Atjoooo….

… prosit!! Så har då den eländiga pollenallergin slagit till med full kraft! Tyvärr var jag- som vanligt- för sent ute med förebyggande medicinering vilket jag får lida för nu. Jag nyser, ögon och näsa rinner och det kliar kopiöst i ögon, näsa och hals! Är jag dessutom i närheten av ett pälsdjur, ja då är det kört för en vanlig vettig konversation, då är all fokus inriktad på vätsketork av olika slag 😉 Var förbi lilla mor idag men fick bege mig hemåt då jag inte fixade att vara under samma tak som ”väldens bästa Viktor” Tycker SÅ mkt om denna vovve men tyvärr tål jag inte ens han nu när det är små elaka partiklar i luften!

Jag vet att jag varit USEL på att uppdatera men det blir så mellan varven. Jag har varit ner till Sthlm på min andra certifieringsdel och det var lite lättare den här omgången= inte lika mkt matematik. Dessutom blev vi utbjudna på räkfrossa på båten m/s Strömma och det var en trevlig upplevelse. Vi är tre pitebor på vår kurs och innan kvällen var slut hade vi sjungit vår ”nationalsång Kwad´n” och lärt alla att säga ÖL på ett norrländskt sätt 🙂 Klicka på sista länken om du vill se texten eller höra på visan men ett tips (speciellt för sörlänningarna)- högerklicka på ”Lyssna-länken” (som finns längst ner till vänster på text-sidan) och öppna upp låten i ett nytt fönster så du kan ha texten framme medan du lyssnar *ler*

Kidzen har kommit igång med sina seriespel så nu är det fotboll som gäller för hela slanten! Varannan vecka är det lugnare då vi inte behöver hålla koll på alla träningstillfällen men dom veckor vi har barnen är det fullsmockat i almanackan- vad gjorde vi utan den agendan?! Antagligen levde vi i kaos och katastrof 🙂 Visst- det har funkat förr i tiden utan almanackor men då såg inte samhället eller familjeuppbyggnaden ut som idag.

Det roliga med våra kottar är att trots många timmars föreningsaktivitet så har dom ork och lust att umgås och utmana varann när dom kommer hem. Dom spelar bandy, fotboll och basket den här årstiden och på vintern är det bordshockey, innebandy och pingis som gäller (bilgarage– vad är det?! Vi har en idrottsanläggning i vårt garage vintertid *s*)

Fotat av söta 12-åringen med livet som insats! Klicka på bilden så får du nästan bollen i plytet *s*

Scrappandet då? Nja, det har som i princip legat nere då jag haft så sjukt mycket att göra. En sak som jag fått till (och som jag får visa- vissa kort ligger och väntar på att nå mottagaren) är prislistan till stora dotterns fotbollslag. Jag är med i föräldragruppen och har i år hand om det mesta rörande fika- schema/väska/prislista och även telefonlista. Givetvis var jag tvungen att göra en lite roligare prislista och till det tog jag ”Skogstokigas” stämplar som passar ypperligt till det ändamålet 🙂 (har använt min lamineringsmojäng rätt flitigt här för väderbeständigheten!)

Denna underbara tingest måste visas upp!

Kärleken köpte denna åt mig i födelsedagspresent- och det är inte för att själv slippa undan om den tanken föresvävade dig *s* Näe, är det nån som brukar massera i familjen så är det vår 12-åriga tjej. Jag kan lova att jag njuuuter när jag sitter på dynan som både masserar och värmer så skönt (jopp, det händer att jag somnar där oxå *ler*) Som tur är så är varje program på 15 min och sedan stänger den av sig själv så det är ingen risk att sitta där och bli söndermörad 😉

TACK alla ni som grattat mig på födelsedagen! Jag blir SÅ glad- oavsett på vilket sätt ni hört av er så är det lika uppskattat och välkommet!
Min småländska bloggvän Lena postade ett brev åt mig innehållande ett ursött kort som jag ska visa upp när jag lagt in det i datorn. Dessutom fick jag ett par örhängen- tack söta du!! Jag blev alldeles rörd över omtanken!!

Så… en nätt liten uppdatering va?! *S* Är lite smånöjd själv för jag hade lätt kunnat göra inlägget tre gånger så långt eftersom mkt har hänt sedan sist men…. ibland måste man sålla 🙂

Ha en skön måndagkväll och njut av utelivet (ni som kan!)

5 tankar kring ”Atjoooo….

 1. Anonymous

  Hej vännen!
  Här är det också väldigt nysigt. Ögonen kliar och näsan rinner på båda barnen som har det kämpigt just nu. Kan väl hoppas att regnet och kylan som kommit får pollen att hejda sig lite för några dagar så ni får en liten paus. Höll på att frysa ihjäl på jobbet idag, tur i oturen så var en tjej sjuk så jag kunde låna hennes stora varma och gosiga kofta, burr. Detta iskalla väder vill jag inte ha, jag vill ha mer VÄRME sol och sommar! Ha det bra. Kram Mia

  Svara
 2. sagapo

  Trist att vara pollen allergiker då denna tid är så ljuvligt vacker. Älskar denna spröda grönska. Tur att du inte bor med mig och mina tre katter, som är extra gosiga i detta blöta väder.
  Måste säga att du fick en fin present av din man. Jag fyller ju snart år, funderar på vad jag ska önska mig, kanske en fotoskrivare…
  Planerar för YNGSTA sonens födelsedag på fredag, då han blir 18 ÅR, helt otroligt att man har så vuxna barn. Men det känns skönt, snart kan man släppa ansvaret…iaf lite..
  Hoppas det blir bättre med nysandet efter regnet. Ha det så gott. Carita

  Svara
 3. Evas Pyssel

  Hej Vera !! Tack för din gulliga kommentar hos mig. Oh vad jag känner för dig med allergin. Jag går som en full här när syrenerna blommar och då ska du veta att vi har syrenbuskar runt hela tomten.Vi nyser och snörvlar båda två åt andra blommor också m.m.Tur att det finns Clarityn. Roligt att höra om din familjs aktiviteter. Och jag känner igen allt då våra fyra bodde hemma. Jag minns att jag räknade julfesterna ett år och det blev 14 !!! Nu är det tomt ska du veta. Fast nu är det jag själv som är aktiv. Ja det är en gullig och omtänksam dotter jag har. Alltid !!! Kram på dig ! Eva

  Svara
 4. Erica

  Hej Veronica!
  Alltså hur blev det med klassåterf. Jag har själv inte fått någon inbjudan….
  Men Hur blev det med den??
  Sedan så ser jag ju att man får lov att gratulera i efterskott på 27 årsdagen;)

  Jasså du lider oxå av allergi. inte allt för trevligt. När vi var upp en sväng till pite över Kristiflygare så började min allergi om igen. Det är så jobbigt jag har typ hel sommaren är det inte lövsprickning så är det gräs och är det inte det så är det….. men men sånt är livet…
  // Erica

  Svara
 5. Tord

  MEN ….. Har du inte laddat ner den appsen till nya fånen? Den som gör att du kan blogga alltså. Utmärkt att ha när du ändå sitter där vid ringside när kidzen sportar.
  Ha D!

  Svara

Skriv gärna en kommentar