Alltså….

… lördag 10:e juli 2010 uppdaterade jag sist!! Hmm.. undrar just var hon tog vägen, bruden som skulle försöka bättra sig när det gällde blogg-uppdatering *ser mig över axeln* Tja, här verkar hon då inte vara 😉

Skämt åsido, jag har haft mina skäl- tro mig! Jag har verkligen känt att jag lever tack vare ett fruktansvärt illamående och den sköna förklaringen återfinns i sidebaren till höger, under min presentation 🙂
Klicka på siffrorna för att få fram olika fakta om just VÅR ”lilla” händelse

Jepp, tro det eller ej men vi startar om med småbarnslivet!! *glad* Endel har höjt på ögonbrynen eftersom dom i princip räknat bort en sladdare då vi hållit ihop så länge utan att ha skjutit skarpt *flinar* medan merparten av vår omgivning bara skrattat och sagt att det var väntat. En tråkig kommentar har dykt upp från några mindre eftertänksamma personer ”men räcker det inte med dom barn ni har”? och det är så tråkigt att folk tänker så… eller tänka kan man göra men måste man säga det?! Nu kanske jag är hormonell-överkänslig (med stor säkerhet så ÄR jag det *ler*) men det är ändå tråkigt, det blir nästan som att man ska förklara sig eller försvara sitt handlande. Nå, skit samma, överlag så är det bara gratulationer och glada tillrop som mött oss. Och det allra viktigaste av allt- VI och våra allra närmaste är glada och förväntansfulla! Våra barn blev överlyckliga- alla fem (t.o.m stora 17-åringen!)- och våra föräldrar och syskon likaså och för oss är det det som betyder mest.

Även om det blir en omställning och merjobb med en ny liten familjemedlem så blir det riktigt lyxigt att få våran första och enda gemensamma kotte, nu kan vi planera vår egen tid- åtminstone varannan vecka och rörande ett barn- utan att rådfråga ex-partners eller ta hänsyn till någon annan än oss själva. Även om vi har bra fungerande relationer med vettiga ex så blir det ändå lite tjorvigare då man ska göra något.

Illamåendet då- jotack, det har börjat ge med sig. Jag är fortfarande trött som en klubbad oxe men har slutat med mina livsnödvändiga Postafen (åksjuketablett) som jag ätit mot kräket. Att jag sen är lite för kort för min vikt 😉 och måste göra en glukosbelastning är väl det som jag gruvar mig mest för nu. Att på fastande mage dricka en sliskig gegga och vänta på VC i 2 timmar innan blodprov- det blir en prövning!

Vi har vetat om det groende livet, eller mini som vi kallar han/hon, sedan midsommarhelgen så för oss känns det som att vi väntat barn jättelänge nu och vi har funderat när vi ska släppa ”bomben”- och eftersom jag skriver ut det här så förstår ni att den är släppt 🙂 Våra närmaste har vetat det ett tag (ett konstant illamående är svårt att dölja) och nu är vi i v12 och ser ingen större anledning att dölja det nå mer. Skulle något tråkigt hända (tvi, tvi) så kommer det ändå inte att passera oss orörda utan är det något fel och det inte går som det ska så lär det behövas uppbackning och stöd från när och fjärran….

Beräknad tid för vår Sigge/Siri (jo, det blir det ena eller det andra *s*) är första veckan i mars och jag lurar på att fixa en egen liten grupp som kan träffas när andan faller på. Det är så himla kul att upptäcka att fler än väntat i vår omgivning väntar barn, till dags dato vet jag att från oktober-mars är vi då minst 6 pers som väntar smått- jag känner dom alla men vissa känner inte varann. Jag vet att dessa i sin tur känner väntande mammor/pappor som jag inte känner så vill det sig väl så kan man ha ett stort bebis-umgänge *ler* Hmm.. det där lät tjorvigt men förhoppningsvis hajjar man vad jag menar 🙂

Som ni förstår kommer min blogg att fyllas till rätt stor del av vårt lilla liv framöver även om scrappandet och allt annat rörande vardagen kommer att blötläggas som förut. Vad man vill läsa och vad som är intressant för just dig som läsare är som vanligt- helt upp till dig 🙂 Detta är min ventil där jag pyser ut känslor och göromål utan att fundera på vem som ska tycka vad eller vilka som är intresserade av ditt eller datt.

Nåväl, för att ingen ska bli uttråkad eller inte orka läsa mina omtalade, novell-långa inlägg så sätter jag stopp här- för den här gången.
TACK iaf för att ni fortfarande har hopp om en uppdatering här, min blogg lever (enligt besöksräknaren) och det är jag jätteglad för 🙂

Ta hand om er och ha det så bra!!

13 tankar kring ”Alltså….

 1. Pernilla

  Äntligen som Fylking säger 🙂 Men jag visste ju anledningen så den som väntade på något gott väntar ju aldrig för länge! Skönt att du e tillbaka i bloggvärlden iaf, du var saknad, men det visste du ju redan 🙂 Ser fram emot å träffas snart, har gått alldeles för lång tid!

  Take care goa du!

  BAMSEKRAAAAM

  Svara
 2. Evas Pyssel

  Och här kommer glada lyckönskningar !!!! Det är underbart med barn , jag har ju själv 4. Hoppas du får en fantastisk graviditet . Ja vi får ju veta hur den fortlöper. !!! a det jättegott ! // Eva

  Svara
 3. Tord

  Kan bara säga grattis..!!!!!!

  Kul att höra av dig ………… oxå.*S*

  Minns att någon för en tid sedan frågade i en kommentar något om ni inte funderat på en sladdis. Nåväl, kul att det blev så.

  Misstänker att sigge/siri kommer att bli en bortskämd o bortklemmad sak *S* Men det ingår i det sena storkpaketet.

  Ha D Gött

  Svara
 4. lenascrappar

  Åh vad kul att få ett livstecken från dig!! Har tänkt på dig flera ggr i sommar och undrat var du håller hus…*ler*..men nu får man ju ett och annat svar!!
  STORT GRATTIS till er kommande bebis…attans vad roligt!! Blir lite avis…eftersom man vet hur det känns..MEN dock har vi bestämmt att det räcker med två..men känslan av att magen växer, och sparkarna och ..ja du vet ju..underbart!! Önskar er all lycka med den nya/e…

  Kul att höra av dig!!

  Stor Kram till dig!!
  Hoppas vi hörs snart!!

  Lena =)

  Svara
 5. Anna

  Jag säger som Pernilla eller var det Fylking? ÄNTLIGEN!!

  Å jag tycker att det blir trevligt att följa mini här på din blogg, å längtar till han/hon kikar ut så man får myyyysa lite…

  Å jag är avundsjuk!! (det vet du redan, men jag är SÅ glad för eran del:)

  I morgon åker vi till värmen å sedan var det någon annans tur, men efter det kanske vi får till en träff. Var ju attans länge sedan nu..-skärpning *s*…

  Hoppas att allt illamående lägger sig nu, så du får njuta. Ha det gott å kram till dig å resten av familjen! // Anna

  Svara
 6. ettnyttliv

  Ett STORT grattis!!!!
  För mig var det lite väntat 😉 Så roligt!
  Ni gör det så bra med alla barn och all planering som ni måste ha. Imponerande!
  Jag har fullt sjå med mina ynka 2 😉
  Hoppas resten av graviditeten blir bra!
  Njut !!!! Kram!
  …och skoj att du är tillbaka i bloggandet 😉
  /Anna

  Svara
 7. annelie öberg

  Hej från ytterligare en dålig uppdaterare när det gäller bloggandet;)
  Måste juh bara skutta in och säga: GRATTIS!!! Så himla kul!!!! håller tummarna att allt går vägen;) kram<3

  Svara
 8. sagapo

  Så roligt, grattis till er båda, får tårar i ögonen. Hade jag och Peter varit yngre, så hade vi nog också försökt men nu är det inte läge, skratt. Vi har dock fått tillökning i familjen ändå. Hans yngsta dotter, 16 år, har flyttat hit. Så nu har vi fyra ungdomar, dygnet runt 🙂
  Ha det så gott. Gratta den blivande fadern. Kram

  Svara
 9. Tess

  Yaaaaaaaaay!!! 😀 Tänk att det redan är v. 12!! Tiden går ju så himla fort! Känns som igår när jag fick veta det! 😛

  Den där tanken med att starta en grupp tycker jag låter helt fenomenal! Sant med att de flesta känner en eller ett par st, och tillsammans är vi ju jättemånga! =)

  Kraaaaaaam söta! <3

  Svara
 10. Malin/Majamelon

  WAAAAAA!!! GRATTIS!!!!! Gudars vad roligt =D
  Mindre roligt med glukosbelastningen…jag har gjort 5 st såna :S Fick ju graviditetsdiabetes när jag väntade Max så det va insulinsprutor och regelbundna kontroller som gällde. Det värsta är väl att man på fastande mage ska sitta där och trycka i sej sockervatten! Och sedan om du ligger lite för högt får du sitta kvar i 30 minuter till…osv. jag satt där i 3½ timme första gången ehee. Jag var så elak och hundrig när jag gick därifrån haha =D

  Stort grattis än en gång!
  Kram
  Malin

  Svara
 11. Tezzan

  Nämen ett STORT Grattis till er gravidiet.Hoppas verkligen att du snart mår bättre och slipper ditt illamående.
  Tja..jag är inte förvånad alls…har ju väntat & väntat på att det snart skulle bli en ny lite familjemedlem hos er..Gud va kul.Tänk det känns som det var igår vi satt på Yatzyn och väntade på att Ludde skulle anlända världen. Usch nu får jag ju bebis längtan men vi får komma upp nästa sommar och lukta och pussa på den lill*

  Kram/Teresa

  Svara

Skriv gärna en kommentar