit idag, han ska kolla var vi ska ha nya uttag och lampfästen.

Det är skitroligt att få göra om men samtidigt är det svårt! Det gäller att tänka till ordentligt hur man vill ha det för när det väl är gjort, är det inget man gör om i första taget! Dessutom är det inte det billigaste rummet att göra om då det inkluderar inköp av vitvaror, ny dusch, större varmvattenberedare och våtrumsmattor/- väv. Jag ska visa lite bilder framledes, före, under och efter avslutat arbete… då uppvisas en hyfsat klar tvättstuga/ groventre, ytterdörr ska inhandlas och monteras men det gör vi inte i -20 grader *brrr*

Vet ni en till sak som är rolig, men kanske lite svår? Det är den kommande ikea-resan som vi måste hinna med snart! Förutom lite attiraljer till kök och 12-åriga dotterns nya rum, ska tvättis-inredning inhandlas där och hur tusan jag ska orka med en sån färd- det återstår att se! Just nu har jag en tung period med mkt värk. Inte min vanliga fibro-värk, den håller sig borta än- peppar peppar! *glad* Näe, det börjar sticka/stråla i nedre regionerna och det känns banne mig som att jag har en bebis som ligger lååångt ner och pickar på för att få komma ut. Egentligen borde jag ringa och rådfråga nån men samtidigt vill jag inte verka schåpig eller vara till besvär, det förväntas nog att man ska vara ganska cool när det är fjärde barnet som ska göra entre i livet.

Det blir lite scrappande och mkt soffläge idag så det ska nog gå bra. För att vara på den säkra sidan klev jag upp kl 7 i morse och tog en dusch innan varmvattenberedaren skulle tömmas- IFALL det skulle bli aktuellt med en undersökning hos morskan *ler* Nu har vi vatten i kannor i kylen och kaffeperken är laddad för ytterligare en omgång så nu klarar vi oss ett tag. (Frågan är bara var jag ska åka och våldgästa vid toabesök, för det klarar jag mig inte utan någon längre stund!)
Tanken är att den gamla beredaren ska trängas in i garaget tillsammans med tvättmaskinen och sedan ska den nya beredaren vara permanent placerad i garaget. Känns mindre kul att tvätta kläder i garaget men det är ju under begränsad tid så det får så lov att gå- det kan ju bara bli bättre sen 🙂

TUSEN TACK för era gulliga kommentarer i förra inlägget, jag blev varm ända in i hjärteroten när jag såg vilka fina, omtänksamma kommentarer ni lämnat!!
@-}– en blomma till er!

Nu ska jag sluta ordbajsa för den här gången och prova om soffan är lika skön idag som alla andra dagar 🙂
Ta hand om er och på återseende!

3 tankar kring ”Tjo vad det var livat…..

 1. Tord

  Får dåligt samvete när jag läser om er renovering. Borde sätta fart med min!
  F*n vet var tiden tar vägen – tycker jag hinner ingenting.
  Ha D Gött!

  Svara
 2. Anonymous

  Saknar dig på jobbet! Men känn ingen press. Har du nåt knas i nedre regionerna ska du inte komma! Truckutbildningen gick jättebra och på onsdag ska vi börja köra! Å så coolt!!!Tur att jag hade slingat håret,,jag behövde lite extra tilltuffning =) Men det var då en enkel utbildning så du behöver inte fundera på den i förväg.. Vilken duktig make du har, hälsa honom det!!! Kram ko legan (hoho) Helene

  Svara
 3. Tess

  Oooooooo så hemskt med ringen! =( Förstår att det känns otroligt trist. Men de är ju så himla duktiga, guldsmederna, så det där fixar de till på ett kick, det syns säkert heller inget efteråt. =) Men ta av dig den andra ringen så fort du kan, om du inte redan gjort det… =)

  Jag & Theo ska kanske in till Pite på torsdag, hör av mig i så fall, så kanske vi kan ta en fika? 😀 Vi hörs! Stooooor kram!! <3

  Svara

Skriv gärna en kommentar