28 timmar kvar…

… innan min första semestersväng är slut! Det går rysligt fort när man har kul…. och när man har semester! Men jag ska inte klaga, det fina i skiftgångens värld är att jag jobbar fyra veckor, sedan väntar två veckors ledighet igen… efter det jobbar jag två veckor, sedan väntar tre veckors ledighet- så observera- jag klagar inte, jag bara konstaterar *s*
Under nästkommande tvåveckorsledighet har Matte kommit på att vi ska ta en resa på tu man hand till Krakow och det tackar man ju inte nej till 🙂 Han har planerat in guidade turer till saltgruvan och Auschwitz, sedan ska vi tydligen ut på en 4 timmar lång cykeltur där många sevärdheter passeras, bl.a Oscar Schindlers fabrik (ääälskar den filmen!)- så min uppgift just nu är att dra han i kragen och bromsa upp han lite för lite lugn och ro vill jag ha då vi åker så att inte alla dagar är schemalagda från morron till kväll!

Sen har vi ju vår efterlängtade Turkietresa under min treveckorsledighet och DEN har vi väntat på! Redan i november bokades den resan och barnen har varit otroligt tålmodiga- inget tjat och gnat i form av ”när ska vi åka”, ”är det länge kvar” osv. Gissar att dessa frågor kommer när vi närmar oss avresedag men det kan man ta- bara man inte behöver höra det i 9-10 månader *s*

Innan jag fortsätter mitt ordbajseri ska jag visa upp två kort som jag levererat till beställaren. Ena mottagaren har inte fått sitt kort än men jag tror att dessa personer har annat för sig idag än att kolla i min blogg *S*
Först ut är en sjuksyrra som fyllt 40 år
(hittade denna supersöta stämpel hos vildastamps)

Sen har vi dom superkära människorna som inte fått sitt kort men som får det senare idag;
(båda två har långt svallande hår så därav bröllopstrollen)

Detaljbild nr 1 på ringarna (klicka för att se text i ena ringen *ler*)

Detaljbild nr 2 på kärleksduvorna

Nu kan jag avslöja saken som jag var så hemlighetsfull om i förra inlägget- jag har fått ett nytt jobb på jobbet 🙂 Detta fick vi inte prata högt om förrän alla sökanden fått ett brev hem i lådan med besked och detta respekterade jag- även om jag vet att många av er läsare inte är från trakten eller ens har någon anknytning till just vår stad/ fabrik så är det en sak att hålla hårt på. Av 55 internsökanden har jag som enda tjej alltså fått en av tio nya tjänster på renseriet och det ska bli superspännande!! Nu ska jag lära mig en massa saker bl.a allt om björk- och barrved, att köra stortraktor *gulp* och timmertruck *gulpgulp*
Timmertruck- lossar ett helt vagn i ett grepp!

(bild lånad från internet- Truckservice)

Nåja, det ska nog gå bra men det är mycket nytt att lära eftersom i princip allt på den avdelningen är mig nästan helt obekant! Visserligen har jag läst om processen då jag utbildade mig till operatör och jag har gjort kortare praktik där (dock inte på min nuvarande fabrik utan på den andra fabriken i stan) men ändå! Det är en sak att läsa teori och en annan att omsätta teori till praktik- bara att hitta rätt ute bland alla transportband, trummor och rum 😉
Börjar på min nya tjänst någon gång senare i höst, efter fabrikens årliga storstopp.

Så… that was alles… för den här gången 😉
Ha det så gott, njut av fotbollsVM´s höjdpunkter ikväll och imorn och ta hand om er!!

10 tankar kring ”28 timmar kvar…

 1. Tord

  Grattis!
  Köra Stora trucken är kul, iaf om man inte behöver göra det dagligen. Har ju kört en del själv i mitt förra liv som hamnarbetare. Fast då var det conteiners man lyfte. Enda nackdelen är att om man gör en tabbe så blir det stora skador, som kostar massor. Som den gången jag ”tappade” en 40 fots conteiner på en lastbil. Var visserligen inte helt mitt fel eftersom conteinern släppte från infästningen (vilket den inte skall kunna göra). Men som tur var så blev ingen skadad. Men den stackars chaffisen såg väldigt ledsen ut. Jäkla tur att det finns försäkringar för sådant.
  Vad det gäller Krakow, så är det en fin stad, eller var det iaf när jag var där för några decenium sedan. Åkte tom tåg dit, ett gammalt ånglok som drog. Rök sot och aska in i kupen, träbänkar att sitta på. Mina ljusa byxor blev aldrig det samma igen efterden resan. Tror det var en smalspårig järnväg oxå, men är inte säker. Vaggade sidledes som fn i allafall.
  Två tips:
  Finns gott om ficktjuvar, väskryckare mm. Speciellt där det finns gott om turister. Ha en ”lock-plånbock” med lite fckpengar i som dom får koncentrera sig på och ha de riktiga värdefulla sakerna väl gömt, typ i en påse innanför byxlinniningen. Påse runt halsen är inte att rekommendera.
  Gå gärna lite utanför de vanliga turistområderna, dit vanliga turister inte brukar gå så ni får träffa vanliga polacker vilka inte är trötta på turister. Det är ett väldigt vänligt folk och man kan få ett väldigt vänligt och hjälpsamt bemötande om man är uppmärksam och vänlig själv.
  Själv så gick jag en gång 2 kvarter bakom de stora hotellen i Warsawa in på en liten polsk *snabb-mat-butik*. Där hade man aldrig träffat en svensk tidigare. Den ena efter den andra kom in för att prata med mig. Fick massor med tips och blev tom hembjuden på middag av flera.

  Svara
 2. Monika

  Pust,,,vilket lång kommentar Tord gjort,man orkar ju inte ens läsa den =)

  Vilka fina kort…du gjort.Ville bara ”säga ” att nu ä jag här =)

  Svara
 3. sagapo

  Men så roligt…grattis, grattis!! Blir säkert jättebra.
  Visst är det härligt med ledighet, nu längtar jag efter min, men det har faktiskt gått bra att jobba. Det har varit lugnare på jobbet än vanligt denna sommar, då tackar man och tar emot.
  Javisst, ibland är jag gnälligare än gnälligast men det har varit en intensiv period efter jul med intensiva ungdomar, så till slut tar batteriet bara slut men nu ska det laddas upp snart 🙂
  Krakow, vad spännande det låter och så säger de att det är en så vacker stad. Får höra med dig sen, kanske vi tar oss en miniweekend dit.
  Ha en fortsatt skön sommar!! Kram

  Svara
 4. Evas Pyssel

  GRATTIS till ditt nya jobb !! Låter spännande, även om jag inte vet något alls om din branch. Du får berätta mer när du har börjat.
  Vad roligt för er att ut och resa. Turkiet har jag varit i, i Cesme. Fast det är längesedan. Vad bra att Tord informerade om Krakow. Sån´t ska man lyssna på !! Kram i hettan från Eva

  Svara
 5. Anders

  Hej svejs! Kikar in bara..så fin bloggen blivit! :)) Skitsnyggt..bara för det så kommer det ingen dräpande kommentar idag..måste ju vara snäll nån gång!

  Svara
 6. Pernilla

  Här har det iaf inte blitt snöstorm eftersom du aaaaaaldrig uppdaterar.. jag har ju gjort TVÅ inlägg på TVÅ dagar 😉 Det du bruuuuuden 😉

  KRAAAAM <3

  Svara

Skriv gärna en kommentar