Mys…..

… i julehus.. borde kanske ha skrivit ”hys” i stället för hus för att få till rimmet men då blir det helt fel *s*

Faktiskt- idag har jag haft en riktigt skön dag! Morgonen var väl som alla andra med lite småplock, köra igång diskmaskin, röja köksbänkar osv men sen… med dagstidning, nyperkat kaffe, tända ljus och en h y f s a t städad nedervåning i huset infann sig en ro i min kropp som inte går av för hackor! Att sedan skid-sprinten startade på tv och en kollega kom förbi med mina beställda biskvier och anisbröd gjorde ju inte saken sämre *ler* Hans svärmor är nämligen en riktig storbagerska och när jag hörde det passade jag på att beställa sånt som jag inte ids baka själv- perfa att ha i frysen inför lilla jul och övriga besökstillfällen 🙂

Jag har haft några tunga dagar i veckan och vad det beror på vet jag inte men jag börjar misstänka överansträngning- hur nu en lat, vaggande valross kan bli överansträngd?! Till saken hör att jag har så mkt besvär från mina fogar att jag helst inte rör på mig mer än nödvändigt för det tar så s*”%ns ont! Men jag trotsade min egen kropp och tog en promenad inne på fabriksområdet tisdagnatt och ajaj… efter det har jag haft värk, molvärk, i livmodertrakten (tänker inte gå in på detaljer om var i livmodern för det bryr sig nog ingen om *S*) så igår var jag på extrakoll hos morskan. Om tandläkarborrens ljud ligger i topp på min värstinglista när det gäller ljud så ligger gynstolen i topp på motsvarande lista över ”värsta- tänkbara- ställen” att befinna sig på/i! Hon hittade inget fel på mig men påpekade att jag måste höra av mig akut under helgen om det inte ger med sig. Nu har det faktiskt börjat släppa så det ska nog bli bra, det är bara att försöka bli bättre på att inta viloläge i soffan och lyssna på kroppen. Huvudsaken är att allt ser ”intakt” ut- inget öppet och ingen synlig kroppslig förberedelse för en förlossning. Kan erkänna att jag var livrädd att morskan skulle säga att hon såg något sådant men nu kan jag slappna av 🙂

Jag har även fått känna av dom negativa följderna med nattjobb+gravid. Efter tre nätter på jobbet så trodde Lillan att det var fortsatt nattjobb vilket resulterade i att jag var tvungen att ge upp och lämna den varma sängen 02.30 natten mot torsdag. Hon bökade, sparkade och levde rullan och det gick inte att hitta en bra ställning att ligga i- så det blev kökssoffan, tända stearinljus och ett korsord under två timmar. Först en timme innan besöket hos morskan lyckades jag dura till en stund så igår kväll var jag mer än heligt trött!

Bebis-boet v25

Mamma + bebis = sant 🙂

Huset är till viss del pyntat och jag älskar julpynt! Gardinerna ger en känsla av hemtrevnad och ombonad medan ljusstakar och fönsterstjärnor bidrar med ett varmt, milt sken! Tomtar och gran kommer längre fram, jag vill bara ha fram det mest viktiga och just nu räcker det gott och väl!


Utebild av vårt frusna hus (passar på att fota när bussen inte är på plats för då syns inte mina fina ljusträd*S*)

Här återfinns, i tidigare inlägg visade, fågelhus samt frigga

Är det något jag gillar så är det saker av märket ”Cult”. Det finns en uppsjö av färger och tillbehör och här är en variant- med och utan blixt 🙂

Tror det är dax för soffan nu…. igen… Skönt med lediga dagar!! *visslar förnöjsamt*

Ha det gott alla mina vänner och jag önskar er en riktigt trevlig helg och första advent!!

6 tankar kring ”Mys…..

 1. Anna

  Å så härligt med JULMYS!!!

  Tur att det inte vill ut ngn bebbe ännu iaf. Du får vila i soffan, å fortsätta softa:)

  Har du ingen långledighet snart, så du kan återhämta dig!!

  Ha det gott// Anna

  Svara
 2. Tord

  Mysigt med era ljus, fast inte tjuvstartar du väl? Jag har hämtat fram mina idag, det lilla jag sätter upp i är vill säga.
  Tackar för *fjäsket* *S*
  Ser att ”hyllan” växer och misstänker att det blir en livlig dotter som kommer att uppta föräldrarnas tid med en massa framtida hyss!
  Ha D Gött o 3-vlig advent

  Svara
 3. sagapo

  Visst är det mysigt med advent. Jag älskar advent. Julen kommer dock att kännas konstig, när inte Daniel är hemma. Han är ju nu på väg mot Thailand och blir borta tre månader. Skönt för honom men pirrigt för mig. Han hann ta körkortet innan han for, tack och lov.
  Ha det så gott. Kram Carita

  Svara

Skriv gärna en kommentar