Höstlov…

… och ledigvecka! Det kunde inte ha passat bättre; barnen är lediga hela veckan, jag är ledig i princip hela veckan (utom utbildning på tisdag men då är Matte hemma) och vi har våra barn hemma hos oss hela veckan- så det blir sovmorron, kompis-övernattningar och… LEDIGT… för hela slanten 🙂 Skönt!

Förutom ledigheten så njuter jag av hösten rent allmänt. Den här tiden och några månader framåt går Ikea i vinst pga min ljuskonsumtion, jag tänder kronljus och värmeljus i mängder och det blir så varmt och mysigt! Att dessutom ha en brasa som brinner i öppenspisen gör ju inte mysfaktorn lägre precis. Det är tur att jag har en super-svärfar som håller oss med ved, tack vare han kan vi elda ordentligt länge innan vi måste fixa mer!

Halloweenhelgen kom och gick i lugnets tecken. Matte jobbade natt så jag var hemma själv, nerbäddad under filten i soffan med en godispåse i högsta hugg och tv:n som sällskap. Jag har konstaterat att man sover gudomligt gott i soffan- och att gravidsnarkningar kan vara så rejäla att man själv vaknar av dom *S* Jag är ingen snarkare normalt sett- den biten står maken för- men nu minsann, nu låter jag som en täppt sugga då jag snarkar till… tur det är tillfälligt- hoppas jag iaf!! *ler*

Natten mot söndag var en tuff natt för lillan. Kl 01.30 rumlade sonen och flickvännen in genom ytterdörren och enligt hushållets regler kom sonen upp och visade sig/ pratade med mig (vill alltid kolla ev onykterhet och allmäntillstånd) och såklart vaknade det lilla livet i magen och började utöva akrobatik-konster av ihållande slag. Nåväl, vi somnade om och sov tre timmar, sen var det dax för det obligatoriska nattliga toabesöket och givetvis rumlade det runt som värsta limbodansen bakom naveln. Kl 6.00 kom så maken hem från jobbet och plockade fram frukost och trots godhjärtade försök till diskretion slamrade han som en tonåring i lådor och skåpar- jamen vad tror du händer?! Jajebass, återigen var vi två-i-en som var vakna! Livet är inte lätt *suckar* Det blev en tung söndag, ögonlocken ville gärna smyga igen då och då 😉 Det lyxiga var att min lillebror, bosatt i Göteborg, är uppe på besök i kalla Piteå och han ville komma och laga till middag åt oss! Det tackar man inte nej till 😉 Mamsen kom oxå förbi och vi fick en ruskigt god vegetarisk wook *mums*

Lite pyssel har jag att visa upp. Vännen Pörni har firat fyraårsjubileum med sin sambo Anders och hon expressbeställde detta kort;

(Väldigt snabbt ihopknåpat!!)

Förra veckan var vi och och tittade på en riktig färsking- Theo. SÅ otroligt välskapt och fin kille!! Däremot trivdes han så bra i mammas mage att han drog över.. jag tror det blev runt tio dagar men som sagt, nu är han ute i dagsljus och andas syre 🙂 Detta kort fick han tillsammans med ett litet paket;

(blaskiga färger på bilden- sorry)

Sen har jag knåpat ihop några ”fodral” till Werthers original chokladkakor och här har ni en färdigställd kaka 🙂 (en av mina nya magnoliastämplar fick vara med)

Nu ska jag hänga lite tvätt innan jag återgår till min pysselhörna, det är mkt som ska färdigställas nu!

Sköt om er mina vänner!

7 tankar kring ”Höstlov…

 1. Tord

  Som vanligt är det lika kul att läsa dina alster, och lika självklart är det då att kommentera det så du fortsätter att skriva (om du nu undrade varför alltså).
  Själv är jag på ett sjuhelvetes humör, var meningen att jag skulle till Sthlm denna veckan men *någon* ångrade sig i elfte timmen – sånt är inte kul när man har jagat både sig själv o andra som ett svin för att bli klar med morsans flytt o allt. (Sedär – nu fick jag gnällt lite oxå).
  Tyvärr så kan jag inte njuta av någon höst med alla måsten som finns omkring mig men du har inget val med tanke på vad som komma (fram) skall.
  Vet att det är fel o säga så här till en Norrlänning men vafan!
  Lev lugnt o njut av varje minut.
  Ha D Gött!

  Svara
 2. sagapo

  Tack för dina fina ord, blir själv rörd. Visst, vi kan träffas vid pyssligare former =)
  Kul att läsa hur andra har det, som har storfamilj. Det blir ju liksom ett annat liv i huset när man är många.
  Men för stunden är det faktiskt bara jag och tre katter hemma =)
  Ha det så gott!! Kram Carita

  Svara
 3. Evas Pyssel

  Jag kunde inte låta bli att skartta lite när jag läste om ditt nattliga liv. Det är mycket som följer med en graviditet, eller hur ? Synd att du bor så jädrans långt bort, du skulle varit med oss igår. Vilken scrapdag !!!! Du gör så jättefina kort min vän !!! Skicka papper och vilken text du vill ha !!! Kram Eva

  Svara
 4. Lena

  Hej kära du!! Först ett stort grattis…till vad?? (kanske du undrar..) Kolla in min blogg!!! =)

  Du verkar ha fullt upp som vanligt…mysigt med ledigt..jag får iaf fredagen..TACK för att lördag är en röd dag!!

  Kommer snart ett mail till dig!!

  Stor grattiskram!!!

  Svara
 5. Pernilla

  Han blev hur glad som helst över kortet, tyckte du gjort ett bra jobb :)) jag tycker det är himla bra att lillan håller dig vaken å alert, du måste ju vänja dig innan nedkomsten vännen 😉

  Kraaam

  Svara
 6. Tess

  Oooooo kortet var såååå fint! Det finaste av alla de vi fått naturligtvis. Och tusen tack igen för de söta tofflorna! De kommer säkert väl till pass på Theos små sötfossingar nu när stränga vintern kommer… 😛 Vi måste ses snart igen! Puss å kram!

  Svara

Skriv gärna en kommentar