Ni må då tro…..

… att det blir sommar och barmark inatt- två inlägg på två dagar från mig! Det är nästan rekord 🙂 Men jag bara måste få visa den söta bodyn som vår ärta ska ha på sig vid första fotograferingen- den är så snygg!! 😉

Vi är en splittrad familj när det kommer till vilket hockeylag våra hjärtan klappar för… tre av barnen håller på Skellefteå (plus sonens flickvän då *ler*) och vi övriga fyra hejar hårt på Luleå så när det är derby så blir det livat i luckan *s* På torsdag är det dax för nästa sammandrabbning och då ska vi sitta med våra barn i soffan, iklädda våra halsdukar och mössor och heja på respektive lag så det ryker 😉 Lillan får nog Luleå hockey-känslan redan med bröstmjölken- om det inte blir så att hon håller på ett helt annat lag eller att hon rent utav blir en totalt idrottsbefriad tjej. Man vet ju aldrig. Vi låter våra barn känna efter och vara frigående och vad dom gillar att se/ utöva känner dom bäst själva!

Jag fick två positiva överraskningar igår kväll. Det visade sig att vi glömt hämta in posten för dagen så vid 23-snåret gick jag ut och hämtade in några kuvert och två av dom framkallade förhoppning/ förväntan/ oro. Det ena var från försäkringskassan- kunde dom verkligen ha hunnit få in, behandla, besluta och skicka ut besked om min ansökan rörande havandeskapspenning?! Jorå, så var fallet! Jag är impad för det är inte många dagar sen vi la ansökan i gula lådan. Från 6/1 är jag beviljad ledighet!! *jublar* Känns hur skönt som helst! Nu har jag bestämt att försöka jobba till åtminstone 24 januari men bara vetskapen att jag kan vara hemma känns kanon. Kan det vara så att dom sista sex veckorna av graviditeten blir en lugn tid med soffläge, fötter på bordet och en ev laptop i knät…. tänk vad jag kan blogga då!?! *S*

Det andra brevet var resultat från slutprovet på certifieringen i Stockholm. Jag har väntat, längtat och bävat till beskedet skulle komma. Ni som känner mig vet att jag alltid tror att det gått dåligt för mig, att jag ingenting kan och att jag kommer att få omtenta, och så var fallet även den här gången. Det var med missmod jag lämnade in mitt prov när det var färdigskrivet. Varför ska man vara så hopplöst negativ, självkritisk och ha så höga krav på sig själv jämt?! Nåja, det gick vägen även denna gång och jag är lättad- och stolt! Det gick långt över förväntan och för att vara lite osvensk ska jag visa slutresultatet. Inte bara för att jag är stolt över min prestation utan i huvudsak för att jag lyckats med någonting omöjligt…. jag har nämligen fått mer än maxpoäng på det första delmomentet! Konstigt men sant!

Trots allt det ”braiga” så känner jag mig lite låg idag. Det är många tankar som virvlar i huvudet och jag känner att jag borde stänga in mig i ett varmt, luddigt rum och bara vara för mig själv ett tag. Skulle tro att även tårkanalerna behöver en tömning, det är som jag brukar säga till våra tjejer i familjen då dom har jobbiga dagar- ”ibland vill man bara gråta men man vet inte alltid varför”. Ungefär så känns det nu inombords. Och lika fort som jag har fått gråta av mig så brukar det kännas som att livet är mycket lättare att leva, med andra ord så krävs det inte speciellt stora uppoffringar för att det dåliga ska ge vika för det bättre*ler*

Tack för era uppmuntrande kommentarer här i bloggen, det värmer att ni uppskattar mina noveller och att intresset att läsa om mina vardagsbestyr, känslor och åsikter finns 🙂 Det betyder mycket för mig!!

Ha en skön tisdagkväll och på återseende 🙂

10 tankar kring ”Ni må då tro…..

 1. Anna

  Så otroligt trevligt med två Vera inlägg på samma dag!! Alltså visst kan man hejja på båda norrlandslagen…??
  Du är grymt smart, det vet du å provresultatet bevisade detta!!
  Jag jublar också åt din ledighet å hoppas du tar det lugnt och laddar…sedan i vår tränar vi gärna ihop, om inte annat en promenad med lillan!!!
  Ta hand om dig // kram

  Svara
 2. Sara

  Snygg body! Våran Ian blev som bekant fotad för första gången i en body på sin pappas favorit lag AIK. Men de är viktigt att påpeka enligt han att de är det riktiga AIK och alltså inte Skellefteå AIK. Ta det lungt och vila och boa inte för mkt 😉 Toppen betyg ju på provet! Nice! ;)kram

  Svara
 3. Anonymous

  Såklart gick provet bra! Du har ju läshuvud!! Värre är det för mig,,, men ge mig nåt praktiskt att lura med så löser jag det fort!! jag är glad att det fixat sig med havandeskapspengen men hoppas för min skull att du orkar jobba ett litet tag! Har länge sett fram emot att vara med dig på jobbet! Du kan få köra med mig hur mycket du vill,,,gör bröt =Jag bär! Kram Helene

  Svara
 4. Jag

  Anna; man får absolut heja på båda norrlandslagen. Man kan heja på hur många lag man vill och även om man bor i ena landsänden så kan man heja på lag från andra landsänden. Huvudsaken att var och en är nöjd 🙂 Jag är en sån som hejar fram ”mitt” lag utan att för den skull racka ner på andra lag, tyvärr är inte alla så och det är tråkigt. Alla lag behövs, annars vore det ju ingen spänning i det hela….
  Sara; har sett Ian’s snygga dress och visst är det väl så att allt klär en skönhet?! 🙂
  Helen; jag ska absolut INTE lämna in handduken än så vi hinner jobba tillsammans i några veckor och jag ska göra allt i min makt för att du ska slippa bära- åtminstone inget som jag orsakat 😉
  Tack snälla ni för plugg/ betygberömmet!
  Kram på er

  Svara
 5. Maggan

  Njaaa, är man en riktig supporter så finns bara ett lag i själ och hjärta. Allt annat räknas som medgångssupporter.

  En av våra söner har klistrat fast ett klistermärke på vår ytterdörr. Det blev en del funderationer och leenden när ”ytliga bekanta” kom förbi och undrade om vi verkligen var så inbitna fans. Jag och Ted hade sett märket men du vet, efter ett tag finns det bara där utan att man tänker på det.

  Vad det står på vår ytterdörr?
  ”VI ÄR LULEÅ HOCKEY TILLS VI DÖR!”

  Om jag nu ska sluta vara oseriös och provocerande så vill jag bara säga att du ska tänka på dig själv nu. Det börjar närma sig och du vet ju att du behöver alla krafter du kan mobilisera framöver.

  PS. Snygg body!

  Varma kramar i vinterkylan till er!

  Svara
 6. Karin

  Va skönt att dun fått Havandeskapspenningen beviljad! Jag jobbar som resesäljare på ett kontor så för min del blev det inte aktuellt… Men jag har tagit tre veckor semester så nu är det bara 9,5 arbetsdagar kvar. Kan inte riktigt greppa vad som komma skall 🙂 det är ju vårt första barn…

  Ha det gott! *kram*

  Svara
 7. Anonymous

  Dubbelgrattis! Så skönt för dig. Myggfritt ute, hoppas det känns bättre idag och att du får mysa ordentligt inne i värmen.
  Kram Mia

  Svara

Skriv gärna en kommentar